به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، در ادامه 19 مورد از مزایای مصرف ژلاتین در رژیم غذایی مورد بررسی قرار گرفته است.
1- تقویت مفاصل
ژلاتین به واسطه كاهش التهاب، موجب كاهش درد و بهبود سلامت مفاصل می شود.
2- اثر ضدپیری
ژلاتین حاوی مقداری زیادی كلاژن است. مصرف روزانه كلاژن مانع چروك شدن پوست در اثر افزایش سن می شود.
3- تعادل هورمونی
ژلاتین میزان انسولین بدن را تنظیم كرده و در دفع استروژن اضافی كه در اثر مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی سمی، آلودگی های محیطی، غذاهای فرآوری شده و مصرف داروهای هورمونی به بدن وارد می شود، نقش اساسی دارد.
4- بهبود خستگی آدرنال
خستگی آدرنال، یك عارضه شایع است كه وقتی بدن تحت فشار زیادی قرار دارد، ایجاد می شود. در چنین مواقعی بدن بیش از هر زمان دیگری به اسیدهای آمینه و مواد معدنی نیاز دارد و ژلاتین یك منبع غنی برای این مواد محسوب می شود.
5- كاهش وزن
ژلاتین قادر است میزان ترشح هورمون رشد و همچنین میزان سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. همچنین مصرف ژلاتین در رژیم غذایی برای مدتی نسبتا طولانی احساس سیری ایجاد می كند و بدین ترتیب موجب كاهش میزان كالری مصرفی و در نهایت كاهش وزن می شود.
6- رفع سلولیت
مهمترین علت سلولیت، كمبود كلاژن در بدن است. ژلاتین با تامین كلاژن موردنیاز بدن مانع بروز این عارضه می شود.
7- بهبود زخم ها و جراحت ها
اسید آمینه ای موسوم به گلیسین كه در ژلاتین وجود دارد، اثر ضد التهاب دارد و موجب بهبود زخم ها و جراحت ها می شود.
8- پوست شاداب و زیبا
ژلاتین منبع سرشار كلاژن است كه موجب كشسانی و یكدستی پوست می شود. كلاژن حدود یك چهارم از وزن بدن را تشكیل داده است و عامل اصلی شادابی و جوانی پوست محسوب می شود.
9- دفع سموم پروتئین حیوانی
گوشت و تخم مرغ حاوی نوعی اسید آمینه موسوم به میتونین هستند كه موجب افزایش هموسیستئین در خون می شود. هموسیستئین یكی از عوامل بیماری های قلبی، سكته و بیماری های روانی است. گلیسین موجود در ژلاتین، متونین موجود در گوشت را دفع كرده و مانع بروز عوارض مضر مصرف پروتئین حیوانی می شود.
10- خواب راحت تر
با مصرف ژلاتین مقادیر زیادی از گلیسین وارد بدن می شود كه یكی از آثار آن، خواب راحت است.
11- بهبود سلامت استخوان ها
یكی از اجزای اصلی تشكیل دهنده استخوان، كلاژن است كه مقادیر زیادی از آن در ژلاتین یافت می شود. نتایج تحقیقات متعددی نشان می دهد كه مصرف ژلاتین موجب افزایش تراكم استخوان می شود.
12- بهبود سلامت كبد
یكی از اثرات مهم گلیسین سم زدایی از بدن است. كمبود این ماده در بدن موجب اختلال عملكرد كبد می شود.
14- بهبود التهاب
وجود التهاب در بدن عامل بسیاری از بیماری ها است و به همین علت مبارزه با التهاب، یكی از عملكردهای ضروری سیستم دفاعی بدن است. مصرف ژلاتین یك راهكار ساده و خوش طعم برای مبارزه با التهاب محسوب می شود.
14- تمدد اعصاب و كاهش اضطراب
گلیسین موجب تمدد اعصاب و كاهش اضطراب در بدن می شود و مصرف روزانه ژلاتین در رژیم غذایی مقادیر زیادی از این ماده را تامین می كند.
15- بهبود هاضمه
ژلاتین خوراكی با آب موجود در معده تركیب شده و حركت مواد غذایی را در سیستم گوارشی تسهیل می كند. همچنین ژلاتین به ترشح اسید معده و بازسازی دیواره آن كمك می كند و در مجموع موجب افزایش سطح سلامت معده و دستگاه گوارش می شود.
16- درمان آلرژی غذایی
ژلاتین از طریق كمك به بازسازی دیواره معده، ورود مواد سمی و حساسیت زای موجود در خوراكی ها را به بدن دشوارتر می كند.
17- حفظ حجم عضلانی
در جریان بیماری های بلندمدت، از حجم عضلانی بدن كاسته می شود. اما استفاده از ژلاتین در رژیم غذایی بیماران مانع این رخداد می شود.
18- تقویت مو و ناخن
ژلاتین حاوی نوعی ماده مغذی موسوم به كراتین است كه عامل اصلی تشكیل دهنده ناخن و مو محسوب می شود. مصرف این ماده در رژیم غذایی موجب تقویت مو و ناخن می شود.
19-كاهش هزینه پخت و پز
مصرف ژلاتین در رژیم غذایی، می تواند پروتئین حیوانی مورد نیاز بدن را بدون استفاده از گوشت قرمز تامین كند. بدین ترتیب استفاده از این ماده مغذی منجر به كاهش هزینه های خوراك خانوار می شود.
بهترین شیوه مصرف ژلاتین، تركیب آن با سایر مواد غذایی است. ژلاتین تجاری كه به شكل دسرهای آماده یا پودر دسر در بازار موجود است، حاوی مقادیر زیادی رنگ مصنوعی و طعم دهنده است و منبع مناسبی برای ژلاتین ارگانیك محسوب نمی شود. بهترین نوع ژلاتین، پودر ژلاتین خالص است كه از استخوان گاو تهیه می شود.
علمی (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹
تهران - ایرنا - ژلاتین ماده ای بدون طعم و شفاف است كه از تركیب اجزای مختلف بدن جانوران از جمله استخوان و غضروف ساخته می شود. این ماده مغذی حاوی پروتئین ها و اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن بوده و مصرف آن ضامن سلامت و جوانی است.