اصفهان- ايرنا- براي نخستين بار در استان اصفهان، بخش پيوند سلول هاي بنيادي در بيمارستان سيدالشهدا (ع) شهر اصفهان راه اندازي شد.

به گزارش ايرنا، اين بخش با اعتبار بيش از 12 ميليارد ريال و شش تخت عمل جراحي براي درمان افراد مبتلا به بيماري هاي سرطاني، خوني و ژنتيكي راه اندازي شده است.
فوق تخصص خون و سرطان بالغين بيمارستان سيدالشهدا(ع) روز دوشنبه با اعلام اين خبر در جمع خبرنگاران گفت: اين بخش كار خود را از اوائل خرداد امسال آغاز كرده و تا كنون پيوند مغز استخوان براي دو بيمار انجام شده است.
دكتر ولي الله مهرزاد افزود: اين دو فرد 45 و 52 ساله به سرطان مغز استخوان مبتلا بودند كه عمل پيوند سلول بنيادي بر روي آنها با موفقيت انجام شد.
وي با بيان اينكه يكي از بيماران از بيمارستان ترخيص شده و بيمار ديگر نيز در آستانه ترخيص است، تصريح كرد: شرايط هر دو بيمار رضايت بخش و اميدوار كننده است.
وي با بيان اينكه اين بخش در مرحله نخست پذيراي بيماران از استان اصفهان است، خاطرنشان كرد: در مراحل بعدي و با گسترش اين بخش، پذيراي بيماران از استان هاي ديگر نيز خواهيم بود.
اين پزشك فوق متخصص با بيان اينكه پيوند سلول بنيادي، عوارض چنداني براي بيمار ندارد، گفت: پيوند مغز استخوان كه حاوي سلول بنيادي است در برخي بيماران، تنها راهكار درماني و در برخي ديگر ، درمان تكميلي و برتر است.
مهرزاد افزود: پيش از اين بيماران اصفهاني براي انجام پيوند سلول بنيادي ناچار به سفر به تهران يا شيراز و تحمل انتظاري بين سه تا 9 ماه بودند كه مي توانست منجر به عود بيماري در آنها شود.
وي درباره هزينه هاي اين عمل نيز توضيح داد: بطور كلي هزينه اين عمل حدود دو ميليارد ريال مي شود اما دولت از محل دو اعتبار ويژه اين هزينه ها را پوشش مي دهد و فقط 60 تا 100 ميليون ريال آن باقي مي ماند كه همين هزينه را نيز بطور مجدد دولت پرداخت مي كند.
وي خاطرنشان كرد: دو عمل جراحي انجام شده در بخش پيوند سلول هاي بنيادي از خود فرد به فرد بوده و اميد است در پيوندهاي آينده بتوانيم از بانك سلول بنيادي استفاده كنيم.
به گفته وي عمل پيوند سلول بنيادي پيش از اين در استان هاي تهران، خراسان رضوي، فارس، كرمانشاه و آذربايجان شرقي انجام مي شد.
سلول بنيادي (Stem Cell)، مادر تمام سلول‌هاست و توانايي تبديل شدن به تمام سلول‌هاي بدن را دارد.
اين سلول‌ها توانايي خود نوسازي و تمايز به انواع سلول‌ها از جمله سلول‌هاي خوني، قلبي، عصبي و غضروفي را دارند.
سلول هاي بنيادي در بازسازي و ترميم بافت‌هاي مختلف بدن موثر بوده و مي‌توانند به درون بافت‌هاي آسيب ديده‌اي كه بخش عمده سلول‌هاي آنها از بين رفته است، پيوند زده ‌شوند و جايگزين سلول‌هاي آسيب ديده شده و به ترميم و رفع نقص در آن بافت بپردازند.
بيمارستان سيدالشهدا (س) اصفهان با 160 تخت بستري و 35 تخت شيمي درماني به ارائه خدمات درماني براي بيماران مبتلا به انواع سرطان مي پردازد.
ت/3011/ 6022