تهران- ایرنا- استاد و پیشكسوت قرآنی می گوید به دور ازهر گونه تعصب اعلام می كنم كه هیچ حادثه ای در بستر زمان نمی تواند عظمت و جایگاه قرآن را تحت تاثیر منفی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا عباس سلیمی روز شنبه در مراسم تشییع پیكرمحمدتقی مروت استاد و پیشكسوت قرآنی در مسجد امام صادق(ع) میدان فلسطین گفت: مردم ما كه در دفاع از حریم قرآن صدها هزار شهید تقدیم اسلام كرده اند، اجازه نخواهند داد دشمنان اسلام و انقلاب با بهانه قراردادن مساله ای كه باید طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران رسیدگی شود، در صدد انتقام از قران برآیند.
وی با اشاره به مساله ای كه اخیرا از شبكه های ماهواره ای ومجازی پخش شده گفت: امیدواریم پس از التهابات، مردم متوجه شوند كه جامعه قرآنی همواره امین آنان و جوانانشان هستند و مرحوم مروت وهمه اساتید قرآنی، هستی خود را وقف كرده اند تا عزت قرآن محفوظ بماند وحركت جامعه قرآنی نیزباید در همین راستا باشد.
این چهره قرآنی افزود: عظمت جامعه قرآنی مرهون مجاهدت های خالصانه بزرگان و عاشقانی است كه در زمینه قرائت و ترویج فرهنگ قرآن همه عمر خود را وقف این كتاب كرده اند.
وی افزود: ابراهیم پورفرزیب (استاد مولایی)، علی اربابی، رضا مختاری، محمدعلی اوحدی، مهدی شكوهنده، بیوك اصل محمد غفاری و صدها استاد دیگر در راه قرآن خدمت كرده اند و همه ما مدیون آنها هستیم.
سلیمی گفت: امروز كه رهبر معظم انقلاب به عنوان بزرگ پرچمدار قرآن ادامه دهنده راه احیاگر قرآن در قرن اخیر یعنی حضرت امام خمینی ( ره) است، جامعه قرآنی باید بداند مسئولیت خطیری در حفظ قرآن دارد.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) كه به شیعیان فرمود «زینت ما باشید» گفت: این حدیث همواره باید مد نظر جامعه قرآنی باشد.
سلیمی با تاكید بر رسیدگی دقیق قوه قضاییه به پرونده یك قاری قرآن كه این روزها موضوع وی سووالاتی را در جامعه ایجاد كرده، گفت: ما پیرو پیامبری هستیم كه عدالت را سرلوحه زندگی خود قرار داد و اجازه نخواهیم داد یك شایعه، آموزش های قرآنی را تحت تاثیر قرار دهد و لذا در زمانی دیگر مطالبات جامعه قرآنی را در فضای مناسب تری بیان خواهیم كرد.

** مرحوم مروت پیش قراول نهضت نوین قرآن در ایران بود
سلیمی از مرحوم مروت به عنوان پیش قراول نهضت نوین قرائت در ایران یاد كرد و گفت: استاد مروت نخستین جوان شیعه ایرانی بود كه توانست رتبه ممتاز مسابقات بین المللی قرائت قرآن را در مالزی كسب كند.
وی این مراسم را نه فقط تشییع پیكر یك پیشكسوت قرآنی كه تجدید میثاق با قرآن وتجدید بیعت با رهبر معظم انقلاب و شهیدان راه اسلام دانست.
این چهره قرآنی هم چنین با اشاره به ویژگی حاملات و قاریان قرآن تاكید كرد: حاملان قرآن فقط قاریان نیستند بلكه هر كسی كه قرآنی بیاندیشد، قرآنی سخن بگوید و قرآنی عمل كند حامل قرآن است.
وی آموزش های مرحوم مروت را نقطه عطفی در قرائت قرآن دانست و گفت: ما وامدار مرحوم مروت هستیم كه در دوران انقلاب الگویی ممتاز برای جوانان بود و برخی تنگ نظری ها سبب شد تا او مورد بی مهری قرار گیرد و ما نتوانیم از وجود استاد بهره مند شویم ولی هیچ مانعی نتوانست مانع عشق ورزی او به قرآن شود.
وی تاكید كرد سال ها حضور او در مهد قرائت قرآن در مصر و ارتباط صمیمی او با اسطوره های قرائت قرآن سبب ایجاد تحولی شگفت در زمینه قرائت در ایران شد.
در این مراسم مهدی عادلی به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و پس از برگزاری مرثیه سرایی و مداحی، حجت الاسلام محمد رضا حشمتی معاون قرآن وعترت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نماز میت را بر پیكر مرحوم مروت اقامه كرد و بسیاری از پیشكسوتان و فعالان قرآنی پیكر او را تا خبرگزاری بین المللی قرآن تشییع كردند.
در این آیین حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگی قرآنی، حجت اسلام سید حسین كوششی مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی مردمی كشور، اكبر توپچی مدیر فرهنگسرای قرآن، احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، مصطفی خرسندی رئیس كانون مداحان و لاله افتخاری عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی حضور داشتند.
همچنین مهدی قره شیخلو رییس سازمان دارالقرآن كریم، سید علی سرابی قائم مقام عالی شورای قرآن، ابراهیم جباری فرمانده سپاه ولی امر، محمدحسین محمدزاده مدیر شبكه قرآن و معارف سیما، رحیم قربانی رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران و حمید صابرفرضام مدیرعامل ایكنا از شخصیت هایی بودند كه در تشییع مرحوم مروت شركت كردند.
اكبر حنیفی، عبدالرسول عبایی، محمدرضا صلحجو، رحیم خاكی، محمد و محسن بادپا، علی سیاح گرجی، محمدرضا پورزرگری، سید محسن موسوی بلده، جهانبخش فرجی، احمد ابوالقاسمی، بهروز یاریگل و برخی دیگر از قاریان و پیشكسوتان قرآنی در این مراسم حضور داشتند.

** مراسم یادبود مرحوم مروت
به گزارش ایرنا مرحوم مروت یكی از بنیانگذاران شیوه صحیح قرائت قرآن در ایران بود كه در روز عاشورا در شهر تورنتوی كانادا درگذشت و ستاد بزرگداشت این استاد برای برگزاری باشكوه مراسم استقبال و تشییع پیكر مرحوم مروت برنامه هایی را تدارك دیده است.
پیكر مروت دیروز (جمعه) وارد كشور شود و طی برنامه‌ای با حضور نمایندگانی از دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی، سازمان بهشت زهرا(س) و نیز خانواده مرحوم به سردخانه بهشت زهرا(س) منتقل ‌شد.
پیكر این استاد پیشكسوت تا خبرگزاری ایكنا واقع در خیابان بزرگمهر غربی تشییع و برای خاكسپاری در قطعه نام‌آوران به بهشت زهرا(س)‌ منتقل ‌شد.
مراسم بزرگداشت مرحوم مروت روز دوشنبه دهم آبان‌ ماه از ساعت 15 تا 17 با حضور جامعه قرآنی و شاگردان آن مرحوم در مسجد امام جعفر صادق(ع) در میدان فلسطین برگزار خواهد شد.

** مروری بر زندگی نامه مرحوم مروت
استاد مروت در سال 1323 در تهران به دنیا آمد و زیر نظر استاد مرحوم ملا محمد باقر فانی كسب علم نمود.
مهمترین فعالیت های قرآنی وی را می توان، كسب رتبه اول مسابقات بین المللی قرآن كریم كشور مالزی در سال 1352، برگزاری دوره های آموزشی قرآن كریم، از پایه گذاران تلاوت قرآن كریم به صورت اصولی و صحیح در ایران، مبتكر شیوه هم خوانی و جمع خوانی قرآن در جلسات آموزش قرآن كریم (قبل از انقلاب اسلامی)، آموزش و تربیت بسیاری از قاریان و داوران بین المللی قرآن كریم نام برد.
وی در سال 1354 جهت كسب و ارتقاء معلومات قرآنی به مصر سفر می كند كه در این كشور از محضر اساتیدی چون مصطفی اسماعیل، عبدالباسط، علی البناء، خلیل الحصری، عبدالعزیز علی الفرج، عامر السید عثمان، احمد الرزیقی و شیخ فتح الباب قندیل بهره می جوید.
حضور مستمر در محافل و مجالس قرائت قرآن كریم در شهرهای مختلف كشور مصر و بهره مندی از تلاوت اساتید و قاریان برجسته اسلام، اجرای برنامه های قرآنی در محافل و جلسات متعدد مصر، تلاوت قرآن كریم در مراسم ترحیم استاد مصطفی اسماعیل و استاد سید النقشبندی و ترویج فرهنگ تشیع در جامعه قراء مصری را می توان از دیگر فعالیت های مرحوم مروت دانست.
وی در سال 1359 به كانادا سفر می كند و در آن كشور با حضور در جلسات قرآن كریم، اجرای برنامه در مناسبت های مختلف و جذب علاقه مندان به قرآن كریم و مفاهیم متعالی آن، برگزاری دوره های آموزش قرآن كریم (تجوید، صوت و لحن) در مساجد و مراكز قرآنی شهر تورنتو فعالیت مستمر و مفیدی داشته است.
فراهنگ**1085**1003**1568**خبرنگار: محمدرضا جعفرملك انتشاردهنده: حسن فتحعلی