رویدادهای امیدبخش سال ۲۰۲۱

۲۸ آذر ۱۴۰۰، ۲۱:۳۱
کد خبر: 84582330
رویدادهای امیدبخش سال ۲۰۲۱

تهران - ایرنا - پاندمی کووید ۱۹ زندگی همه ساکنین زمین را تحت تاثیر قرار داد؛ در کنار تمام اخبار منفی، اتفاقاتی نیز وجود داشت که امیدبخش بودند و از آنان به عنوان رویدادهای خوب سال ۲۰۲۱ میلادی یاد می‌شود.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، در کنار تمام اخبار ناامیدکننده، خبرهایی نیز در سال جاری شنیده شد که منجر به تحولی عظیم در حوزه‌های مختلف اعم از بهداشت و سلامت، محیط زیست، فناوری و صنعت فضایی بود. در ادامه به چند مورد از این اخبار اشاره شده است.

تزریق ۸.۴۷ میلیارد دز واکسن کووید ۱۹
در سال ۲۰۲۱ میلادی نزدیک به ۹ میلیارد دز واکسن کووید ۱۹ در سراسر جهان به شهروندان تزریق شد و این آمار هر لحظه روبه افزایش است. این رویداد بزرگترین کمپین واکسیناسیون در طول تاریخ بشر است. انتظار می‌رود ظرف سه ماه آینده ۷۵ درصد کل جمعیت زمین حداقل یک دز واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده باشند.

کمک به حل مشکل آلودگی های پلاستیکی با هواپیماهای بدون سرنشین
در سال ۲۰۲۱ یک استارتاپ انگلیسی به نام Ellipsis Earth نقشه آلودگی پلاستیک در جهان را با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین تهیه کرد. این هواپیماها از تجهیزاتی استفاده کردند که امکان شناسایی منشا زباله‌ها را نیز فراهم می‌کرد. این اطلاعات امکان درک بهتر مشکل و ارائه راهکارهای مناسب‌تر را برای سیاست‌گذاران فراهم کرد.
 
اتصال بی‌سیم مغز انسان به کامپیوتر
در ماه مارس سال ۲۰۲۱ میلادی محققان دانشگاه براون توانستند برای اولین‌بار در جهان سیگنال‌های مغز انسان را به طور بی‌سیم برای یک کامپیوتر ارسال کنند. این فناوری با حذف سیم‌ها و کابل‌های مورد استفاده در رابط‌های مغز-کامپیوتر، امکان استفاده از این رابط‌ها را در خانه فراهم می‌کند.

چین مالاریا را ریشه‌کن کرد
در ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی، سازمان جهانی بهداشت ریشه کن شدن مالاریا در کشور چین را رسما اعلام کرد. این رخداد بعد از چند دهه اقدام مستمر و هدفمند در برابر بیماری مالاریا به وقوع پیوسته است. در دهه ۱۹۴۰ میلادی سالانه ۳۰ میلیون مورد ابتلا به مالاریا در چین گزارش شده است. سازمان جهانی بهداشت کمپینی را برای ریشه‌کن کردن مالاریا در ۲۵ کشور دیگر تا سال ۲۰۲۵ میلادی به راه انداخته است.

دسترسی دونالد ترامپ به توییتر مسدود شد!
در ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ در پی تحریک مردم برای شورش توسط دونالد ترامپ، توییتر دسترسی ترامپ به این پلتفرم را برای همیشه مسدود کرد که باعث خشنودی جهانی شد.

پایداری جمعیت زنبورهای عسل به کمک هتل‌های زنبور در هلند
بیش از ۱۱ هزار شهروند هلندی با شمارش تعداد زنبورها دریافتند جمعیت این حشرات در اطراف شهرها در طول چند سال گذشته ثابت بوده است. این وضعیت نتیجه اقدامات هدفمندی مانند ایجاد پوشش گیاهی مناسب است که عملکردی مانند هتل برای زنبورها دارد و همچنین ممنوعیت استفاده از حشره‌کش‌های شیمیایی بوده است.

توسعه نرم‌افزار هوشمند برای مقابله با سوء‌استفاده جنسی از کودکان
محققان موسسه Internet Watch Foundation نرم‌افزاری را توسعه دادند که توانایی دسته‌بندی تصاویر منتشر شده از سوء‌استفاده جنسی از کودکان را بر اساس معیارهای مختلف دارد و امکان ردگیری و شناسایی مجرمین را فراهم می‌کند.

تولید اکسیژن در مریخ
در ماه آوریل سال ۲۰۲۱ میلادی یک کاوشگر مریخ موسوم به Perseverance Rover توانست بخشی از اتمسفر غنی از دی اکسید کربن مریخ را به اکسیژن تبدیل کند. به گفته ناسا، این اقدام راه را برای تبدیل داستان‌های علمی و تخیلی زندگی در مریخ، به یک واقعیت علمی فراهم می‌کند.
 
افتتاح اولین مدرسه ساخته شده با فناوری چاپ سه‌بعدی
در ماه جولای سال ۲۰۲۱ یک گروه ساختمانی موسوم به ۱۴Trees توانست در ۱۵ ساعت با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی یک مدرسه را به طور کامل در مالاوی بسازند. انتظار می‌رود با استفاده از این فناوری کمبود کلاس‌های درس در مالاوی و سایر مناطق آفریقا با حداقل هزینه و در مدتی کوتاه رفع شود.

کپی‌باراهای آرژانتینی زیستگاه خود را پس گرفتند
کپی‌باراهای آرژانتینی که گونه‌ای خوکچه هندی هستند،‌ با اعمال خشونت توانستند زیستگاه‌های قدیمی خود را در نزدیکی بوینس آیرس پس بگیرند! این مناطق مرفه‌نشین، زمانی چمنزارهای وسیع پوشیده از گل و گیاه بودند که کپی‌باراها با آرامش در آن زندگی می‌کردند. اما جوندگان به دست انسان‌ها از زیستگاه خود رانده شده بودند.

خوردن پنیر واقعا بد نیست!
در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ محققان دریافتند برخلاف شایعاتی که درباره اثرات نامطلوب پنیر بر سلامت انسان وجود دارد، هیچ دلیل علمی مبنی بر مضر بودن این ماده غذایی وجود ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha