به گزارش ايرنا، حسن باقرپور روز يكشنبه در حاشيه جلسه هماهنگي برگزاري اين جشنواره، هدف از برگزاري آن را ارج نهادن به صنايع دستي و هنرمندان عنوان كرد و گفت: برگزاري چنين جشنواره هايي مي تواند به توانمندسازي هنرمندان و ارتقاء سطح هنري منجر شود.
وي با بيان اينكه جشنواره هفتم ورني به صورت تخصصي برگزار مي شود افزود: براساس فراخوان منتشر شده، آثار ارسالي هنرمندان به دبيرخانه اين جشنواره در طول برگزاري جشنواره، از سوي كارشناسان اداره كل ميراث فرهنگي مورد ارزيابي قرار مي گيرد.
باقرپور افزود: هفتمين جشنواره ورني در دو بخش طرح و رنگ و بافت برگزار مي شود و در پايان جشنواره به 3 نفر از افراد برتر جوايزي به رسم يادبود اهداء خواهد شد.
وي ادامه داد: در اين جشنواره كه در 23 غرفه برپا مي شود در كنار غرفه هاي تخصصي ورني فروشي، يك نمايشگاه نيز از آثار هنرمندان منطقه جهت نمايش ورني هاي توليدي داير خواهد بود.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اهر جشنواره ورني را فرصتي براي معرفي شهرستان دانست و گفت: از اهداف ديگر برگزاري جشنواره ورني مي توان به شناساندن آثار تاريخي و گردشگري شهرستان اهر و همچنين محصولات كشاورزي اين شهرستان از جمله سيب و بلال اشاره كرد.
ورني ، كه گاه به آن گليم سوزني نيز گفته مي شود نوعي سوماك است، كه بدون مراجعه به نقشه توسط دختران و زنان عشاير ارسباران بافته مي شود. در واقع ورني نوعي گليم يك رو يا گليم فرش نماي بدون پرز است و به سبك پود پيچي يعني گذراندن پود اصلي از تار و پيچ نخ خامه به دور نخ هاي تار شكل گرفته و نقش مي پذيرد.
تفاوتي كه در بافت گليم و ورني وجود دارد اين است كه در گليم، بافت به صورت گره هاي منقطع انجام مي شود و نقوش آن توسط پود شكل مي گيرد و تار بوسيله پود كاملا پوشيده مي شود، در حاليكه در بافت ورني ايجاد طرح و نقوش بر سطح آن توسط پودگذاري اضافي حاصل مي شود و تار و پود هر دو پوشيده است.
منطقه قره داغ در شمال شرق تبريز از كانون هاي اصلي بافت ورني در كشور محسوب مي شود.
7225/3077/518
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۰
تبريز - ايرنا - رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اهر گفت: هفتمين جشنواره ورني 21 تا 26 شهريور ماه جاري در كانون شهيد فهميده اين شهرستان برگزار مي شود.