گچساران - ايرنا - رئيس اداره ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري باشت گفت: درخت سرو روستاي لار نيازمند يك ميليارد ريال اعتبار براي حصار كشي و نصب تابلوهاي راهنماي معرفي به گردشگران است.

رحيم خردمند افزود: درخت سرو لار كه 40 متر طول و هفت متر عرض دارد و پس از كاوش‌هاي باستان شناسي متخصصان و نمونه برداري آن در دانشگاه منابع طبيعي تهران به عنوان يكي از نادرترين و كهن‌ترين آثار طبيعي كشور معرفي شد جلوه‌اي از شكوه خلقت و قدرت لايزال الهي است.
اين اثر طبيعي كه در كنار آتشكده و گورستان در نزديكي روستاي لار از توابع كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد، جلوه‌اي از هنرمندي انسان و طبيعت است.
درخت سرو لار كه به همراه آبشار كمر دوغ 2 اثر طبيعي ثبت ملي شده در كهگيلويه و بويراحمد است جاذبه‌اي بي نظير است كه حيرت هر طبيعت دوستي را برمي انگيزد.
آتشكده و گورستان متعلق به دوره‌هاي كهن و يادگاري از آيين‌هاي زرتشتي است كه پس از سال‌ها هنوز بقاياي آن باقي مانده، شاهكاري از دست هنرمند نياكان ايراني ماست.
خردمند اظهار داشت: ساليانه تعداد زيادي از مردم استان كهگيلويه و بويراحمد به ويژه در فصل بهار و زمستان از اين منطقه بازديد مي‌كنند كه در صورت معرفي مي‌تواند تبديل به يك قطب گردشگري شود.
وي تصريح كرد: حصاركشي و نصب تابلوهاي معرفي از برنامه‌هاي ميراث فرهنگي براي جذب گردشگران به اين منطقه است.
خردمند اظهار داشت: حصاركشي و تعيين حريم محوطه اين درخت براي بقا و حفظ در برابر رويدادهاي طبيعي مانند باد و ريزش كوه با توجه به بالا رفتن سن آن و عوامل تخريب انساني ضروري است .
وي قطع درخت يا آسيب رساندن به آن به دليل ناآگاهي برخي افراد يا حفاري‌ها را از تهديدهاي اين اثر طبيعي منحصر به فرد دانست و گفت: حصاركشي اطراف درخت كهنسال باشت زمينه معرفي هرچه بيشتر آن را نيز فراهم مي‌كند.
وي به وجود آثار تاريخي و باستاني شامل آتشكده كوه لار و گورستان به جا مانده از ايران باستان در كنار درخت كهنسال اين شهرستان اشاره كرد و افزود: حفاظت و توجه به مجموعه اين آثار مي‌تواند آن را به جاذبه‌اي پررونق تبديل كند.
وي ادامه داد: صيانت از درخت كهنسال باشت كه يكي از 2 اثر طبيعي ثبت ملي شده استان كهگيلويه و بويراحمد است مي‌تواند بقاي آن را براي نسل‌هاي آينده تضمين كند.
خردمند ابراز كرد: اين درخت و محوطه تاريخي روستاي لار در فهرست ميراث طبيعي كشور به ثبت ملي رسيده است.
وي تصريح كرد: 60 اثر تاريخي در اين شهرستان تاكنون در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
خردمند از شناسايي 30 اثر تاريخي ديگر براي ثبت ملي در اين شهرستان خبر داد.
خردمند عنوان كرد: قشرهاي مختلف مردم مي‌توانند با گزارش هرگونه اقدام منفي شامل تخريب، تصرف، تجاوز، ساخت و ساز، حفاري غيرمجاز و يا قاچاق اشياي تاريخي به مسئولان اداره ميراث فرهنگي اين شهرستان نسبت به حفظ ميراث فرهنگي و تاريخي منطقه سهيم باشند.
شهرستان باشت با وسعت بيش از 2 هزار و 900 كيلومتر در جنوب شرقي كهگيلويه و بويراحمد داراي 115 روستا، يك شهر، دو بخش 14 هزار نفر جمعيت روستايي و 21 هزار نفر جمعيت است.
شهرستان باشت در 110 كيلومتري ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد قرار داد.
خبرنگار: فرزانه شريفي** انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
8143/6110