به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، غنا، كنیا و مالاوی سه كشوی هستند كه قرار است دریافتكننده اولین واكسن مالاریا باشند.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سال 2015 میلادی ، 212 میلیون مورد جدید ابتلا به مالاریا گزارش شد. در این گزارش، 90 درصد مبتلایان به مالاریا در آفریقا، 7 درصد در جنوب شرق آسیا و 2 درصد در شرق مدیترانه قرار داشتند.
دفتر منطقهای آفریقا، وابسته به WHO، سه منطقه آفریقایی غنا، كنیا و مالاوی را برای واكسن تزریقی RTS.S، به عنوان یك واكسن كمكی كنترل مالاریا انتخاب كرده است.
این واكسن كه با علامت تجاری Mosquirix نیز شناخته میشود، در تركیب با راهكارهای دیگر از جمله پشه بند آغشته به حشره كش موثر است و تاثیر آن پس از یكسال از بین میرود.
این واكسن پس از آزمایشهای بالینی روی بیش از 16 هزار كودك در هشت كشور آفریقایی توسط آژانس پزشكی اروپا تایید شد. مالاریا یكی از مهمترین چالش های حوزه سلامتی در جهان است كه سالانه بیش از 200 میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا میكند.
مالاریا قابل پیشگیری و درمان است و اقدامات پیشگیرانه از جمله پشه بندهای آغشته به حشرهكش در بسیاری از نقاط دنیا موثر بوده است.
مالاریا از طریق نیش پشه آلوده به انگل پلاسمودیم فالسیپاروم به انسان منتقل می شود. این انگل وارد جریان خون میزبان می شود و سلول های قرمز را تخریب می كند. زمانی كه گلبول های قرمز تسلیم این انگل می شوند، علایم این بیماری كه شامل سردرد، لرز، درد عضلانی، خستگی، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر می شود.
این انگل همچنین سبب مشكلات تنفسی شدید، كاهش قندخون، كم خونی شدید و در نهایت بروز كما در بیمار می شود كه در صورت نبود درمان كشنده است. كودكان به دلیل ضعف سیستم ایمنی در مقابل این انگل تسلیم می شوند و از بین می روند.
علمی ** 9259** 1440
مترجم : سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۷
تهران-ایرنا-سازمان جهانی بهداشت سه كشور آفریقایی را به عنوان نامزد دریافت كننده اولین واكسن مالاریا معرفی كرد.