توكیو- ایرنا- دنیا به سرعت درحال تغییر است و كشورها برای عقب نماندن از تغییراتی كه نمی توان مانع آنها شد باید بتوانند به فناوری های جدید دست یابند تا زندگی و رفاه را برای مردم خود تامین كنند.

انقلاب صنعتی چهارم در راه است و بتدریج ماشین ها و روبات جایگزین بسیاری از مشاغل خواهند شد و نیروی انسانی ماهر باید برای اداره محیط های جدید كاری تربیت شود.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، دوره آموزشی پنج روزه سازمان بهره وری آسیایی با عنوان «بازدید مطالعاتی چندكشور با موضوع خلاقیت و ارتقای بهره وری در بنگاه های كوجك و متوسط برای متخصصان رسانه های جمعی » عصر امروز -جمعه- در شهر توكیو ژاپن به كار خود پایان داد.
در این دوره كه 18 نماینده از رسانه های كشورهای آسیایی شامل ایران، نپال، سریلانكا، كامبوج، اندونزی، مالزی، هند، تایلند، بنگلادش، فیلیپین و مغولستان حضور داشتند، موضوع هایی چون انقلاب صنعتی چهارم، رشد صنعت رباتیك در توانمندسازی بیماران، تغییر صنعت كشاورزی از سنتی به مدرن، رشد صنایع دوستدار محیط زیست، توجه به رشد فناوری در دنیای امروز برای بقای بنگاه های اقتصادی كوچك و متوسط به بحث و بررسی گذاشته شد.
«سانتی كانوكاتاناپورن»( Santi Kanoktanaporn) دبیركل سازمان بهره وری آسیایی عصر جمعه در جلسه پایان این دوره آموزشی با بیان این كه تغییر سرعت در دنیا بسیار زیاد است ، تاكید كرد: در این شرایط باید خود را با فناوری های روز تطبیق دهیم و این امر برای بقای ما ضروری است.
وی افزود: تغییر برخی كشورها برای مطابقت با شرایط پیش رو 180 درجه بوده و این امر برای تامین نیازهای نسل آینده الزامی است. باید به توسعه مشاغل كوچك توجه كرد و سازمان بهره وری آسیایی این مساله را در برنامه های خود گنجانده است.
دبیركل سازمان بهره وری آسیایی همچنین در گفت وگویی كه با نمایندگان رسانه های حاضر در این دوره داشت، تاكید كرد: در دنیای امروز باید استراتژی برای فروش خوب محصولات داشته باشیم. اگر كیفیت محصولی خوب است، اما فروش نمی رود یك جای كار اشكال دارد . محصولاتی كه تولید می شود باید نیاز مصرف كننده را تامین كند و جوابگوی نیاز آتی باشد.
كانوكاتاناپورن راه حل این امر را دستیابی به بهره وری پایدار ذكر كرد و گفت: سازمان بهره وری اسیایی در حال تدوین برنامه و راهنمایی برای كشورهای عضو بر مبنای هوش مصنوعی است كه ماشین، اطلاعات را در همه زمینه ها جمع اوری و تجزیه و تحلیل می كند.
وی با یادآوری این كه تغییرات آب وهوایی سبب بروز تحولاتی در آینده می شود، بر یاری رسانی به اعضا برای رسیدن و دستیابی به بهره وری پایدار تاكید كرد.

**ناشناخته ها در تمام زمینه ها در دنیای سیاست، اقتصاد و محیط زیست زیاد است. دبیركل سازمان بهره وری آسیایی خاطرنشان كرد: تغییرات در دنیای فعلی بسیار و باسرعت است. كشور هند در صنعت فناوری اطلاعات ( آی تی IT ) بسیار معروف است و یك راهبر در این زمینه به شمار می رود. لذا ازهمكاران در این كشور می خواهیم دیگر كشورها را در این زمینه كمك كنند.
كانوكاتاناپورن افزود: برای جمع آوری اطلاعات به اینترنت و آدرس اینترنتی (آی پی IP ) نیاز داریم . اگر هر كشوری در این زمینه ضعیف است باید خود را تقویت كند و اینترنت خوب داشته باشد.
وی ضمن تاكید بر بهبود زیرساخت كشورها برای جمع آوری وتحلیل اطلاعات در همه زمینه ها، افزود: كشورها دو دسته توسعه یافته و كمتر توسعه یافته هستند. كشور كمتر توسعه یافته به فناوری بیشتر نیاز دارد. از كشورهای عضو انتظار داریم افرادی را برای رویارویی با انقلاب صنعتی چهارم آموزش دهند. در دوران انقلاب صنعتی چهارم كه دنیای سایبرنیك و ارتباط انسان ها از طریق اینترنت و وسایل مخابراتی است همه باماشین سروكار دارند.
دبیركل سازمان بهره وری آسیایی افزود: این سازمان دوره های اموزشی را برای اعضا برای رویارویی با عصر انقلاب چهارم صنعتی برگزار می كند زیرا باید اینده را پیش بینی كنیم و برای ان پاسخ داشته باشیم.
وی همچنین ضمن اشاره به موفق بودن همكاری دوجانبه بین كشورها و انتقال تجربه ها به یكدیگر ، بر تشویق زنان به حضور و مشاركت در بازار كار تاكید كرد.
به گزارش ایرنا، نمایندگان رسانه های كشورهای آسیایی در این دوره از مركز تحقیقات روباتیك ژاپن به نام Cyberdyne Studio دیدن كردند.
یكی از جاذبه های تحقیقاتی این مركز توانمندسازی انسان های دارای ناتوانی های حسی حركتی بود كه با استفاده از روبات اعصاب ضعیف بدن تقویت و باعث می شود مغز برای حركت عضو ناتوان سیگنال حركت ارسال كند.
بازدید از كارخانه بازیافت ظروف یك بار مصرف در توكیو نیز مورد توجه نمایندگان رسانه ها قرار گرفت.
در این كارخانه در بخش جداسازی ظروف یك بار مصرف جمع اوری شده ، از افرادی كه دارای نوعی ناتوانی جسمی هستند، بهره گرفته شده است.
مردم ژاپن ظروف یكبارمصرف را پس از مصرف شست و شو می كنند و در ظروف زباله قرار می دهند. در واقع یك همكاری اجتماعی از خانه تا كارخانه است كه آن را توجه بسیار زیاد ژاپنی ها به محیط زیست شان ارزیابی می كنند.
در واقع مردم خود بخشی از ذینفعان این كارخانه به شمار می روند. 95 درصد مواد اولیه بازیافت این ظروف همان ظروف ورودی به كارخانه و 5 درصد مواد پتروشیمی است.
نمایندگان رسانه های آسیایی در بازدید از كارخانه منسوجات كاواشیما سلكون ( Kawashima Selkon Textiles Co)در شهر كیوتو با هنر بافت پرده های تاتر به دست هنرمندان ژاپنی و حضور زنان در این عرضه اشنا شدند. در كشور توسعه یافته ژاپن هنوز هنر و سنت های قدیمی خریدار دارد و برای سفارش این نوع دست بافت ها هزینه های بالایی پرداخت می شود.
چالش این گروه 10 تا 20 سال آینده است كه با حضور پررنگ تر فناوری های نوین شاید جوانان علاقه ای به این هنرها نداشته باشند . اما از الان به فكر آن هستند از دانسته ها و فناوری هایشان در زمینه های دیگر استفاده كنند. محدود بودن به بازار داخلی و نداشتن صادرات ازدیگر چالش های آنان است .
تولید روزانه 21 هزار عدد كاهو در چهار مدل در آب و بدون استفاده از خاك در كارخانه ای در كیوتو یكی دیگر از بازدیدهای نمایندگان رسانه های جمعی آسیایی در شهر كیوتو بود. این كارخانه فقط از آب و مواد مغذی برای تولید كاهو استفاده می كند. استفاده نكردن از سم از ویژگی های تولید این كاهوها است و شاید بتوان بر اساس استاندارد برخی كشورها آن را ارگانیك نامید.
این كارخانه درنظر دارد ضمن راه اندازی یك واحد جدید در سال های اینده نیروی كار خود را با استفاده از ماشین الات 50درصد كاهش دهد و به 25 تا 30 نفر برساند. همچنین برای حفظ موقعیت خود در بازار به كاهش هزینه های تولید، مصرف انرژی و آب می اندیشد. ایجاد شبكه توزیع قوی قبل از شروع تولید دركارخانه از موفقیت های این مجموعه عنوان شد.
به گزارش ایرنا، سازمان بهره وری آسیایی در سال 1961 با مشاركت هشت كشور چین، هند، ژاپن، نپال، پاكستان، كره جنوبی، فیلیپین و تایلند ایجاد شد و اكنون 19 عضو دارد.
كشورهای هنگ كنگ (1963)، ایران (1965)، سریلانكا (1966)، اندونزی (1968)، سنگاپور (1969)، بنگلادش (1982)، مالزی (1983)، فیلیپین (1984)، مغولستان (1992)، ویتنام (1996)، اندونزی (2002) و كامبوج (2004) بتدریج به این سازمان پیوستند.
هدف اصلی از تاسیس این سازمان افزایش بهره وری كشورهای آسیایی با همكاری دوجانبه و كمك به توسعه پایدار اقتصادی اجتماعی منطقه آسیا و پاسیفیك از طریق افزایش بهره وری بوده است.
اقتصام**1561**1336 خبرنگار: مژگان توانا