به گزارش ایرنا، پیوند مغز استخوان (Bone Marrow Transplant) عمل پزشکی برای جایگزینی مغز استخوان آسیبدیده یا از بین رفته است که برای درمان افراد مبتلا به سرطان استفاده میشود؛ مغز استخوان حاوی سلولهای بنیادی است و امکان دارد بر اثر بیماری، عفونت یا شیمیدرمانی دچار آسیب شود.
عبدالله عسگری روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بخش پیوند مغز استخوان از سال ۱۳۹۵ در بیمارستان سیدالشهدا (ع) اصفهان راهاندازی شده و تاکنون نقش موثری در درمان بیماران داشته است.
وی با اشاره به خدمات و بخشهای مختلف این بیمارستان مانند هماتولوژی، رادیولوژی، پزشکی هسته ای، جراحی و خون اطفال تاکید کرد: بیماران زیادی علاوه بر اصفهان از استانهای همجوار یا جنوبی کشور به این مرکز درمانی مراجعه میکنند.
وی با بیان اینکه در یک دهه اخیر پیشرفت های خوبی در دنیا برای درمان سرطان بدست آمده است، تصریح کرد: بسیاری از تجهیزات و دستگاههای به روز دنیا برای درمان سرطان در بیمارستان سیدالشهدا (ع) اصفهان تعبیه شده است که از مهمترین آن ها میتوان به « شتابدهنده خطی» (پرتو درمانی) اشاره کرد.
عسگری با تاکید بر فعالیت پزشکان و استادان مجرب در این مرکز آموزشی درمانی، خاطرنشان کرد: هزینه های درمانی در این بیمارستان دولتی رایگان (برای بیماران بیمه شده) یا حداقل است.
وی، یکی از مشکلات این بیمارستان را کمبود نیروی انسانی دانست و تاکید کرد: اصلاح تعرفههای پزشکی در بخش دولتی برای رفع این معضل، ضروری است.
این متخصص داخلی افزود: برای راهاندازی مرکز «سِلتراپی» نیز با توجه به محدودیت فضای فیزیکی در بیمارستان، نیازمند مساعدت هستیم.
وی با بیان اینکه خیران تاکنون کمک بسیاری برای توسعه و ارائه خدمات در بیمارستان سیدالشهدا (ع) اصفهان داشته اند، تصریح کرد: برای موضوع مدیریت بیمارستان میطلبد که این موضوع بطور کامل در اختیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان باشد تا بتوان در تصمیمگیری بهتر عمل کرد.
عسگری، بستری روزانه در این بیمارستان را بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ نفر و مراجعه بیماران سرپایی را یکصد نفر دانست و خاطرنشان کرد: به حدود یکهزار و ۴۰۰ بیمار تالاسمی از اصفهان و شهرهای همجوار نیز در این بیمارستان خدمت رسانی میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست گفت: پیشرفت های زیادی در اصفهان برای درمان سرطان ایجاد شده است و از استان های مختلف حتی شمال کشور برای امور درمانی به این خطه مراجعه میکنند.
پدیده عقاب با بیان اینکه سرطان سینه، شایعترین نوع سرطان در استان است، افزود: سن ابتلای زنان به این نوع سرطان کاهش یافته است.
بیمارستان سیدالشهدا (امید)، مرکز درمانی جامع و تخصصی سرطان در استان اصفهان است که سال ۱۳۵۰ به بهرهبرداری رسید.
این بیمارستان ۱۹۴ تخت فعال دارد و به بیماران مبتلا به سرطان، تالاسمی و هموفیلی خدمترسانی می کند.
نظر شما