جمشید محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهدای یک مورد وقف در نیمه اول امسال اظهار داشت: سال گذشته ۳۱۶ مورد موقوفه در بانه ثبت شد که امسال به ۳۲۲ موقوفه افزایش یافت.
وی افزود: مهمترین فعالیت سازمان اوقاف و امور خیریه احیای موقوفات، حفظ و حراست از موقوفات، ترویج و انجام فعالیتهای فرهنگی و خیریه و برگزاری مسابقات قرآنی است.
محمدی با اشاره به آمار صعودی موقوفات در بانه اضافه کرد: تاکنون در این شهرستان ۳۲۲ موقوفه ثبت شده که این افزایش آمار موقوفات نشان از همت والای واقفین خیراندیش برای مشارکت در این کار خداپسندانه دارد.
وی ادامه داد: در محاکم قضایی ۴۰ پرونده برای رفع تعرض از موقوفات در حال بررسی است که بیشترین آنها مربوط به ادارات شهرستان است که با توافقات انجام شده شهرداری بانه متعهد شده بخشی از بدهی ها خود را در این خصوص پرداخت کند.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه بانه، بیمه خادمین مساجد را یکی از اقدامات مهم اعلام کرد و گفت: ۵۵ نفر از خادمین مساجد بانه تاکنون زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند.
وی تاکید کرد: مجوز حفر سه حلقه چاه آب برای موقوفات کشاورزی صادر شده و در بخش سرمایه گذاری مشارکت ها نیز در یکی از موقوفات کشاورزی در بخش ننور برای کشت درخت گردو سرمایه گذاری شده است.
محمدی به فعالیتهای قرآنی اشاره کرد و افزود: مسابقات حفظ، قرائت، ترتیل و اذان برگزار شده که برگزیدگان این مسابقات در هر رشته برای شرکت در مسابقات استانی معرفی شدند.
وی اظهار داشت: ۹۹ درصد موقوفات بانه بر اساس نیت واقف به مساجد اختصاص یافته و وقف قرآنی شاخصی در بانه وجود ندارد البته هزینه مسابقات قرآنی از مازاد درآمد مساجد تامین میشود.
بیش از ۷۰۰ نوع نیت وقف وجود دارد که در شهرستان بانه بیشتر موقوفات با نیت وقف بر مساجد و ترویج فعالیتهای قرآنی است.
مهمترین موقوفات شهرستان بانه موقوفه حاج عمر ابراهیمی، موقوفه بانو بنفشه، موقوفه حاج کریم وثوقی، موقوفه آمنه رسول پناه، موقوفه آغا خان و خدیجه خانم است که موقوفه آغا خان و خدیجه خانم از موقوفات شاخص شهرستان است که شامل ساختمان اداری فرمانداری بانه، فرمانده انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی است.
در بانه ۱۸۲ مسجد و حسینه و ۳ مورد تکیه ثبت شده وجود دارد.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما