آرمان شريفي روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه اينكه بيش از 70 درصد موقوفات در شهرستان بانه درآمد دارند توانسته ايم به ميزان درآمد موقوفات، بسياري از برنامه هاي مورد نظر را در هشت ماه اخير انجام دهيم.
وي خاطر نشان كرد: شهرستان بانه در هشت ماهه اخير 100 در صد بر اساس نيت واقف عمل شده و يكي از مسائل مهمي كه به طور جدي پيگيري شده همين موضوع بوده است.
اين مسئول افزود: بُعد زمان و مكان نيت واقف رعايت شده است و همه موقوفات درمكان و زمان مورد نظر واقف هزينه شده چراكه يكي از وظايف اصلي ما انجام نيت واقف و بهره وري موقوفات است.
وي گفت: اميدوارم واقفين نيازهاي ضروري و اساسي جامعه را شناسايي و بر اساس اين نيازها عمل كنند كه كمك به ترويج فرهنگ قرآني، كمك به اموزش و پرورش، بهداشت و درمان، بيمارهاي خاص، كمك به دانشجويان و دانش آموزان بي بضاعت، توانجويان، خانواده هاي بي سرپرست و بد سرپرست از جمله نيازهاي اساسي در شهرستان بانه است.
وي، به مهمترين اقدامات اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان بانه در هشت ماهه گذشته اشاره كرد و گفت: تعمير و تجهيز 25 مسجد شهرستان، افزايش 30 درصدي حقوق ماموستايان در ابتداي مهر ماه سال جاري، برگزاري محفل انس با قرآن با حضور قاري برجسته مصري و پيگيري چهار حكم پرونده به نفع موقوفات در دادگاه از اقدامات مهم اين سازمان در سال جاري است.
شريفي اظهار كرد: مطرح كردن 24 پرونده در محاكم قضايي در راستاي احقاي حقوق موقوفات، صدور 52 سند مالكيت، تنظيم 341 سند اجاره نامه با مستاجرين، پرداخت بيمه تامين اجتماعي 48 خادم مساجد، توزيع 200 جلد قرآن كريم در مساجد، اعزام قاريان قرآن كريم براي شركت در مسابقات قرآني استاني، برگزاري آيين روخواني قرآن در مساجد از ديگر برنامه هاي مهم اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان بانه است.
وي به جايگاه وقف در شهرستان بانه اشاره كرد و گفت: جايگاه اوقاف و امور خيريه شهرستان بانه با توجه به وجود واقفين خير انديش به لحاظ تعداد موقوفات و درآمد موقوفات در رتبه دوم استاني قرار دارد.
شريفي بابيان اينكه در سال جاري 2 مورد وقف در بانه داشته ايم، افزود:98 در صد موقوفات متعلق به مساجد است و درآمد اين موقوفات صرف امورات جاري مساجد ماموستاييان و خادمان مساجد مي شود.
وي، موقوفه كورده نام، موقوفه بانو بنفشه (بانو ونه وشه) و موقوفه حاجي عبدالله ابراهيمي را از موقوفات شاخص شهرستان بانه عنوان كرد و افزود: كوچكترين وقف استان كردستان در بانه سه اصل گردو است كه واقف به اين نيت كه كودكان هنگام رفتن به مسجد از اين گردوها بخوردند وقف كرده است.
وي گفت: برنامه هاي مورد نظر در هشت ماه گذشته شامل برنامه هاي فرهنگي، حقوقي، ثبتي و اجاره اي بوده كه خوشبختانه همه اين برنامه ها به انجام رسيده كه درآمدهاي اين موقوفات در تحقق برنامه هاي اين اداره نقش بسيار مهمي داشته است.
رئيس اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان بانه اظهار كرد: در كل شهرستان بانه 273 موقوفه، يك هزار و 630 رقبه، 204 مسجد و حسينيه، هشت تكيه و 664 سند مالكيت اخذ شده مساجد و موقوفات وجود دارد.
وي به برنامه هاي دهه وقف در بانه اشاره كرد و گفت: غبار روبي گلزار شهدا، ديدار با فرماندار و امام جمعه، برگزاري نخستين همايش ائمه جمعه و جماعت و هيات امناي مساجد شهرستان بانه در مسجد 'سيد' بانه از جمله اين برنامه ها است.
وي ادامه داد: محور اصلي همايش ائمه جمعه و جماعت و هيات امناي مساجد شهرستان بانه، مسائل و مشكلات روحانيون در مساجد بحث و تبادل نظر پيرامون آن است.
شريفي افزود: در اين همايش بحث سخت افزاري مساجد و وظايف اداره اوقاف و ايجاد تعامل با ماموستايان تبادل نظر مي شود.
وي، كمك به ايتام 'وقف و فقر زدايي' با همكاري كميته امداد و كمك به بيماري هاي خاص، كمك به معلولين، برگزاري آيين سوگواري شهادت امام رضا در حسينيه، نشست با مجموعه دانشگاه علمي كاربردي، زنگ انشاء با موضوع وقف با انتخاب و اهداي جايزه به 10 اثر برتر و برگزاري جلساتي با اصناف مختلف را از ديگر برنامه هاي دهه وقف در شهرستان بانه عنوان كرد.
رئيس اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان بانه خاطر نشان كرد: مردم خير شهرستان بانه همواره در همه زمينه ها پيشگام و در انجام كارهاي خير و عام المنفعه زبان زد خاص و عام هستند و اميدوارم اين روند همچنان در شهرستان ادامه داشته باشد.
بانه در 242 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/6108
**خبرنگار: زينب طلائي/** انتشار دهنده: اميد بهمني
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۷
سنندج- ايرنا- رئيس اداره اوقاف و امور خيريه بانه گفت: از تعداد يك هزار و 630 مورد رقبه شهرستان بانه، يك هزار و 260 مورد رقبه درآمد پايدار دارند و 370 رقبه فاقد درآمد هستند.