به گزارش خبرنگار ايرنا سيدكمال حسيني روز سه شنبه در ديدار رييس اتاق بازرگاني ايران با اعضاي هيات رييسه اتاق سنندج با اشاره به اينكه كردستان در بخش هاي كشاورزي، گردشگري، معدن و مرز مزيت زيادي دارد افزود: بستر براي سرمايه گذاري داخلي و خارجي در استان كردستان فراهم است و از اين رو انتظار داريم اتاق ايران هيات هاي سرمايه گذاري خارجي را به سمت استان سوق دهند.
او گفت: كردستان استاني صنعتي نيست و 95 درصد واحدهاي توليدي آن كوچك و تنها چند واحد صنعتي بزرگ كه به تعداد انگشتان دست نمي رسد در استان فعال است.
او گفت: اتاق بازرگاني سنندج گام هاي بزرگي براي توسعه استان برداشته و در اين راستا رايزني هاي متعددي با سرمايه گذاران انجام داده و در صدد افزايش و توسعه سطح خدمات خود به تمام اقشار بخش خصوصي است.
او توسعه كردستان، رفع بيكاري و ايجاد اشتغال، درآمدزايي و ارتقاي سطح معيشت مردم را از اهداف اتاق بازرگاني سنندج دانست و از مسوولان اتاق ايران خواست نگاه ويژه اي به استان كردستان داشته باشند.
علوي از اعضاي هيات رييسه اتاق سنندج نيز ايجاد منطقه آزاد تجاري صنعتي بانه و مريوان را در جهت توسعه استان و ايجاد شغل موثر دانست و بر همكاري اتاق ايران دراين ارتباط تاكيد كرد.
رعدي از ديگر از اعضاي اتاق بازرگاني سنندج نيز خواستار همكاري بيشتر اتاق ايران براي خريداري زمين نمايشگاه بين المللي كه قرار است توسط اتاق سنندج خريداري شود، شد و گفت: كردستان نياز جدي به نمايشگاهي مناسب دارد.
رنجبر ناب رييس اتاق سنندج نيز بر طراحي يك الگوي توسعه اي براي استان هاي كشور از جمله كردستان تاكيد كرد و گفت: هر استاني مزيت و پتانسيلي دارد كه بايد براساس آن الگوهاي توسعه اي تعريف شود.
صالحي ديگر اعضاي اتاق بازرگاني سنندج هم خواستار توجه بيشتر اتاق ايران به حوزه تجارت شد و گفت: كردستان ظرفيت تجارت موفق و سالم را دارد كه انتظار داريم اتاق ايران در رفع موانع تجارت استان را كمك كند.
او كردستان را دروازه تجارت به خارج از كشور دانست و پيشنهاد داد ميز تجارت و گمركات در اتاق ايران به منظور پيگيري و رفع موانع و مشكلات حوزه تجارت ايجاد شود.
آداك، رييس كميسيون گردشگري، اقتصاد، هنر و ورزش اتاق سنندج نيز گردشگري را يكي از ظرفيت هاي بسيار خوب استان براي توسعه دانست و گفت: در صورت تغيير نگاه مسوولان به بخش گردشگري و تجديد نظر در برخي از قوانين آن مي توان گردشگري را به عنوان يكي از محورهاي توسعه كردستان تقويت كرد.
او بر تشكيل كميسيون گردشگري در مجلس شوراي اسلامي نيز تاكيد كرد و افزود: اكنون فراكسيون گردشگري در مجلس ايجاد شده اما حوزه گردشگري به دليل اهميت آن نياز به كميسيون دارد.
شاه ويسي دبير اجرايي اتاق بازرگاني سنندج نيز بر استفاده از توان كارشناسي اتاق در تدوين بسته هاي مورد نظر براي حمايت از بخش هاي اقتصادي تاكيد كرد و گفت: اكنون بسته حمايت از صادرات توسط دولت تدوين شده اما پر از ايراد است و در اين زمينه با اتاق بازرگاني هماهنگي و مشورت نشده است.
استان كردستان 227 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد و صادرات، واردات و ترانزيت كالا اكنون در اين استان از طريق مرز رسمي باشماق مريوان انجام مي شود.
مرز باشماق در 15 كيلومتري مريوان و شهر مريوان نيز در 135 كيلومتري سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
3033/1904
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۷
سنندج- ايرنا- رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معاون و كشاورزي سنندج از رييس و اعضاي هيات رييسه اتاق ايران خواست هيات هاي تجاري و خارجي كه به ايران وارد مي شوند را به سمت استان كردستان سوق دهند تا در اين استان سرمايه گذاري شكل بگيرد.