به گزارش ايرنا، 'سميه محمدي كيش' يكي از فيزيوتراپيست هاي كرمانشاهي در مطلبي به چگونگي شكل گيري كنفدراسيون جهاني فيزيوتراپي و لزوم اهميت اين موضوع در زندگي امروزي پرداخته است.
اين كنفدراسيون با 11 عضو از سراسر دنيا در سال 1951 ميلادي تشكيل شد و امروزه تعداد اعضاي آن به 106 كشور افزايش يافته است.
از اهداف مهم تشكيل كنفدراسيون فيزيوتراپي جهاني (W.C.P.T) رسيدن به بالا ترين استانداردهاي آموزشي، پژوهشي و درماني است كه به جهت رسيدن به اين اهداف سالانه برنامه هايي طرح و اجرا مي شود.
اهميت حركت و تاثيرات آن به عنوان يك داشته بر كسي پوشيده نيست و جز لاينفك نيازهاي بشري است و فيزيوتراپي از زمان شكل گيري تاكنون در مديريت درمان حركت وارد عمل شده است.
حركت فرد بايد با حداقل مصرف انرژي و درد و با حداكثر استقلال فرد صورت گيرد، فيزيوتراپي حيطه اي از پزشكي است كه هدف آن پيشگيري از بيماريها، درمان، توانبخشي و بالا بردن سطح سلامت مي باشد.
در فيزيوتراپي هدف ارتقاي عملكرد جسماني بدن مي باشد، البته با توجه به تداخل و ارتباط زياد سيستمهاي بدن درمانهاي فيزيوتراپي كه توسط فيزيوتراپيست انجام مي شود مستقيم يا غيرمستقيم باعث بهبود عملكرد دستگاه فيزيولوژيك نيز مي شود.
با شروع جنگ جهاني و شيوع بيماريهاي فلج كننده مثل پليوميليت، فيزيوتراپي شكل گرفت و درمانهايي مثل تقويت و افزايش طول (استرچ)عضلاني كه نياز آن زمان بود براي درمان اين بيماران به كار مي رفت ولي با اتمام جنگ جهاني به دليل علاقه و نياز جامعه، فيزيوتراپي مسير جديدي را پيش گرفت و كم كم نگاهها به سمت مستقل شدن افراد بعد از سكته مغزي، فلج مغزي و ضايعات نخاعي رفت.
از سال 1980 روند كار تغيير پيدا كرد، در اين دوره نياز جامعه و سبك زندگي، درگيريهاي عضلاني - اسكلتي را در راس مداخلات و درمان هاي فيزيوتراپي قرار داد و اوج اين پويايي در سال 1990 رقم خورد به طوري كه فيزيوتراپيست ها را به عنوان متخصص و بهترين فرد در حيطه درمان اختلالات عضلاني - اسكلتي معرفي كردند.
فيزيوتراپيست متخصص حفظ و افزايش توانايي افراد در حركت و فعاليت است يك فيزيوتراپيست با دانش خود در مورد آنچه باعث حركت در بدن مي شود، تحرك و استقلال را براي بيماران به ارمغان مي آورد و بسياري از مشكلات ناشي از درد، ناتواني هاي حركتي، آسيبهاي ورزشي و شغلي، سالمندي و بي تحركي را درمان مي كند.
اختلالات عضلاني اسكلتي شامل دردهاي ناشي از فتق ديسك، دردهاي ناشي از تنگي كانال نخاعي، دردهاي بعد ازجراحي ستون فقرات، تغيير امتداد زانو، ساق، پا (صاف شدن بيش از حد زانو، زانوي خميده، زانو ضربدري، زانو پرانتزي، صافي كف پا)، تغييرات وضعيت در ستون فقرات و ساير اختلالات شايع همانند تاندونيتها، بورسيتها، گيرافتادگي عصب، بي ثباتي مفاصل و ... مي شود.
همانگونه كه گفته شد سوزن خشك يك تكنيك نوين در فيزيوتراپي است و فقط توسط فيزيوتراپيست هايي كه دوره هاي آموزشي آن را ديده باشند (با دريافت گواهي نامه )مجاز به انجام آن مي باشند و با توجه به داشتن دانش جامع در زمينه آناتومي و مهارتهاي لمسي و بيومكانيك صلاحيت انجام آن را دارند و اگر توسط افراد غير فيزيوتراپيست انجام شود احتمال آسيب جدي به فرد وجود دارد.
7458/8066
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۵
كرمانشاه- ايرنا- هشتم سپتامبر سال 1951 ميلادي، كنفدراسيون جهاني فيزيوتراپي تاسيس شد و به همين دليل اين روز به عنوان روز جهاني فيزيوتراپي نامگذاري و گرامي داشته مي شود.