تهران - ايرنا - دولت زيمبابوه روز سه شنبه به مدارس اين كشور اختيار داد تا براي حل بحران آموزشي و اقتصادي از والدين دانش آموزان، احشام و نيروي كار مورد نياز مدرسه را بپذيرند.

روزنامه اقتصادي 'زيمبابون اينديپندنت' زيمبابوه روز سه شنبه گزارش داد كه واقعيت بحران اقتصادي در اين كشور به آنجا رسيده كه لازاروس دكورا، وزير آموزش ابتدايي و متوسطه اين كشور به مدارس اختيار داد در ازاي ارايه خدمات آموزش عمومي، مي توانند از والدين دانش آموزان احشام و نيروي كار مورد نياز مدرسه را طلب كنند تا دانش آموزان نيز از تحصيل محروم نشوند.
وي در يك كنفرانس خبري در هراره پايتخت اين كشور گفت: مسئولان مدارس بايد در برابر مشكلات اقتصادي جامعه انعطاف داشته باشند و دانش آموزان را به سبب عدم استطاعت مالي والدين آنها براي پرداخت شهريه از تحصيل محروم نكنند، در اينصورت آنها مي توانند براي تضمين تحصيل دانش آموزان از والدين بخواهند به دو طريق پيشنهادي، هزينه هاي تحصيل دانش آموزان را جبران كنند.
وي در اين باره گفت: 'به عنوان مثال، خانواده اي كه حرفه آن دامداري است مي تواند به جاي شهريه از دام هاي خود به مدرسه بدهد و چنانچه سرپرست خانواده ديگر به حرفه بنايي مشغول است، به جاي شهريه در بازسازي و مرمت مدرسه كمك كند.
با وجود موافقت جامعه با اين طرح، 'جان اميليو' رييس اتحاديه معلمان زيمبابوه امروز ضمن اعتراض، خواستار تجديد نظر در آن شد.
به گزارش اين رسانه، دولت زيمبابوه به تازگي لايحه اي را تقديم پارلمان اين كشور كرد تا بانك ها نيز بتوانند با قبول دام و طيور وام گيرندگان، اقساط معوقه آنان را به دولت پرداخت كنند.
كشور زيمبابوه در جنوب قاره آفريقا حدود ربع مساحت ايران است كه يكي از بهترين شرايط آب و هوايي در دنيا دارد و زماني به سبب رونق اقتصادي اش به عنوان 'انبار غله' قاره آفريقا به حساب مي آمد.
اين كشور ثروتمند داراي منابع زير زميني طلا و الماس، در عين حال با 85 درصد نرخ باسوادي، بالاترين نرخ را در اين قاره داراست.
با اين وجود، استعمار كهنه و نو، بحران هاي قدرت داخلي، سوء مديريت ها و عوامل ديگر موجب شد اقتصاد اين كشور در پايين ترين سطح آن در قاره آفريقا و حتي جهان قرار بگيرد.
خاورم 1378**1908
تهيه كننده علي نصيري** ناشر : افشار دارابي