تهران - ايرنا - معاون گردشگري كشورمان در ديدار با معاون وزير گردشگري و سفير تركيه در تهران تاكيد كرد: هيچ مانعي براي توسعه روابط گردشگري ايران و تركيه وجود ندارد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا از ستاد خبري دهمين نمايشگاه گردشگري و صنايع وابسته، مرتضي رحماني موحد در ديدار با حسين پايمان معاون وزير فرهنگ و گردشگري تركيه كه در محل هتل لاله تهران برگزار شد، افزود: در اولين فرصت به منظور افزايش همكاري هاي ميان دو كشور، تقويم رويدادهايمان را با يكديگر تبادل خواهيم كرد.
وي گردشگري را به جاده اي دوطرفه توصيف كرد و گف: زيرساخت هاي رفت و آمد ميان ايران و تركيه مناسب است و مسئولان دو كشور فقط بايد اين وضعيت را مديريت كنند تا جريان به درستي هدايت شود.
معاون گردشگري كشور با تاكيد بر اينكه بايد در اولين فرصت جلسات كميته فني گردشگري ميان دو كشور تشكيل شود، افزود: دو جلسه مشترك در ايران برگزار شد و دو جلسه بعدي در تركيه برگزار مي شود كه يكي در سطح معاونان و ديگري در سطح وزرا خواهد بود.
رحماني موحد همچنين در بخش ديگري در ديدار با معاون وزير گردشگري تركيه اظهاركرد: ما اين هدف را در برنامه ريزي هاي خود داريم كه گردشگران تركيه اي به ايران بيايند.
وي با اشاره به تماس تلفني وزير گردشگري آفريقاي جنوبي با وي نيز گفت: در اين تماس طرف مقابل تاكيد كرد كه حتما بايد در نمايشگاه گردشگري سال آينده حضور داشته باشند.
معاون گردشگري كشور از استقبال بالا از غرفه هاي دهمين نمايشگاه گردشگري و صنايع وابسته خبر داد و افزود: نسبت به سال گذشته كشورهاي بيشتري در اين نمايشگاه حضور دارند، اما هم مشكل جا داشتيم و شركت ها و نهادهاي بسياري نتوانستند به رغم درخواست در نمايشگاه حاضر شوند.


** معاون گردشگري تركيه: دلم مي خواهد مردم تركيه به جاي اروپا به ايران سفر كنند
حسين پايمان، معاون گردشگري وزير فرهنگ و گردشگري تركيه نيز كه به همراه سفير تركيه در كشورمان و رييس اتحاديه هتلداران آنتاليا در اين ديدار حضور داشت، گفت: از نظر ما برگزاري جلسات مشكلي ندارد و پيشنهاد مي كنيم كه چنين جلساتي هر 6 ماه يكبار ميان دو كشور برگزار شود.
وي با اشاره به دستوري كه رييس جمهوري تركيه قبل از سفرش به تهران به او داده بود، ادامه داد: اين دستور صريح رييس جمهور اردوغان است كه در حوزه گردشگري بايد به ايران كمك كنيم.
پايمان، با بيان اينكه من به عنوان معاون وزير گردشگري تركيه ترجيحم بر اين است كه گردشگران تركيه اي به جاي اسپانيا، ايتاليا و ديگر كشورهاي اروپايي به ايران سفر كنند، ادامه داد: مسئولان ايراني نيز بايد كشورشان را به مردم تركيه معرفي كنند.
معاون وزير گردشگري تركيه در ادامه پيشنهاد كرد كه پروژه اي مشترك را به منظور معرفي بيشتر ايران به شهروندان تركيه اي اجرايي كنند. تا بر اساس آن روابط فرهنگي ميان دو كشور گسترش يابد.
به گفته وي از طريق برگزاري كنفرانس هاي مشترك، روزهاي فرهنگي، جشنواره ها و ... مي توان اشتراكات فرهنگي را به نمايش گذاشت و ظرفيت هاي گردشگري ايران را هر چه بيشتر به شهروندان تركيه معرفي كرد.

** پشتوانه هاي زبان تركي از متون فارسي است
معاون وزير گردشگري تركيه ادامه داد: مولانا، سعدي، بوستان، گلستان و تمام آثار بزرگي كه پشتوانه زبان تركي را شكل داده اند از متون فارسي هستند.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ منعي براي توسعه روابط نخواهيم داشت، گفت: رييس جمهور اردوغان دو ماموريت مهم در اين سفر به من داده اند، اول گفته اند كه به ايران بيايم و ببينم كه شما چه مي خواهيد؟ كه ما يك برگه سفيد در مقابل شما مي گذاريم تا خواسته هايتان را بنويسيد و ما به شما كمك كنيم و دوم هم اينكه مساله پروازهاي چارتر حل شود.
پايمان با تاكيد بر اينكه ما ايران و ملت ايران را دوست داريم، تصريح كرد: همراهي تركيه و ايران مايه مسرت دوستان دو كشور و ناراحتي دشمنانشان خواهد شد.
فراهنگ**1085**1027**دريافت كننده: ناهيد پورمند**انتشار دهنده: جواد دهقاني