«محمدرضا نعمت زاده» ظهر امروز (دوشنبه) در آستانه هفته دولت (دوم تا هشتم شهریور) در جمع خبرنگاران در زمینه دستاورد دولت در بخش معدن به خبرنگار ایرنا توضیح داد: در آغاز دوران انقلاب اسلامی معدن به عنوان انفال در مالكیت دولت قرار داشت تا اینكه سال 1368 با آغاز به كار دولت سازندگی، معدن های بزرگ تعریف شد.
وی افزود: می توانستیم با بهره گیری مالی و كارشناسی دولت بخش معدن را زودتر فعال سازیم اما این مهم در آن سال ها تحقق پیدا نكرد. حتی پس از آنكه سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور متولی شناسایی ذخایر معدنی شد، بودجه لازم را در اختیارش قرار ندادیم.
به گزارش ایرنا، بتازگی «جلیل قلمقاش» معاون سازمان شناسی و اكتشافات معدنی كشور، اعلام كرد: اینكه گفته می شود هفت تا 10 درصد از مساحت كشور ما زیر پوشش مطالعات اكتشافی و معدنی قرار گرفته، خدشهای بر پیكره متولیان بخش اكتشاف معدن است.
به گفته وی با نگاهی جامع درمییابیم سرتاسر ایران چند بار در دهههای گذشته مورد مطالعات زمینشناسی و اكتشافی قرار گرفته و نتایج آن در چارچوب نقشههای زمینشناسی و اكتشافی در مقیاسهای مختلف منتشر شده است.
نعمت زاده گفت: بودجه اكتشافی سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور سالیانه كاهش می یافت و بنابراین نتوانست برنامه شاخصی در عرصه انجام دهد.
وی اضافه كرد: اقدام مهم دولت یازدهم در عرصه رونق فعالیت معدنی، واگذاری و آزادسازی 80 درصد از پهنه های معدنی كشور بود كه بستری برای فعالیت بخش خصوصی آماده ساخت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو ) با همكاری سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور شناسایی ذخایر معدنی در شرق كشور (استان سیستان و بلوچستان) را در دستور كار قرار داد. در استان های اردبیل، كردستان و منطقه كویر نیز این مهم دنبال شد.
وی گفت: ایمیدرو در منطقه سنگان استان خراسان رضوی به میزان 12 هزار كیلومتر شناسایی ذخایر را انجام داد.
به گفته وی، دولت یازدهم در نقاطی كه معدنی نبود، كار آزادسازی را انجام داد تا مردم بتوانند از زمین ها بهره برداری لازم را به عمل آورند.
نعمت زاده افزود: امروز با انجام اكتشافات لازم، میزان ذخایر شناسایی شده معدنی به چندین برابر افزایش یافته و بستری مناسب را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم آورده است.
به گزارش ایرنا، پیش از این اعلام شده بود: براساس برنامه اكتشافات جدید كه در دولت یازدهم از سوی سازمان های ایمیدرو و زمین شناسی به اجرا درآمد، تاكنون در مرحله مقدماتی 400 میلیون تن سنگ آهن، 500 میلیون تن زغالسنگ و 90 تن طلا كشف شده است.
برنامه جدید اكتشافی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) كه از سال 1393 با هدف بهره برداری بهینه از ذخایر كشور آغاز شد، عرصه ای گسترده به مساحت 250 هزار كیلومترمربع در شرق كشور را دربرمی گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت تدبیر و امید بستر سرمایه گذاری بخش خصوصی در معدن را با اعطای تسهیلات ارزانقیمت و تهیه ماشین آلات معدنی فراهم ساخته است تا فعالیت در این بخش رونق گیرد.
وی امكان اجاره بالگرد برای شناسایی ذخایر معدنی را از اقدام های دولت برشمرد كه حاصل عملكرد سه ساله آن، انجام عملیات شناسایی به میزان 200 هزار كیلومتر (طول) بوده است و این روند تداوم دارد.
نعمت زاده تاكید كرد لازمه رونق بهره برداری از معادن، رشد فعالیت اكتشافی است و دولت یازدهم به این مهم اولویت لازم را می دهد كه دستاوردهای خوبی را به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، چندی پیش سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور اعلام كرد سراسر ایران را بین سالهای 1340 تا 1370 با برداشت و تهیه نقشههای زمینشناسی یكدویستو پنجاههزارم، با دقت مناسب و برای نخستین بار مورد پی جویی و اكتشاف مواد معدنی قرار داد. در فرآیند تهیه نقشه های زمینشناسی سراسر ایران با فواصل دو و نیم كیلومتری مورد بررسی و پیمایش قرار گرفت و آثار و نشانههای معدنی شناسایی و روی نقشهها ارایه شد.
همچنین از دیگر اقدام های این سازمان طرح تهیه نقشههای زمینشناسی یكصدهزارم در مرحله بعدی با دقت بیشتر به منظور اكتشاف مواد معدنی است كه كارشناسان زمینشناسی پس از سالها تلاش و انجام پیمایشهای صحرایی با فواصل یك كیلومتری، تا پایان برنامه پنج ساله چهارم توانستند 95 درصد مساحت كشور را با این نقشه ها پوشش دهند.
اقتصام ** 1559 ** 9189**1961
تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۵
تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مهم ترین اقدام دولت یازدهم در زمینه معدنی در دوره سه ساله فعالیت، نقشه برداری از 200 هزار كیلومتر معدن است، در حالی كه در همه سال های پیش و پس از انقلاب تا 1392 در مجموع 180 هزار كیلومتر نقشه برداری شده بود.