قصرشیرین - ایرنا - سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت : با افزایش تقاضای حكومت مركزی عراق، روزانه 400 دستگاه كامیون حامل میوه و 100 كامیون مصالح ساختمانی راهی این كشور می شود.

مراد علی تاتار روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهاركرد: با افزایش تقاضای حكومت مركزی عراق مبنی بر پذیرش بیشتر میوه و تره بار از جمهوری اسلامی ایران، روند صادرات كالا از مرز رسمی خسروی افزایش یافت.
وی افزود: صادرات میوه و تره بار از مرز رسمی خسروی در چند روز گذشته روزانه به 400 دستگاه كامیون افزایش یافته، علاوه بر این روزانه 100 كامیون مصالح ساختمانی نیز از این مرز به حوزه حكومت مركزی عراق صادر می شود.
وی بیان كرد: هم اكنون روزانه میانگین صادرات محصولات كشاورزی از مرز رسمی پرویزخان با توجه به آغاز فصل برداشت میوه و تره بار در عراق كاهش یافته كه این آمار در روزهای عادی به طور میانگین 800 كامیون است.
وی اظهار كرد: مرز رسمی خسروی بعد از مرز رسمی پرویزخان در استان كرمانشاه، دارای موقعیت خاصی برای صادرات مواد نفتی و غیرنفتی و همچنین ارزآوری است و همین عامل موجب استقبال تجار و پیله وران از این مرز رسمی برای انجام مبادلات تجاری شده است.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین اضافه كرد: ظرفیت بسیار بالایی در مرز خسروی برای افزایش صادرات وجود دارد كه با مدیریت صحیح، حجم كالاهای صادراتی از این مرز رسمی مدیریت شده است.
تاتار بیان كرد: در سه ماه نخست امسال، 826 هزار تن كالا به ارزش 346 میلیون دلار از مرزهای پرویزخان و خسروی این شهرستان به عراق صادر شد.
وی ادامه داد: از مجموع كالاهای صادر شده ، 134 هزار تن به ارزش هفت میلیون دلار از مرز رسمی خسروی و 692 هزار تن كالا نیز به ارزش 339 میلیون دلار از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین به اقلیم كردستان عراق صادر شد.
وی عمده كالاهای صادر شده از مرزهای پرویزخان و خسروی به عراق را شامل سیمان خاكستری، كیك و بیسكویت، كولر آبی، گوجه فرنگی و رب گوجه، هندوانه، لبنیات، لوازم ساختمانی و میوه و تره بار ذكر كرد.
مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال 86 تاسیس و راه اندازی شد كه هم مرز با اقلیم كردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه كردستان عراق قرار دارد.
هم اكنون عمده كالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به مناطق كردنشین عراق به ویژه شهرهای كلار، سلیمانیه و همچنین خانقین و كركوك در بخش مركزی این كشور انجام می شود.
پرویزخان اكنون یكی از مرزهای راهبردی و مهم كشورمان است كه 54 درصد صادرات غیرنفتی ایران به عراق را به خود اختصاص داده و نقش كلیدی و حیاتی در جذب بازار این كشور همسایه دارد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از 27 هزار تن جمعیت در غرب كرمانشاه با عراق 186 كیلومتر مرز مشترك دارد كه در امتداد این مرز، 2 معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد كه مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات كالا به اقلیم كردستان و حكومت مركزی عراق از این 2 مرز انجام می شود.
روزانه 800 تا یك هزار و 200 دستگاه كامیون كالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم كردستان عراق و همچنین 500 دستگاه كامیون كالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حكومت مركزی عراق (بخش مركزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین 600 دستگاه تانكر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم كردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی كشورمان وارد خاك جمهوری اسلامی ایران می شود.
مرز خسروی نیز با داشتن بزرگترین پایانه بین المللی، 20 كیلومتر با قصرشیرین فاصله دارد و نزدیكترین نقطه به كربلای معلا است.

** رشد 35 درصدی صادرات از مرز سومار

فرماندار گیلانغرب نیز از رشد 35 درصدی صادرات كالا از مرز سومار در تیر امسال در مقایسه با ماه قبل از آن خبرداد و گفت: در یك ماه گذشته 27 هزار و 750 تن كالا به ارزش 16 میلیون دلار از طریق بازارچه مرزی سومار به عراق صادر شد.
كرم محمدی به خبرنگار ایرنا، گفت: این كالاها شامل اقلامی چون سیمان، تره بار، مواد شوینده، شیشه، آهن آلات، سنگ كاشی، پودرسنگ، لوله ، كولر، كشمش و... بوده كه با یك هزار و 780 دستگاه كامیون به عراق صادر شد.
وی اظهار كرد: برخی اقلام جدید مانند پسته، ظروف تفلون، مواد اولیه گرانول، الیاف، كاغذهای مقوایی و تشك نیز اخیرا به كالاهای صادراتی افزوده شده به طوری كه اكنون 21 قلم كالا از مرز سومار به عراق صادر می شود.
محمدی گفت: احداث پایانه كارگری در محوطه بازارچه سومار در حال تكمیل شدن است و تا هفته دولت به بهره برداری می رسد.
وی افزود: طرح زیرسازی و سامان دهی محوطه اصلی این بازارچه نیز با شتاب مناسبی در دست اجراست.
بازارچه مرزی سومار با بغداد 155 و با كربلا 230 كیلومتر فاصله دارد.
بخش مرزی سومار در 90 كیلومتری شهرستان قصرشیرین واقع شده است.
7079/7398/3012/6539