۵ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۵۲
کد خبرنگار: 1629
کد خبر: 83371587
T T
۰ نفر
سرنخ اصلی آسیب های اجتماعی مصرف مواد مخدر است

شیراز _ایرنا_ معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس با بیان اینکه سرنخ اصلی و عمده آسیب های اجتماعی مصرف مواد مخدر است گفت : باید برای کاهش آسیب های اجتماعی، یک برنامه ریزی جامع، کاربردی و راهبردی از سوی سازمان ها، ادارات و دانشگاه ها انجام شود.

سید احمد احمدی زاده روز چهارشنبه در نهمین همایش شمیم پاکی مددجویان بهبود یافته در مراکز دولتی درمان سو مصرف مواد مخدر افزود: امیدواریم با برنامه ریزی مناسب و اصولی، شاهد اثربخشی فعالیت‌ها در ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از مصرف مواد مخدر باشیم.

وی با تاکید بر اینکه عملکرد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در امر مبارزه با مواد مخدر بسیار پررنگ است گفت: این عملکرد و سربلندی حاصل از آن در دنیا بر کسی پوشیده نیست.

معاون استاندار فارس با این تاکید که خانواده‌های بهبودیافتگان باید مراقبت‌ها را افزایش دهند اضافه کرد: مراقبت‌ها تأثیر بسزایی در عملکرد، رفتار و اخلاق بهبود یافتگان داشته و از اعتیاد دوباره پیشگیری می‌کند.

این مقام مسؤول اضافه کرد: باید برای پیشگیری و آگاهی مردم جامعه در خصوص مصرف مواد مخدر و عوارض آن، آموزش را از مدارس آغاز کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این همایش گفت: سازمان بهداشت جهانی در کنار سه معضل بزرگی جامعه بشری شامل «انباشت و تولید سلاح‌های کشتار جمعی»، «مشکلات بهداشت محیط و محیط زیست» و «فقر مالی و شکاف طبقاتی»، برنامه مبارزه با مواد مخدر را به عنوان چهارمین معضل بزرگ اجتماعی در دنیا اعلام کرده است.

دکتر عبدالرسول همتی افزود: برنامه مبارزه با مواد مخدر به عنوان چهارمین معظل بزرگ اجتماعی در دنیا، نیازمند تلاش بسیار در زمینه مشارکت اجتماعی و همکاری‌های بین بخشی دارد زیرا این مبارزه، وظیفه یک سازمان و یا یک بخش خاص نبوده بلکه باید مردم در امر پیشگیری، کنترل و مراقبت فرزندان کمک کرده تا سازمان‌ها و ادارات مرتبط بتوانند مشارکت بین بخشی عظیمی را ایجاد کنند.

وی اعلام کرد: حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در دو سال گذشته با استقرار ۱۳۰ کارشناس ارشد سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت، گام بزرگی در این زمینه برداشته و توانسته در امر مشاوره به خانواده‌ها به صورت رایگان، اقدامات ارزشمندی در پیشگیری از سو مصرف مواد مخدر بردارد.

معاون بهداشت دانشگاه با این توصیه که نیاز است خانواده‌ها رفت و آمد فرزندان را کنترل و دوستان آنان را شناسایی و با رعایت و کمک دستورات دینی، برای پیشگیری از معضل بزرگ اعتیاد، صمیمیت در فرزندان ایجاد کنند، عنوان کرد: بنیان خانواده از مستحکم‌ترین بنیان‌های جامعه به شمار می‌رود که می‌تواند در امر پیشگیری از بیماری‌ها و آسیب‌های اجتماعی بسیاری مؤثر باشد.

همتی با بیان اینکه بیشتر مبتلایان به اعتیاد به مواد مخدر اظهار کردند که توسط دوستان خود به این معضل گرفتار شده و گرایش آنان به مصرف موادمخدر نیز از مصرف سیگار و قلیان آغاز شده است، تاکید کرد: برای رهایی و پیشگیری از این آسیب اجتماعی، نیاز به فرهنگ سازی گسترده در جامعه است.

رئیس دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه ۱۳۰ مرکز دولتی و خصوصی درمان اعتیاد در استان فارس وجود دارد، گفت: این مراکز دارای پزشک، پرستار و روانشناس تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سازمان بهزیستی دارای شرایط گستردگی مناسبی در استان است.

دکتر رامین افشاری اعلام کرد: برای رسیدگی به این افراد پوشش خوبی ایجاد شده به نحوی که در سال گذشته، بیش از ۴۰ هزار مورد به این مراکز وارد شده و ۲۰ هزار مورد نیز، به صورت مداوم در حال درمان هستند.

وی با این توضیح که این همایش ویژه افراد مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر بوده که هزینه درمان نداشته و در مراکز دولتی تحت درمان قرار گرفته‌اند، ادامه داد: این افراد، ابتدا به صورت رایگان پذیرش و پس از چند ماه با پرداخت هزینه‌ای اندک، با استانداردهای روز دنیا تحت درمان قرار گرفته و از افرادی که موفق شوند مسیر پاکی را طی کنند یا در طول سال در مسابقات ورزشی و کتابخوانی شرکت کنند، تقدیر می‌شود به طوری که چهل نفر از این افراد، انتخاب و به سفر مشهد مقدس اعزام می‌شوند.

در پایان این همایش یک روزه از جمعی از بهبود یافتگان و خانواده‌های آنان تقدیر شد.

۶۱۱۳