تهران- ايرنا- مدير انجمن نجوم آماتوري ايران با اشاره به انتشار خبري در برخي رسانه هاي خارجي مبني بر ظهور پديده نادر 'ماه سياه' در شبانگاه جمعه، گفت: 'بلك مون' يا 'ماه سياه' يك پديده نجومي قابل مشاهده نيست.

مهندس 'مسعود عتيقي' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا، گفت: در حقيقت 'ماه سياه' اصطلاحي است كه به دومين ماه نو در يك ماه ميلادي اطلاق مي شود و به عبارت ديگر، يك پديده نجومي به حساب نيامده و صرفا يك نام گذاري است.
وي افزود: از منظر دانش ستاره شناسي به لحظه مقارنه و يا همان تولد ماه، ماه نو گفته مي شود و بر اين اساس در ماه قمري جاري به اين معني است كه ماه ذي الحجه رو به پايان است.
عتيقي با اشاره به اين كه در خبرهاي منتشر شده در رسانه هاي خارجي گفته شده است كه هر 19سال يكبار دو ماه نو در يك ماه ميلادي ايجاد مي شود، گفت: بايد دقت داشته باشيم در حالي كه ماه نو براي ساكنان غربي نسبت به ايران در شبانگاه جمعه مصادف با 30 سپتامبر (9 مهر) است، اما در ايران بامداد شنبه و يا همان اول اكتبر (10 مهر) صورت مي گيرد به همين دليل است كه در برخي خبرها به نيمكره غربي براي مشاهده اين پديده اشاره شده است و اين در شرايطي است كه ماه نو هرگز قابل مشاهده نيست.
مدير انجمن نجوم آماتوري ايران همچنين اصطلاحاتي مانند 'بلو مون' يا 'ماه آبي' و 'رد مون' يا 'ماه خون' را از ديگر اصطلاحاتي عنوان كرد كه غربي ها به وضعيت هاي مختلف ماه از جمله ماه كامل (بدر) اطلاق مي كنند.
علمي**2038**2017
خبرنگار: درنا محمديان**انتشاردهنده: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm