انزلي - ايرنا - مديركل بنادر و دريانوردي گيلان گشوده شدن فضاي تجاري كشور و تسهيل مبادلات تجاري را از اثرات برجام خواند.

حسين چراغي روز يكشنبه در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: صاحبان كالا در فضاي بازتر توانستند تجارت انجام دهند به خصوص در خزر كه تاثير تحريم ها كمتر بود.
وي خاطرنشان كرد: پس از برجام، انتقال ارز توسط بازرگانان در بخش صادرات و واردات و تبادل اسناد و در مجموع روند واردات و صادرات سرعت پيدا كرد.
وي افزود: اقدامات صورت گرفته در بنادر استان به ويژه انزلي در حوزه توسعه زيرساخت ها مانند احداث سيلو، انبار، مخازن روغن خوراكي، توسعه اسكله هاي بندر از نظر تعداد و آبخور شاهد افقهاي روشن و اميدوار كننده اي در حوزه تجارت كالا و افزايش تخليه و بارگيري كالا هستيم.
مديركل بنادر و دريانوردي گيلان افزود: در حوزه گردشگري با توجه به طرح ايجاد مجتمع گردشگري دريايي نيز پيش بيني مي شود شاهد رونق جذب گردشگر به ويژه دريايي و ساحلي و در نتيجه بهبود اشتغال و افزايش درآمد شهرستان و استان باشيم.
وي در تشريح طرح مجتمع گردشگري دريايي گفت: در حوضچه غربي مجتمع گردشگري دريايي يا مارينا را جهت شناسايي بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در اين بخش در حال نمايش داريم .
به گفته وي براي اجراي اين طرح چهار هكتار اراضي پشتيباني، هشت هزار متر مربع حوضچه دريايي در نظر گرفته شده است .
چراغي در ادامه طرحهاي زيرساختي توسعه مجتمع بندر انزلي را شامل پنج پست اسكله جديد با آبخور 9 متر براي پذيرش كشتي تا 12 هزار تن و دو پست براي مواد نفتي و طرحهاي رو ساختهاي بندري را شامل سيلو ،مخازن روغن خوراكي، انبارهاي كالاي عمومي، پايانه صادراتي و سردخانه عنوان كرد.
مدير كل بنادر و دريانوردي گيلان گفت: با ايجاد اين زيرساختها و رو ساختها هم تنوع كالا افزايش پيدا مي كند و هم ظرفيت تخليه و بارگيري كالا در بندرانزلي از 11 ميليون تن به 17 ميليون تن افزايش مي يابد.
وي در ادامه با اشاره به رشد 38 درصدي تخليه و بارگيري كالا در بندرانزلي اظهار كرد: مجموع تخليه و بارگيري پنج ماهه نخست سال گذشته 777 هزار و 188 تن و امسال افزون بر يك ميليون و 68 هزار تن بود، اين درحالي است كه در بنادر ايراني خزر 16 درصد منفي بوده است.
چراغي اين توفيق را نشان دهنده برنامه ريزي و همكاري و هماهنگي سطح استان و در راس آن استاندار گيلان، گمرك، منطقه آزاد، كشتيراني درياي خزر، صنعت و معدن براي جذب كالا به بنادر گيلان و كاهش قيمت تمام شده هر تن كالا براي بازرگانان عنوان كرد.
وي ياد آورشد: زيرساختهاي جديد احداث شده در بندرانزلي از جمله سيلوي غلات انبار كالاهاي عمومي و اسكله هاي جديد موجب ارتقاي زيرساختهاي بندري، ارائه خدمات به موقع و مفيد به كشتي ها كشتيراني ها و صاحب كالا شده است.
وي خاطرنشان شد: در پنج ماه نخست امسال 390 فروند كشتي در بندرانزلي پهلو گرفت كه در مقايسه با 296 فروند سال گذشته 32 درصد رشد نشان مي دهد.
به گفته وي در اين مدت 44 هزار و 654 دستگاه كاميون و تريلي در بندرانزلي بارگيري كردند كه در قياس با 32 هزار و 964 دستگاه سال گذشته 35.5 درصد افزايش يافته است.
مديركل بنادر و دريانوردي گيلان همچنين از تخليه و بارگيري ترانزيتي 30 هزار و 845 تن كالا خبر داد.
به گزارش ايرنا، بندرانزلي بعنوان قديمي ترين و مجهزترين بندر شمال كشور با 10 پست اسكله، امكان تخليه و بارگيري 11 ميليون تن كالا در سال را دارد.
سال گذشته 846 فروند شناور در بندرانزلي پهلو گرفت و دو ميليون و 353 هزار و 280 تن كالا تخليه شد.
6030/6070 *شبس*1488 ** 1574