به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ حامیان این ابتکار امیدوارند که چنین اقدامی، موجب گرفته شدن تصمیم مشابهی در کشورهای دیگر اروپایی شود.
به گفته حامیان این ابتکار با هدف ممنوعیت جهانی محصولات تولید شده در شرکت های بزرگ کشاورزی - شیمیایی مانند "سینگنتا"ی سوئیس و "بایر" و "بی ای اس اف" آلمان، کاربرد این سم های مصنوعی که اکنون تنها در کشور بوتان ممنوع است، موجب مشکلات شدید بهداشتی و تندرستی و کاهش گوناگونی زیستی می شود.
اما تولیدکنندگان آنها می گویند که سم های تولیدی آنها به دقت آزمایش و بررسی شده اند، قابل بهره برداری ایمن هستند و بازدهی محصولات کشاورزی بدون آنها کاهش خواهد یافت.
موضوع دیگری که در همین روز از شهروندان سوئیس پرسش خواهد شد، بهبود کیفیت آب شامیدنی و مواد غذایی با متوقف کردن پرداخت یارانه مستقیم به کشاورزان مصرف کننده سموم مصنوعی و آنتی بیوتیک ها برای دام و طیور است.
با توجه به اختلاف نظر شدید و نامعمول میان شهروندان سوئیس بر سر این پیشنهادها، به نظر می رسید که میزان آراء موافق و مخالف نزدیک باشد. براساس نظرسنجی تازه؛ ۴۸ درصد رای دهندگان، موافق پیشنهاد حفظ کیفیت آب آشامیدنی و ۴۹ درصد حامی ممنوعیت کاربرد سم های آفت کش مصنوعی هستند.
کشاورزان سوئیس در صورت تصویب این پیشنهادها تا ۱۰ سال برای ایجاد تغییرات در کشتزارهایشان فرصت خواهند داشت که به این کشور اروپایی امکان پیشتازی در تولید مواد غذایی ارگانیک بدون مواد مصنوعی و تبدیل شدن به نمونه ای برای بقیه جهان را خواهد داد.
شرکت سینگنتا که ستاد مرکزی آن در سوئیس و در مالکیت شرکت ملی شیمیایی چین (CNCC) قرار دارد با این استدلال که این ممنوعیت ها موجب کاهش بازدهی محصولات کشاورزی تا ۴۰ درصد خواهد شد، با هر ۲ پیشنهاد مخالفت کرده است.
به گفته سخنگوی سینگنتا؛ پیامدهای این ممنوعیت، کاهش تولید محصولات منطقه ای، بالارفتن هزینه های تولید و بهای محصولات کشاورزی و افزایش واردات آن به زیان مصرف کننده و محیط زیست خواهد بود.