تهران - ايرنا - سازمان سينمايي حوزه هنري در سال 1395، با 25 فيلم در 52 جشنواره رقابتي و غيررقابتي، 14 جايزه بين‌المللي دريافت كرده است.

به گزارش ايرنا از حوزه هنري، مدير بخش بين‌الملل و بازرگاني سازمان سينمايي از كسب 14 عنوان جايزه بين‌المللي و حضور در 52 جشنواره رقابتي و غيررقابتي توسط اين سازمان در سال گذشته خبر داد و تصريح كرد: اين جوايز شامل جشنواره «واچ داكز» لهستان، جايزه ويژه هيات داوران سينيه دو نويي «فونيكس» استراليا، «تصوير زنان» زيمبابوه، فيلم‌هاي ايراني لندن مي شود.
مريم نقيبي درمورد عملكرد يكساله و حضور جهاني سازمان سينمايي حوزه خاطر نشان كرد: اين سازمان سال گذشته با هشت فيلم سينمايي، پنج اثر مستند و دوازده فيلم كوتاه در جشنواره‌هاي جهاني شركت كرد.
وي گفت: فيلم مستند «A157» به كارگرداني بهروز نوراني‌پور از توليدات مركز مستند سوره حوزه هنري در سال نود و پنج مورد توجه جشنواره‌هاي متعددي قرار گرفت؛ اين فيلم بخش رقابتي فيلم‌هاي مستند و انيميشن بلند پنجاه و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي مستند و انيميشن لايپزيگ و در بيست و پنجمين جشنواره بين‌المللي فيلم مستند «داكيومنت آرت»كشور آلمان نمايش داده شد و شانزدهمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم حقوق بشر«واچ داكز» با ديگر آثار راه يافته به اين جشنواره هم به رقابت پرداخت و به عنوان بهترين مستند جشنواره بين‌المللي فيلم «واچ داكز» لهستان انتخاب و در جشنواره بين‌المللي «Movies That Matter»كشور هلند هم به نمايش در آمد.
مديربخش بين‌الملل و بازرگاني سازمان سينمايي حوزه هنري در ادامه با بيان اينكه يكي از افتخارات اين فيلم كسب جايزه ويژه هيات داوران (The Signes Award) چهاردهمين جشنواره سينيه دو نويي (Signes de Nuit) امضاهاي شب بوده، اين جايزه براي «بياني شگفت انگيز از جنبه‌هاي دردناك و ملموس واقعيت» به اين فيلم اهدا شده است.
وي اضافه كرد: درسال 95 فيلم سينمايي«مزارشريف»به كارگرداني عبدالحسن برزيده از محصولات سازمان سينمايي حوزه هنري، بهترين فيلم جشنواره«فونيكس» استراليا شد، همچنين، فيلم‌ مستند«A157»، انيميشن «آنتراكت» و دو فيلم كوتاه «خانه» و «مثل بادكنك» نيز، در اين جشنواره حضور داشتند. همچنين، فيلم‌هاي «كودكان باران، مرد و بچه، روياي گل ها، علمك، قرار بي قرار، ولد، آزادي مشروط، مبارك و مثل بادكنك» در بخش رقابتي جشنواره بين المللي كودكان كلكته به نمايش در آمده است.
نقيبي با بيان اينكه فيلم «حق سكوت» ساخته هادي نائيجي با حضور در جشنواره بين‌المللي «فونيكس» ملبورن استراليا جايزه بهترين فيلم را از آن خود كرد، ادامه داد: دو فيلم سينمايي «حوض نقاشي» و «فرشته ها باهم مي‌آيند» از آثار حوزه هنري در جشنواره بين‌المللي تصوير زنان كه در كشور زيمباوه برگزار شد با ديگر آثار اين بخش به رقابت پرداختند كه در اين ميان فيلم «حوض نقاشي» عنوان بهترين فيلم جشنواره را از آن خود كرد. همچنين، در اين جشنواره جايزه بهترين بازيگر مرد به شهاب حسيني براي بازي در اين فيلم و جايزه بهترين فيلمنامه به حامد محمدي اهدا شد.
مديربخش بين‌الملل و بازرگاني سازمان سينمايي حوزه هنري بيان كرد: فيلم كوتاه «علمك» به كارگرداني حسين دارابي كه در در بخش دين و جامعه جشنواره بين‌المللي فيلم «مذاهب امروز» به روي پرده رفته بود توانست جايزه ويژه هيات داوران اين جشنواره را از آن خود كند و فيلم مات به كارگرداني صبا كاظمي نيز در بخش رقابتي اين رويداد حضور داشت.
نقيبي با بيان اينكه سازمان سينمايي حوزه هنري سال 95 با پنج فيلم كوتاه «روزنه» به كارگرداني امير مهران، «نافرماني» به كارگرداني محسن صالحي‌فرد، «آنتراكت» به كارگرداني سيدمحمدرضا خردمندان، «علمك» به كارگرداني حسين دارابي و «بچه و مرد» به كارگرداني خردمندان در هفتمين جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي ايراني لندن شركت كرده، افزود: فيلم‌هاي «علمك» به كارگرداني حسين دارابي جايزه بهترين فيلم كوتاه و «آنتراكت» به كارگرداني سيد محمدرضا خردمندان جايزه بهترين انيميشن را از اين جشنواره از آن حود كردند. ضمن اينكه انيميشن كوتاه «آنتراكت» به كارگرداني سيدمحمدرضا خردمندان در ادامه حضور بين‌المللي خود به بخش مسابقه ششمين جشنواره بين‌المللي كوآندو تايوان نيز راه يافت.
وي افزود: از حضور بين‌المللي ديگر فيلم‌هايي كه پخش آن برعهده سازمان سينماي حوزه هنري است به فيلم انيميشن – رئال «مبارك» به كارگرداني محمدرضا نجفي امامي مي‌توانيم اشاره داشته باشيم كه در بيست و يكمين دوره جشنواره بين‌المللي بوسان كره جنوبي در بخش «سينه كيد» به نمايش درآمد و در بخش «تمركزي بر سينماي جهان» جشنواره بين‌المللي فيلم مونترال كانادا نيز نمايش داشت. همچنين، فيلم كوتاه «مثل بادكنك» به كارگرداني مرجان اسماعيلي از توليدات حوزه هنري در اولين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم معلولين به نمايش درآمد.
وي گفت: فيلم سينمايي «سكوت رعنا» نيز در جشنواره‌هاي متعددي به نمايش درآمد. اين فيلم به كارگرداني بهزاد رفيعي در چهارمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم «سيلك رود» نمايش داده شد كه با استقبال تماشاگران همراه بود و تنديس بهترين فيلم كودك اين جشنواره را از آن خود كرد .
نقيبي به فيلم «مزار شريف» حسن برزيده اشاره كرد و گفت: اين فيلم و «سكوت رعنا» به كارگرداني بهزاد رفيعي از محصولات سازمان سينمايي حوزه هنري، در بخش رقابتي چهاردهمين جشنواره بين‌المللي فيلم «تاميل نادو» كشور هند حضور داشتند. اين نكته را هم بايد گفت كه جشنواره فيلم صلح و دوستي «ايران-هيروشيما» كه هدف از برگزاري آن معرفي فرهنگ غني ايران از طريق سينما به جهان و علي الخصوص مردم هيروشيما است در سومين دوره خود ميزبان فيلم سينمايي «مزارشريف» به كارگرداني حسن برزيده بود.
مديربخش بين‌الملل و بازرگاني سازمان سينمايي حوزه هنري به صحبت هايش افزود: فيلم سينمايي «آزادي مشروط» به كارگرداني حسين مهكام كه پخش آن بر عهده سازمان سينمايي حوزه هنري بود در بخش اصلي سي و ششمين جشنواره بين‌المللي فيلم كمبريج به نمايش درآمد و همچنين، به عنوان تنها نماينده سازمان سينمايي حوزه هنري در بخش «فيلم هايي از ايران» هشتمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم بغداد نمايش داده شد و در چهاردهمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم «چناي» كشور هند هم، به نمايش در آمد.
وي افزود: همچنين، فيلم مستند «نسل سوم» به كارگرداني محمدعلي رخشاني در جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي مستند و كوتاه اسماعيليه مصر شركت كرد و فيلم سينمايي «دلبري» محصول سازمان سينمايي حوزه هنري و موسسه سيماي مهر در پانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم «داكا» بنگلادش نمايش داده شد.
فراهنگ ** 7561 **‌دريافت كننده: سارا كريميان * انتشار: اميد غياثوند