تهران - ایرنا - مطالعات محققان نشان می دهد غیرفعال كردن یك پروتئین سبب كاهش چربی بدن و بهبود سطح قند خون می شود.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، چاقی بر تمام اندام های بدن تاثیر می گذارد و در این میان كبد جزء آسیب پذیرترین ها است. بیماری های مزمن كبدی، دیابت و بیماری های قلبی از جمله مهمترین آسیب های ناشی از اضافه وزن هستند.
محققان دانشگاه سنت لوییس با غیر فعال كردن یك پروتئین، موفق به كاهش چربی بدن و كنترل میزان قند خون در نمونه های حیوانی شده اند. این پروتئین FSP27 نام دارد. نقش چربی بدن ذخیره انرژی برای مواقع ضروری است؛ ولی پروتئین FSP27 از سوخت و ساز چربی جلوگیری كرده و سبب انباشته شدن چربی در سلول ها می شود. رژیم چرب منجر به افزایش پروتئین FSP27 شده و این چربی در كبد ذخیره می شود. محققان با غیر فعال كردن این پروتئین چربی بدن موش های آزمایشگاهی را كاهش داده اند. افزایش میزان حساسیت نسبت به انسولین در موش ها، از دیگر اثرات غیر فعال كردن این پروتئین گزارش شده است.
محققان در تلاشند تا این روش را در انسان مورد بررسی قرار دهند. این آزمایش در صورت موفقیت، راهكار موثری برای مقابله با چاقی و اضافه وزن است.
نتایج این مطالعه در نشریه Lipid Research منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم:سپیده كاشانی** انتشار: معصومه گلشن