محسن سلاطینی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بنای آرامگاه مولانا معین الدین جوینی نیاز به مرمت اضطراری داشت که با مشارکت خیران و اعتبار میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شد.
وی افزود: عملیات مرمتی این بنای تاریخی که در ردیف آثار ملی ثبت شده، شامل استحکام بخشی، دیوارکشی، مرمت ایوان، نصب در جدید و نیز دوربین بوده است.
مولانا معین الدین جوینی از مشایخ، واعظان، شاعران و نویسندگان خراسان در سده هشتم هجری است که در یکی از قریه های جوین متولد شد.
وی در علم شاگرد فخرالدین خالدی اسفراینی و در طریقت صوفیه مرید خاندان شیخ سعدالدین حموی بود.
معین الدین در عهد سلطنت ابوسعید بهادر، آخرین حکمران ایلخانی از خراسان به عراق و آذربایجان سفر کرد و مورد عنایت خواجه غیاث الدین محمدبن رشیدالدین فضل الله وزیر قرار گرفت و در همدان اقامت گزید و سپس از آنجا به بغداد، مکه و مدینه رفت و بعد از ادای فرایض به خراسان بازگشت.
اثر معروف او به فارسی کتاب مشهور "نگارستان" است که به تقلید از گلستان شیخ اجل سعدی در عهد سلطان ابوسعید و وزیرش غیاث الدین محمد نگارش یافت.
وی به سال ۷۸۶ قمری وفات یافت و مقبره اش در روستای "انداده" در ۱۵ کیلومتری شهر "نقاب"، مرکز شهرستان جوین، واقع است.
تاریخ احداث بنای آرامگاه وی متعلق به دوران صفویه و قاجاریه است.
شهر تاریخی آق قلعه و آرامگاه های سعدالدین حمویه جوینی و خواجه نجم الدین کبری، مجموعه گردشگری منطقه بیدخور و سد یام، بخشی از آثار و جاذبه های تاریخی و طبیعی شاخص شهرستان جوین است.
جوین دارای ۶۹ اثر تاریخی شناخته شده است.
نقاب، مرکز شهرستان جوین در ۳۲۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
نظر شما