به گزارش ایرنا، هشتمین جشنواره ملی پویانمایی رضوی طی روزهای 17 و 18 مرداد ماه به میزبانی استان گلستان در گرگان برگزار و شامگاه دوشنبه آثار برتر آن معرفی شد.
در این خصوص شماری از هنرمندان شركت كننده نیزتشكیل شركت یا انجمن انیمیشن، تغییر نگاه مسوولان به پویانمایی از حالت خنثی به حالت توسعه ای، تلاش برای رفع نقاط ضعف فیلمنامه های تولیدی را خواستار شدند و برگزاری جشنواره پویانمایی رضوی را در ارتقای كیفیت تولیدات این بخش موثر بیان كردند.
حمیدرضا ایزدی قدوسی كارگردان برگزیده هفتمین دوره جشنواره ملی پویانمایی رضوی گفت: یكی از مهمترین اقداماتی كه باید برای توسعه هنر انیمیشن انجام شود، تشكیل شركت های انیمیشن در كشور است.
وی كه سال گذشته با اثر 'میزبان خورشید 1' و در نخستین دوره حضور خود، حائز رتبه دوم شده و امسال با اثر 'میزبان خورشید 2' شركت كرده است، سرمایه گذاری درهنر پویانمایی را مهمترین اقدام برای دیده شدن و پیشرفت این هنر برشمرد.
این كارگردان انیمیشن اضافه كرد: باید سرمایه گذاری مناسبی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، موسسه صبا و شبكه ملی پویا برای تولید انیمیشن انجام شود و اگر قرار است بودجه ای تخصیص یابد به صورت متمركز باشد.
به گفته وی، در مرحله نخست باید مدیران دست اندركار پویانمایی، هنرمندان این بخش را جمع كرده و با حضور آنان شركت های انیمیشن راه اندازی كنند ،چرا كه این شركت ها دارای ساختار، برنامه و بودجه خواهد بود.
ایزدی قدوسی با بیان این كه 80 درصد تولیدات انیمیشن در كشور ناتمام است، اظهار كرد: آثار نیمه تمام زیادی در كشور داریم كه قابلیت پخش را ندارند، هرچند با تغییر رویكرد شبكه ملی پویا وضعیت كمی بهتر شده است.
وی گفت: اگر شركت های پویانمایی راه اندازی شود و پروژه های بزرگ و كوچك را به این شركت ها واگذار كنند، شاهد پیشرفت این هنر صنعت خواهیم بود.
این كارگردان با بیان این كه هنرمندان انیمیشن مظلوم هستند، افزود: برای ساخت یك انیمیشن با كیفیت باید 2 تا 2.5 میلیارد تومان هزینه شود و با توجه به این كه بسیاری از بخش ها تلاش دارند كه پویانمایی را در رزومه خود داشته باشند،بودجه و اعتبارات تخصیصی به صورت حداقلی بوده و این مساله كیفیت آثار را كاهش می دهد.
یكی از فیلمنامه نویسان انیمیشن گلستان نیز گفت: اگر انجمن انیمیشن در استان راه اندازی شود، بسیاری از مشكلات در این بخش حل خواهد شد.
فرخنده رضاپور كه یكی از شركت كنندگان ثابت در جشنواره پویانمایی رضوی است و امسال با فیلمنامه 'می ریم مشهد' در جشنواره هشتم شركت كرده است، افزود: وضعیت این هنر در سطح كشور خیلی بهتر از شرایط كنونی آن در گلستان است.
به گفته وی، در استان با وجود استعدادهای بسیار، حمایت های لازم برای توسعه این هنر وجود ندارد.
وی با بیان این كه هنرمندان این رشته به حداقل ها راضی هستند، افزود: هنرمندان این رشته توقع ندارند كه میلیون ها تومان پول در اختیارشان قرار داده شود، همین كه مسوولان بتوانند حداقل ها را فراهم كنند، كفایت دارد.
به گفته وی، در كنار این حمایت ها، راه اندازی و تشكیل انجمن پویانمایی در استان نیز نقش مهمی در رونق این هنر خواهد داشت.
وی یكی از نقاط ضعف فعالان این هنر را نداشتن روحیه كار جمعی و ساخت فیلم فقط برای شركت در جشنواره ها برشمرد و اظهار كرد: به صورت موردی در استان یك انیمیشن به صورت گروهی ساخته و تولید می شود و حتی فیلم های كوتاهی كه هنرمندان در قالب انجمن سینمای جوان تولید می كنند ،به صورت فردی است.
وی ادامه داد: این درحالی است كه خلاقیت در كارهای گروهی بروز و ظهور بیشتری دارد.
این فیلمنامه نویس با بیان این كه تولیدكنندگان انیمیشن كمتر از خلاقیت خود برای خلق داستان ها بهره می گیرند، گفت: برخی از هنرمندان از آثار قبلی كه در كشور و یا جهان تولید شده است، الگو برداری می كنند.
رضاپور برگزاری جشنواره پویانمایی رضوی را برای توسعه این هنر موثر برشمرد و اظهار كرد: برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند كمك بزرگی به رونق این هنر باشد و در این سال ها شاهد بهبود كیفیت تولید انیمیشن ها بوده ایم.
ساره شفیعی پور كارگردانان انیمیشن گفت: نه تنها در ژانر مذهبی بلكه در سایر حوزه ها و موضوعات نیز به شدت در تهیه فیلمنامه دچار ضعف هستیم.
وی كه كارشناس ارشد رشته كارگردانی و كارشناس گرافیك بوده و دارای دو اثر راه یافته با عنوان های 'پنجره فولاد' و 'چراغ گنبد' به هشتمین دوره جشنواره ملی پویانمایی رضوی است، افزود: كار كردن و تولید اثر با موضوعات مذهبی و معنوی، شرایط خاصی دارد كه باید درست و منطقی به كار ورود شود.
وی اضافه كرد: در این سال ها به حدی كار ضعیف از رسانه ها پخش شده كه حالت تدافعی نسبت به تولیدات داخلی در مخاطب به ویژه در حوزه جوان و نوجوان ایجاد شده است.
به گفته وی، باید به پویانمایی توجه ویژه ای شود تا كارها با كیفیت بیشتر و بالاتری تهیه شود.
این هنرمند با بیان این كه مشكلات مدیریتی چالشی جدی برای تولید انیمیشن به شمار می رود، اظهار كرد: این هنر نیاز به هزینه، انرژی و نیروی انسانی تربیت شده و متخصص دارد و كاری جمعی و زمانبر است و از سوی دیگر به نظر می رسد بزرگترین و مهمترین چالش در تولید آثار پویانمایی مشكلات مدیریتی است. چرا كه دیده می شود برای برخی از آثار هزینه های زیادی می شود ،اما آنگونه كه باید و شاید كیفیت ندارند.
وی با بیان این كه به شدت در تولید فیلمنامه ضعف وجود دارد، گفت: نه تنها در ژانر مذهبی بلكه در سایر حوزه ها و موضوعات به شدت دچار ضعف فیلمنامه هستیم، مشكل این است كه فیلمنامه نویسان ما آگاه نیستند و عمده آنها در رشته ادبیات داستانی تحصیل كرده اند و باید فیلمنامه فیلم های داستانی و سینمایی را بنویسند.
به گفته وی، این در حالی است كه فیلمنامه نویسی برای انیمیشن یك كار تخصصی است، فیلمنامه مانند پی ساختمان است كه اگر مشكل داشته باشد، كل تولید دچار آُسیب خواهد شد.
شفیعی پور گفت: باید نوشتن فیلمنامه به فیلمنامه نویسان متخصص و مجرب سفارش داده شود تا این كار را با وسواس انجام دهد.
وی در مورد جشنواره پویانمایی رضوی در گلستان نیز با بیان این كه اگر بخش آزاد به جشنواره افزوده شود، كمك بیشتری برای توسعه انیمیشن و افزایش خلاقیت در این هنر خواهد بود، افزود: همچنین باید نگاه بازتری به این هنر وجود داشته باشد.
یكی از هنرمندان پویانمایی گلستان نیز گفت: پیشرفت هنر پویانمایی در استان نیازمند تغییر نگاه مسوولان به این حرفه از حالت خنثی به رویكردی توسعه ای است.
رضا صفی، از هنرمندان جوان عرصه پویانمایی كه در دوره های گذشته نیز در جشنواره پویانمایی رضوی شركت كرده است، این بار با اثری تحت عنوان 'برای خواهرم» 'در هشتمین دوره حضور دارد ،افزود: هر سال كه از برگزاری جشنواره رضوی می گذرد، آثار از نظر داستان، گرافیك و جان بخشی پیشرفت محسوسی دارد و این نوید خوبی برای توسعه انیمیشن در استان و كشور است.
به گفته وی، برگزاری جشنواره هایی مانند پویانمایی رضوی، نگاه، طنین مسجد و نماز فرصت خوبی برای علاقه مندان و فعالان عرصه انیمیشن استان ایجاد كرده است.
وی، انیمیشن را ابزاری مناسب برای انتقال مفاهیم مختلف در حوزه اجتماعی و فرهنگی بیان كرد و افزود: به نظر من در دنیای امروز، ابزارهای سمعی و بصری به ویژه تلویزیون از اهمیت بسزایی در نمایش و ترویج كارهای مختلف فرهنگی دارند و از این ابزار می توان در فرهنگ سازی در حوزه های مختلف استفاده كرد.
مدرس سینما، انیمیشن و عضو هیات علمی دانشگاه نیز گفت: برپایی جشنواره پویانمایی با موضوع رضوی مناسب است.
امیر محمد دهستانی در خصوص آثار ارسالی به جشنواره هشتم ،افزود: چیزی كه ما انتظار داشتیم این بود كه فیلمنامه های اختصاصی برای انیمیشن ساخته شود، اما فیلمنامه های شركت كننده بیشتر انسان انگاری و جان دادن به اشیاء است.
داور جشنواره هشتم پویانمایی رضوی اضافه كرد: در تولید آثار كپی برداری از المان های سایر انیمیشن ها نمی تواند ضامن موفقیت در حوزه ساخت پویانمایی موضوعی شود.
وی همچنین تاكید كرد كه صدا و سیمای مراكز استان ها باید یه طور جدی در زمینه حمایت از انیمیشن ورود كنند.
به گفته مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان؛ هنرمندان 15 استان كشور با ارسال 44 فیلم انیمیشن و 43 فیلمنامه به دبیرخانه از جشنواره پویانمایی رضوی استقبال كردند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علی اصغر فضیلت افزود: آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره پویانمایی رضوی از سوی هنرمندان استان های گلستان، خراسان رضوی، تهران، اصفهان، همدان، البرز، آذربایجان شرقی، یزد، فارس، مازندران، سمنان، اردبیل، چهارمحال بختیاری، كرمانشاه و مركزی است.
وی مهمترین هدف برگزاری این جشنواره را اشاعه فرهنگ رضوی، علوی، نبوی و اهل بیت در جامعه اعلام كرد.
استان گلستان تاكنون هشت دوره میزبان جشنواره پویانمایی رضوی در سطح ملی بوده است.
جشنواره پویانمایی رضوی همه ساله به مناسبت میلاد باسعادت علی بن موسی الرضا(ع)، حضرت فاطمه معصومه (س) و بزرگداشت احمدبن موسی (شاهچراغ) در ایام دهه كرامت برگزار می شود.
6204/1648
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳
گرگان – ایرنا – جمعی ازهنرمندان شركت كننده درهشتمین جشنواره ملی پویانمایی رضوی درگلستان با بیان دیدگاه های خود در مورد وضعیت انیمیشن كشور، توجه بیشتر به تولید فیلمنامه های با كیفیت، حمایت از این رشته هنری و سرمایه گذاری برای توسعه آن را خواستار شدند.