محمد طاهريان مقدم روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در پي گزارش مردم منطقه مبني بر مشاهده گروهي حفار در اطراف آرامگاه معين الدين جويني اين شهرستان، ماموران يگان حفاظت ميراث فرهنگي راهي منطقه شدند.
وي اظهار كرد: پس از بررسي ها مشخص شد سارقان 2 منطقه از محدوده شمالي و جنوبي آرامگاه را با هدف كشف عتيقه و اشياي تاريخي حفاري كرده اند.
وي گفت: اين سومين بار در 2 ماه گذشته است كه حفاران غير مجاز به قصد كشف عتيقه مناطق تاريخي اين شهرستان را حفاري مي كنند.
طاهريان مقدم افزود: حفاران مزبور تاكنون شناسايي نشده اند.
وي ضمن قدرداني از حساس بودن مردم نسبت به ميراث فرهنگي منطقه اظهار كرد: همكاري مردم و نيروهاي بسيجي مكمل فعاليت هاي اداره ميراث فرهنگي براي حفاظت و حراست از ميراث تاريخي و معنوي كشور است.
مولانا معين الدين جويني از مشايخ، واعظان، شاعران و نويسندگان خراسان در سده هشتم هجري است كه در يكي از قريه هاي جوين متولد شد.
وي در علم شاگرد فخرالدين خالدي اسفرايني و در طريقت صوفيه مريد خاندان شيخ سعدالدين حموي بود.
اثر معروف او به فارسي كتاب مشهور 'نگارستان' است كه به تقليد از 'گلستان' سعدي در عهد سلطان ابوسعيد و وزيرش غياث الدين محمد نگارش يافت.
وي در سال 786 قمري وفات يافت و مقبره اش در روستاي انداده در 15 كيلومتري شهر نقاب واقع است.
'نقاب' مركز شهرستان جوين در 320 كيلومتري غرب مشهد قرار دارد.
شهر تاريخي آق قلعه و آرامگاه هاي سعدالدين حمويه جويني و خواجه نجم الدين كبري، مجموعه گردشگري منطقه بيدخور و سد يام بخشي از بناهاي تاريخي و طبيعي شاخص شهرستان جوين است.
جوين 69 اثر تاريخي شناسايي شده دارد كه تاكنون 12 اثر آن در فهرست آثار ملي كشور ثبت شده است.
8145/7500/ 6053 خبرنگار: حميد دلاوري هروي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۰
سبزوار- ايرنا- رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري جوين از حفاري در آرامگاه معين الدين جويني توسط حفاران غير مجاز و سارقان اشياي عتيقه خبر داد.