تهران- ايرنا- دبير علمي بيستمين كنگره طب فيزيكي، توانبخشي و الكترودياگنوز ايران كمردرد و آرتروز را شايع ترين اختلال اسكلتي و عضلاني دانست و گفت: طب فيزيكي و توانبخشي با روش‌هاي درماني عمدتا غيردارويي، غيرتهاجمي يا كمترتهاجمي بار مالي و اجتماعي اين بيماري‌ها را كاهش مي‌دهد.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از انجمن طب فيزيكي، توانبخشي و الكترودياگنوز ايران، دكتر كامران آزما، افزود: نتيجه گيري مطلوب و موفقيت در ارائه خدمات به شيوه كارآمد و مقرون به صرفه زماني ميسر مي شود كه هم از درمان‌هاي مبتني بر شواهد بهره كافي ببريم و هم اين خدمات متمركز بر نيازها و اهداف درماني باشد.
وي اظهار كرد: استفاده كمتر از روش‌هاي درماني منفعل به منظور مشاركت فعال بيمار در روند درمان و توانبخشي خويش همچنين به كار بردن طيف گسترده‌اي از روش‌هاي بررسي و ارزيابي در راستاي شناسايي منبع و عامل مشكلات و ناتوانايي بيمار ما را قادر به بازگرداندن عملكرد طبيعي فرد و دستيابي به بالاترين سطح از رفاه و استقلال مي‌كند.
آزما ادامه داد: متخصصان طب توانبخشي براي رسيدن به چنين هدفي بايد از طريق كار گروهي و آموزش مداوم و حرفه‌اي متخصصان و دست اندركاران تيم توانبخشي براي انتقال تجربه و ارائه آخرين دستاودها اقدامات لازم را انجام دهند.
وي با اشاره به اينكه همه بيماري‌ها، از مشكلات اسكلتي عضلاني و عصبي گرفته تا قلبي ريوي به صورت موقت يا دائم عملكرد و توانايي يك فرد را كاهش مي دهد و بر ميزان استقلال و نقش او در اجتماع تاثيرگذار است، گفت: درك اين موضوع سبب شده به نقش و اهميت طب توانبخشي كه بر بازگرداندن يا جبران اختلال عملكردي فرد تأثيرگذار است، پي ببريم.
آزما ادامه داد: يكي از حيطه هاي اصلي طب فيزيكي و توانبخشي، بيماري ها و مشكلاتي است كه سيستم اسكلتي و عضلاني را درگير مي كند؛ تروماها (ضربه ها)، كمردرد و آرتروز در صدر اين مشكلات قرار دارند و به دليل احتمال بروز دردهاي مزمن و ناتواني هزينه‌هاي درماني آنها به مراتب از هزينه‌هاي ساير مشكلات شايع بيشتر است.
دبير علمي بيستمين كنگره طب فيزيكي، توانبخشي و الكترودياگنوز ايران در خصوص برگزاري اين كنگره اظهار كرد: اين كنگره با هدف ارائه آخرين دستاوردها، تجارب و تحقيقات صورت گرفته در حوزه طب فيزيكي و توانبخشي با حضور اساتيد برجسته داخلي و خارجي و با شعار' طب توانبخشي حلقه مكمل زنجيره سلامت و روش هاي مختلف درمان، پيشگيري از بيماري هاي توانبخشي' در روزهاي 11 تا 13 اسفند ماه سال جاري در مركز همايش‌هاي رازي تهران برگزار مي شود.
آزما با اشاره به اينكه اين كنگره با مشاركت گروه‌هاي آموزشي طب فيزيكي سراسر كشور و انجمن‌هاي علمي مرتبط برگزار مي‌شود، افزود: توجه بيش از پيش به اين حوزه سلامت از سوي سياست گذاران و متخصصان اين رشته بستگي به باور آنها نسبت به تأثيرات طب توانبخشي بر روند سلامتي بيماران دارد.

** طب فيزيكي، توانبخشي و الكترودياگنوز
* طب فيزيكي؛ در اين روش به تشخيص و درمان غيرجراحي اختلالات مربوط به فيزيك بدن پرداخته مي‌شود؛ مانند تشخيص علت و درمان درد شانه، گردن، كمر و زانوها، متخصصان اين رشته علاوه بر استفاده از روش‌هاي متداول دارويي از درمان‌هاي غيردارويي همچون ورزش درماني، ورزش در آب، جريان‌هاي الكتريكي و ماساژ در درمان بيماري‌ها استفاده مي‌كنند.

* طب توانبخشي؛ توانبخشي به معني بهبود و حفظ حداكثر عملكرد جسمي، رواني و اجتماعي فرد است؛ در اين روش درماني افراد دچار ناتواني‌هاي اكتسابي مانند سكته‌هاي مغزي و قلبي، بيماران ضايعه نخاعي و بيماران مبتلا به ناتواني‌هاي مادرزادي (فلج مغزي) مورد ارزيابي قرار گرفته و تلاش در راستاي بهبود عملكرد و كيفيت زندگي فرد صورت مي‌گيرد. بازتواني ضايعات ناشي از آسيب‌هاي ورزشي و شغلي نيز از اين طريق انجام مي‌شود.

* طب الكترودياگنوز؛ در اين روش كه شامل تست هاي تشخيصي مانند نوار عصب و عضله است، با بررسي عضلات و اعصاب مشكوك به تشخيص بيماري‌ها كمك مي شود. از اين روش مي توان به درمان بيماري‌هاي قطع اعصاب و شبكه‌هاي عصبي، درگيري‌هاي عصبي، بيماري‌هاي ديسك كمري و گردني مانند خواب رفتگي و مورمور شدن دست‌ها كه در ميانسالي و سنين پيري شايع است، پرداخت.
علمي**1834**1440
تنظيم كننده: ناهيد شفيعي **انتشاردهنده:معصومه گلشن