پوشش خدمات توانبخشی در کشور کامل است یا نه؟

تهران - ایرنا - رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران گفت: پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی در کشور کامل نیست و این موضوع بویژه برای بیمارانی که نیاز به خدمات بستری توانبخشی دارند سخت‌تر است.

سید منصور رایگانی روز چهارشنبه در بیست وسومین کنگره سالانه طب فیزیکی و توانبخشی در سالن همایش های رازی افزود: لازم است سیاستگذاران در وزارتخانه های بهداشت، رفاه و نیز سازمان بیمه سلامت و سازمانهای بیمه گر به این موضوع توجه کنند و در بودجه ریزی و سیاستگذاری این مسئله را جهت ارائه خدمات بهتر به بیماران در دستور کار قرار دهند.

وی اظهار داشت: با توجه به تحریم ها، بهترین شرایط ارائه کارها و فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی را با کیفیت مطلوب در جهان داریم و طب فیزیکی و توانبخشی در کشور مجهز است.

رایگانی با بیان اینکه درد علامت بیماری است، ادامه داد: باید برای درد علت‌یابی شود تا بتوان درمان صحیح و به موقع انجام داد که در این کنگره از حوزه‌های مختلف به موضوع درد توجه شده و پزشکان زیادی از حوزه جراحی اعصاب، ارتوپدی، نورولوژی فلوشیپ درد، توانبخشی و سایر رشته‌ها در این زمینه مباحثی را مطرح می کنند و  چندین کارگاه در زمینه درد و روش های نوین درمانی همچنین تشخیص بیماری های اسکلتی و عضلانی خواهیم داشتم.
به گفته رایگانی، بیمارانی که به ما مراجعه می کنند بیشتر دچار اختلالات اسکلتی و عضلانی، سکته های مغزی، ضایع نخاعی، آرتروز، پوکی استخوان هستند و با انجام اقدامات درمانی بصورت تیمی می توان آنها را مداوا کرد.
وی افزود: همچنین امسال شرکت‌های زیادی تجهیزات داخلی و خارجی خود را در این کنگره به نمایش گذاشته‌اند و سخنرانی‌های علمی زیادی نیز خواهیم داشتند همچنین در این کنگره موضوعات مختلف و بیماری‌های زیادی از جمله اختلالات اسکلتی و عضلانی، بیماری های عضلانی، ام اس، تشخیص بیماری‌های اسکلتی عضلانی با نوار عصب و عضله و موضوع درد مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد و جدیدترین دستاوردهای علمی در این زمینه ارائه و شرکت کننده‌ها تجربیات خود را انتقال می‌دهند.

تزریق کورتون بد نیست

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران نیز در این همایش گفت:  تزریق کورتون برای کاهش درد بد نیست و اگر سالی سه بار با فواصل طولانی انجام شود برای کم شدن درد موثر است.

سید احمد رئیس السادات افزود: دردهای عصبی، اسکلتی، عضلانی، کمردرد، آرتروز زانو و نیز دردهایی که زمینه های روحی و روانی دارند، در جامعه شایع تر هستند که با انجام اقدامات درمانی طب فیزیکی و توانبخشی بهبود می یابند.

وی با بیان اینکه ناشناخته بودن برخی رشته های طب فیزیکی و توانبخشی، تعرفه های نادرست، عدم پوشش بیمه ای مناسب، نبود راهنمای بالینی بومی باعث جلوگیری از ارائه خدمات درمانی به بیماران می شود، تصریح کرد: برگزاری کنگره سالانه طب فیزیکی و توانبخشی به سطح سلامت جامعه در این حوزه کمک می کند تا خدمات بهتری به بیماران ارایه شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: طب فیزیکی و توانبخشی حلقه مفقوده رشته های دیگر است و باید جایگاه آن در جامعه شناخته شود زیرا در ارتقای کیفیت زندگی افراد بسیار تاثیر گذار است.

رئیس السادات با بیان اینکه درصد زیادی از تجهیزات طب فیزیکی و توانبخشی وارداتی است، افزود:‌ افزایش قیمت ناگهانی تجهیزات طب فیزیکی و توانبخشی روی کیفیت و کمیت ارائه خدمات تاثیر گذار است و با یاری همکاران این حوزه تاکنون مشکلی در عرضه تجهیزات و خدمات به بیماران بوجود نیامده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha