13 كميته ستادي در فدراسيون پزشكي ورزشي و ستاد مبارزه با دوپينگ وجود دارد كه 'زير كميته تجويز و مصرف مكمل هاي ورزشي' از زير مجموعه هاي كميته موسوم به كميته تغذيه محسوب مي شود.
به گزارش ايرنا، دكتر رضا غياثوند روز پنجشنبه در همايش مديران و موسسان باشگاه هاي ورزشي اصفهان افزود: در دنياي امروز، استفاده از مكمل ها جزو لاينفك ورزش محسوب مي شود.
وي با بيان اينكه نمي توان نسخه واحدي براي همه مكمل ها تجويز كرد، گفت: استفاده مناسب از مكمل ها هيچ اشكالي ندارد اما استفاده بيش از حد از آنها موجب مسموميت و ايجاد بيماري هاي گوارشي مي شود.
غياثوند گفت: مكمل هايي كه در مراكز معتبر و دارخانه ها ارائه مي شود مشكلي ندارد اما برخي مكمل هاي ارائه شده در مراكز و مجاري غيرقانوني، غيراستاندارد و مُضر است.
وي افزود: امروزه مكمل ها به جزيي از زندگي ورزشكاران تبديل شده اما استفاده درست از آنها نيز اجتناب ناپذير است.
مسئول كميته تجويز و مصرف منطقي مكمل هاي ورزشي گفت: دانش ما بايد به مرحله اي رسيده باشد كه بدانيم در چه دوره و زماني، از چه نوع مكملي استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه ورزشكاران بايد در مصرف مكمل ها احتياط كنند، افزود: مصرف مكمل ها در برخي موارد بدليل افزودني هاي غيرمجاز موجب دوپينگ غيرعمدي ورزشكاران مي شود.
مسئول كميته تغذيه هيات پزشكي ورزشي استان اصفهان با بيان اينكه بطور عمده مكمل ها تاثير چنداني در ورزش حرفه اي ندارند، گفت: در صورتي كه يك مكمل تاثير زيادي در ورزش داشته باشد بسرعت در ليست داروهاي ضددوپينگ قرار مي گيرد.
غياثوند با بيان اينكه قبل از مصرف مكمل ها بايد به سه سوال اساسي پاسخ داد، گفت: قبل از استفاده بايد اطمينان پيدا كنيم كه اين نوع مكمل، موثر، ايمن و قانوني باشد.
وي با بيان اينكه ساختن فُرم و شكل بدن با استفاده از دارو ماندگار نيست، گفت: خيلي از مكمل هاي ورزشي موثر نيست اما ورزش حرفه اي الزاما با سلامت انسان در يك راستا قرار ندارد.
غياثوند با بيان اينكه افراط در مصرف مكمل موجب آسيب جدي به بدن مي شود، افزود: استفاده از كراتين براي كودكان و نوجانان تا سن 18 سال ممنوع است.
وي گفت: بطوركلي مصرف كراتين موجب افزايش وزن مي شود و عوارضي از جمله اختلال در دستگاه گوارش و گرفتگي ساق پا در هنگام خواب را به همراه دارد.
مسئول كميته تغذيه هيات پزشكي ورزشي استان اصفهان گفت: استفاده مناسب از كراتين اشكال ندارد اما اولين عارضه استفاده بيش از حد آن به كليه ها وارد مي شود.
وي افزود: با داشتن رژيم غذايي مناسب و استفاده روزانه نيم كيلوگرم سبزي و ميوه، هيچگونه نيازي به استفاده از مكمل وجود ندارد، اما به افرادي كه اين رژيم را رعايت نمي كنند، مصرف روزانه يك مولتي ويتامين توصيه مي شود.
غياثوند گفت: بسياري از كودكان عادات غذايي نامناسبي دارند و به اصطلاح 'بد غذا' هستند و براي جبران كمبود ويتامين در بدن آنها بايد از مكمل ها استفاده شود.
وي با بيان اينكه چاقي و اضافه وزن معضل امروز دنياست، گفت: استفاده از سركه سيب براي كاهش وزن باور غلطي است كه در جامعه رايج شده است و مصرف آن مشكلات گوارشي به همراه دارد.
وي با بيان اينكه نبايد براي كاهش وزن به هر قيمتي و از هر روشي اقدام كرد، گفت: در بسياري از باشگاه هاي ورزشي از تركيبات شيشه و مواد مخدر صنعتي استفاده مي شود كه كاهش وزن را به همراه دارد اما موجب اعتياد و آسيب زدن به سيستم مغزي و اعصاب فرد نيز مي شود.
وي با بيان اينكه استفاده از آب در قاعده هرم غذايي قرار دارد، افزود: بطور متوسط هر فرد در طول روز بايد هشت ليوان آب مصرف كند اما ورزشكاران نياز بيشتري به مصرف آب دارند.
غياثوند با بيان اينكه مصرف آب كافي باعث سم زدايي در بدن مي شود، گفت: مصرف روزانه آب به اندازه كافي از بروز بيماري ها جلوگيري مي كند و به سلامت كمك مي كند و عملكرد ورزشي افراد را نيز افزايش مي دهد.
وي همچنين از برگزاري 'اولين كنگره بين المللي تغذيه ورزشي' به ميزباني اصفهان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در سال 96 خبر داد و گفت: در اين كنگره نفرات اول تا پنجم كميته ورزشي كشورهاي آمريكا، روسيه و استراليا و چندين نفر از افراد مطرح دنيا حضور خواهند داشت.
همايش 'مديران و موسسان باشگاه هاي ورزشي استان اصفهان' با شركت حدود يكصد نفر از مديران باشگاه هاي ورزشي در باشگاه كارگران اصفهان برگزار شد.
107 باشگاه ورزشي فعال در شهر اصفهان وجود دارد.
7150 ت / 6027
خبرنگار: علي نعماني* انتشار: شكراللهي
كانال اطلاع رساني : https://telegram.me/esfahanirna
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۰
اصفهان- ايرنا- مسئول كميته تجويز و مصرف منطقي مكمل هاي ورزشي كميته تغذيه ورزشي كشور گفت: امروز آشفته بازار بزرگي در زمينه استفاده از مكمل هاي ورزشي در كشور وجود دارد.