شيراز- ايرنا- سرپرست دفتر مبارزه با اعتياد دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس كه مسئوليت كميته درمان آن را اين دانشگاه بر عهده دارد، در رده دومين استان كشور در مبارزه با مواد مخدر معرفي شد.

به گزارش دريافتي يكشنبه ايرنا از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، رامين افشاري افزود: شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس، برنامه هاي گسترده اي را براي پيشگيري، درمان و كاهش آسيب هاي ناشي از اعتياد انجام داده و يا در دست اجرا دارد و دانشگاه علوم پزشكي شيراز به عنوان كميته درمان اين شورا، در اين زمينه فعاليت دارد.
وي با اشاره به اينكه اين شورا زير نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور به رياست دكتر روحاني رئيس جمهوري و دبيري وزير كشور فعاليت دارد، افزود: برنامه ها و سياست هاي كلان از سوي ستاد كشوري به شوراهاي استاني ابلاغ و تمام فعاليت هاي مرتبط بااعتياد هماهنگ مي شودو براساس پايش فعاليت هاي سال 94، استان فارس حائز رتبه دوم در بين شوراهاي استاتي شناخته شد.
او بيان كرد: برنامه هاي اين شورا مبتني بر سه محور پيشگيري، درمان و كاهش آسيب است و دانشگاه علوم پزشكي شيرازبا آموزش بهورزان و كارشناسان حاضردرواحدهاي بهداشت روان مراكز بهداشتي درماني، مراكز خدمات جامع سلامت و برگزاري برنامه هاي آموزشي، در عرصه پيشگيري از ابتلا به اعتياد گام برداشته است.
افشاري، بيان كرد: هم اينك كميته درمان دانشگاه علوم پزشكي شيراز براي بازگرداندن يك هزار و 200 نفر معتاد در استان فارس به زندگي عادي، به كمك هفت مركز دولتي، به آنان خدمات درماني ارائه مي دهد.
او گفت: افزون بر اين، با توجه به نگهداري 100 فرد معتاد در مركز احياء در شيراز كه از سوي پليس دستگير شده اند، دانشگاه علوم پزشكي شيراز بر اساس ماده 16 آيين نامه ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور، در زمينه هاي جسمي، رواني و ترك اعتياد به صورت شبانه روزي به اين افراد خدمات ارائه مي كند تا زمينه بازگشت آنان به زندگي فراهم شود.
سرپرست دفتر اعتياد دانشگاه علوم پزشكي شيراز با اشاره به نظارت اين دانشگاه بر 160 كلينيك خصوصي فعال ترك اعتياد در استان فارس، اين اقدام را نيز در چارچوب فعاليت هاي درماني برشمرد.
افشاري اضافه كرد: در محور كاهش آسيب ها نيز مراكز DIC (مراكز گذري ترك اعتياد) فعال شده و با تامين برخي از نيازهاي معتادان پرخطر مانند تامين سرنگ استريل، غذاي گرم و ارائه خدمات روانشناختي، تلاش مي شود تا از بروز آسيب هاي بيشتر به اين افراد پيشگيري شود.
وي گفت: نيروي انتظامي با ايجاد امينت، بهزيستي با معرفي مددكار، سازمان فني و حرفه اي در آموزش حرفه اي، شهرداري در زمينه احداث ساختمان جديد و جمع آوري و كمك به درمان معتادان كارتن خواب، ورزش و جوانان با ارائه آموزش و كميته امداد امام خميني (ره) با كمك هاي مالي، همدوش دانشگاه علوم پزشكي شيراز در ارائه خدمت به اين افراد هستند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر در استان فارس هم گفت: در نشستي با حضور دبيران شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كشور، استان فارس به عنوان دومين استان كشور در مبارزه با مواد مخدر، معرفي شد.
محمدرضا ابراهيمي با تقدير از همكاري دانشگاه علوم پزشكي شيراز در شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس، افزود: هر ساله به مناسبت روز جهاني مبارزه با مواد مخدر (26 ژوئن)، اقدام هاي فرهنگي و پيشگيرانه در كشور در زمينه مبارزه با اعتياد پايش مي شود.
او بيان كرد: فعاليت هايي مانند، درمان و حمايت هاي اجتماعي، مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر، تجليل از خانواده هاي شهدا و جانبازان عرصه مبارزه با مواد مخدر و برگزاري همايش و كارگاه هاي آموزشي، بخشي از شاخص هاي ارزيابي فعاليت هاي انجام شده است.
ابراهيمي، يكي از مهم ترين سياست هاي مبارزه با مواد مخدر را مربوط به حوزه درمان دانست و گفت: در سال هاي اخير، اين امر در استان فارس پررنگ تر شده و هم افزايي خوبي ميان شوراي هماهنگي و كميته درمان برقرار است.
مسووليت سرپرست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس بر عهده سيد محمدعلي افشاني استاندار فارس و رياست كميته درمان اين شورا، بر عهده محمدهادي ايمانيه، رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز است .
دريافت خبر: نيكنام خشنودي ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
6113 /6118