تبریز – ایرنا – تامین محل اسكان گردشگران و ایجاد زیر ساخت ها، امكانات رفاهی و آرامش خاطر برای آنان از ضرورت های توسعه صنعت گردشگری در آذربایجان شرقی محسوب می شود و ساخت هتل و هتل آپارتمان ها سنگ بنای رونق این صنعت درآمدزا در این خطه از كشورمان است.

به گزارش ایرنا، با روند رو به رشد صنعت گردشگری در جهان و توجه دولت ها به اهمیت این صنعت در رونق اقتصادی كشورها و مناطق، ضرورت ایجاد هتل های چند ستاره و هتل آپارتمان ها در حد استاندارد را دوچندان كرده به طوری كه كمبود این مراكز در جذب گردشگران تاثیر منفی داشته و موجب عقب ماندگی استان در این صنعت می شود.
دولت تدبیر و امید، تعامل با دولت ها و مردم كشورها را از سیاست ها و برنامه های مهم خود اعلام و در این راستا برای جذب گردشگران و رونق صنعت گردشگری توجه ویژه ای به توسعه مراكز اقامتی در سطح كشور به ویژه استان های دارای قابلیت های گردشگری از جمله آذربایجان شرقی معطوف كرده است.
به اعتقاد مسئولان و فعالان حوزه گردشگری كشور، صنعت گردشگری در ایران در سال های آینده رشد قابل توجهی خواهد كرد و آذربایجان شرقی نیز برای اینكه از این گردونه دور نماند، باید تعداد هتل ها، هتل آپارتمان ها و مراكز اقامتی خود را افزایش دهد.
آذربایجان شرقی با داشتن افزون بر پنج هزار اثر تاریخی شناسایی شده و بیش از یك هزار و 500 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی در زمره پنج استان برتر كشور از لحاظ ظرفیت های گردشگری كشور قرار دارد.
از سوی دیگر نزدیكی استان به جمهوری های آذربایجان و ارمنستان و تركیه و امكانات خوب درمانی آن، آذربایجان شرقی را به مقصد بالقوه ای در زمینه گردشگری سلامت در سال های اخیر تبدیل كرده كه وجود مراكز اقامتی مناسب از الزامات آن است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سفر اخیر خود به تبریز با اشاره به عزم دولت تدبیر و امید برای توسعه صنعت گردشگری اعلام كرد: این دولت 1.5 برابر تاریخ هتل سازی ایران، هتل می سازد.
مسعود سلطانی فر با بیان اینكه پیش از شروع به كار دولت تدبیر و امید، 125 هتل چهار یا پنج ستاره در كشور وجود داشت، افزود: این رقم در مدت كوتاه فعالیت دولت تدبیر و امید به 158 مورد افزایش یافته است.
وی تعداد هتل های كشور را یك هزار و 100 مورد اعلام كرد و اظهار داشت: توصیه و تاكید رئیس جمهوری به سازمان، استفاده كامل از ظرفیت گردشگری كشور و ساخت هتل های مناسب با توجه به وجود كمبود مراكز اقامتی است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: 10 هتل خارجی با توافق های انجام شده از جمله با یك شركت آلمانی به صورت هتل های زنجیره ای در ایران ساخته می شود تا فاصله كیفیت خدمات گردشگری ایران با كشورهای مترقی كاهش یابد.
بدیهی است آذربایجان شرقی به عنوان یكی از قطب های گردشگری كشور ظرفیت های بالقوه زیادی در این حوزه دارد كه باید برای توسعه این صنعت بدون دود مورد استفاده قرار گیرد.
در همین راستا نیز اقدامات خوبی در دولت تدبیر و امید برای رونق صنعت گردشگری استان انجام گرفت كه افتتاح هتل كایای تبریز با سرمایه گذاری حدود چهار هزار میلیارد ریالی در 16 طبقه با 220 اتاق و 500 تخت از جمله شاخص ترین آنهاست.
اعلام آمادگی شهرداری تبریز برای ارائه تسهیلات ویژه به علاقه مندان خرید و مرمت خانه های تاریخی شهر برای تبدیل آنها به اماكن رفاهی و گردشگری از دیگر اقدامات انجام شده در راستای توسعه این صنعت در آذربایجان شرقی است.

** ضرورت رفع كمبود هتل در تبریز تا 2018
به گزارش ایرنا استاندار آذربایجان شرقی نیز كمبود هتل را از جمله مشكلات بخش گردشگری استان اعلام كرده و گفته است كه تا سال 2018 باید این مشكل برطرف شود.
اسماعیل جبارزاده با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای اسلامی در سال 2018 میلادی افزود: به میمنت این انتخاب و براساس مشوق های شهرداری، احداث هتل در تبریز بدون اخذ عوارض صورت می گیرد كه این امر از مزیت های ممتاز برای سرمایه گذاری در این استان است.
وی با تاكید بر اینكه اولویت اصلی و مهم این استان جلب و جذب سرمایه گذاری های خارجی است، اظهار داشت: رفع مشكلات این حوزه جزو وظایف اصلی من است و برای این منظور تمامی تلاش خود را انجام می دهم.
جبارزاده همچنین در دیدار با معاون وزیر صنعت و فناوری تركیه با اشاره به توانمندی ها و ظرفیت های طبیعی و تاریخی آذربایجان شرقی، خواستار استفاده از تجربیات مفید تركیه در حوزه های مختلف صنعت گردشگری شد و ادامه داد: این همكاری ها می تواند در زمینه ساخت هتل، رستوران و آموزش های گردشگری برقرار شود.

**احیای خانه های تاریخی، گام شهرداری برای توسعه گردشگری تبریز
به گزارش ایرنا، شهردار تبریز نیز تقویت زیرساخت های عمرانی را در راستای اعتلای جایگاه بین المللی تبریز ضروری می داند و معتقد است: در سه سال گذشته، برنامه های گسترده عمرانی و طرح های تحول آفرین سرمایه گذاری، در راستای احیای این جایگاه ویژه پیگیری شده است.
صادق نجفی می گوید: شهرداری تبریز در سال های اخیر، نگرش گردشگری خود را در گستره و تخصص بیشتری پیگیری كرده كه توسعه تسهیلات هتل سازی، ایجاد ناوگان های اتوبوس ها و تاكسی های تبریزگردی، احیا و مرمت خانه های قدیمی و شركت در نمایشگاه های تخصصی گردشگری از آن جمله است.
وی یادآور شده است: با ایجاد كاربری های بانشاط از قبیل رستوران، هتل و بازارچه های مفرح، در مجاورت طرح شبدری ائل گولی، شاهد ایجاد یك قطب ارزشمند تفریحی در این محدوده خواهیم بود.

** احداث 8 هتل با ظرفیت 952 تخت در آذربایجان شرقی
مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: در مدت سه سال فعالت دولت تدبیر و امید، 8 هتل با 374 اتاق و ظرفیت 952 تخت برای توسعه زیرساخت های گردشگری و اماكن اقامتی در استان احداث شده است.
مرتضی آبدار با بیان اینكه احداث هتل و مراكز اقامتی از لازمه های توسعه گردشگری هر منطقه به شمار می رود، اظهار كرد: از این تعداد 4 هتل با 291 اتاق و 738 تخت در تبریز احداث شده است.

** سرمایه گذاری 5 هزار و 972 میلیارد ریالی برای توسعه مراكز گردشگری و اقامتی در آذربایجان شرقی
به گزارش ایرناT معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز گفت: هم اكنون 13 مركز گردشگری و اقامتی در سطح استان با سرمایه گذاری 5 هزار و 972 میلیارد ریالی در دست اجراست.
سید رامین اسبقی افزود: در سه سال اخیر نیز برای احداث 8 هتل و مراكز گردشگری و اقامتی استان حدود 3 هزار و 328 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

** افزایش 10 درصدی گردشگران آذربایجان شرقی
در همین حال اطلاعات اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز از افزایش 10 درصدی حضور گردشگران در این استان در تابستان جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته حكایت می كند.
بر پایه این گزارش، آذربایجان شرقی با 125 هتل ، هتل آپارتمان و مهمان پذیر حدود 8 هزار تخت ظرفیت اقامتی دارد.
بنا بر گزارش، در تیر امسال 279 هزار و 909 نفر در مراكز اقامتی استان اقامت كرده اند.
در بند 6 بیانیه اجلاس وزیران گردشگری مجمع گفت و گوی همكاری آسیا در تبریز نیز بر ترویج گردشگری در آسیا و تقویت همكاری های متقابل تاكید شده است.
نخستین اجلاس وزیران گردشگری مجمع گفت و گوی همكاری آسیا هشتم و نهم شهریور سال جاری به میزبانی تبریز برگزار شد.
اجلاس فرصت های سرمایه گذاری در زمینه هتل سازی نیز در 12 - 11 مهر در ایران برای جلب مشاركت های سرمایه گذاران عضور مجمع گفت و گوی همكاری آسیا برگزار می شود.
شهر تبریز با یك میلیون و 800 هزار نفر جمعیت یكی از شهرهای مورد علاقه گردشگران داخلی و خارجی است؛ این شهر از سوی اجلاس كشورهای اسلامی به عنوان شهر نمونه گردشگری كشورهای اسلامی در سال 2018 میلادی انتخاب شده است.
گزارش از: پرویز بابائی
8023/518