تهران- ايرنا- متخصص ارتوپدي با بيان اينكه بيماري شانه هاي منجمد در كمين افراد مبتلا به ديابت و بيماري هاي تيروئيد است، گفت: درد زياد، خشكي و كاهش دامنه حركت شانه از نشانه هاي ابتلا به اين بيماري است.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از انجمن ارتوپدي ايران، اميدرضا مؤمن زاده در خصوص شايعترين علت درد شانه و كتف با توضيح اينكه آناتومي مفصل شانه به صورتي است كه بخش هاي عبوركننده از آن همچون زردپي در اثر عوامل متعددي ممكن است دچار التهاب و آسيب شود، افزود: دردهاي مفصل شانه در ميان زنان و مردان و به خصوص در بين افراد ميانسال شايع است.
وي اظهار كرد: بنابراين افرادي مانند نقاشان ساختمان يا ورزشكاران كه دست هاي آنان در مدت طولاني بالاي سر قرار مي گيرد و فشار زيادي روي زردپي هاي گرداننده شانه آنها ايجاد مي شود، ممكن است دچار درد و التهاب در ناحيه شانه شده كه به خصوص در شب و هنگام خواب اين درد بيشتر احساس مي شود.
اين متخصص ارتوپدي با اشاره به اين كه پارگي زردپي هاي كاف شانه نيز يكي ديگر از شايعترين بيماري هاي شانه است كه منجر به درد و ضعف و خشكي شانه مي شود، گفت: سوانح و تصادفات رانندگي كه همراه با شكستگي يا دررفتگي هستند، نيز مي توانند سبب ايجاد درد و ضعف در مفصل شانه، آسيب غضروف و پارگي زردپي ها و گاهي درد طولاني مدت به دليل ايجاد سائيدگي مفصل شوند.
مومن زاده تصريح كرد: بيماراني كه براي درمان مراجعه مي كنند، معمولا به غير از درد شانه دچار مشكلاتي همچون بي حركتي يا كاهش حركت مفصل شانه نيز هستند.
متخصص ارتوپدي اظهار كرد: به غير از آسيب هايي كه به تاندون وارد مي شود، مشكل شايع ديگري كه به خصوص زنان با آن مواجه مي شوند، شانه منجمد است كه يا بدون علت بوده يا در بيماراني كه دچار ديابت يا مشكلات غده تيروئيد هستند، بروز مي كند.
وي ادامه داد: افرادي كه دچار شانه منجمد مي شوند، به شدت دچار خشكي شانه يا كاهش دامنه حركت و درد قابل توجه هستند؛ بنابراين درمان آنها نياز به توانبخشي و فيزيوتراپي طولاني مدت و درمان دارويي و گاهي تزريق داروي مناسب در فضاي مفصل دارد.
مؤمن زاده با اشاره به اين كه رسوب كلسيم در زردپي مفصل شانه نيز از ديگر مشكلات شانه است، گفت: رسوب كلسيم نيز در زنان بيشتر ديده مي شود و گاهي نياز به عمل جراحي دارد.
متخصص ارتوپدي ادامه داد: در تمام مشكلات شانه براي درمان صحيح نياز به تشخيص مناسب است؛ براي تشخيص در بسياري از مواقع از روش هاي راديوگرافي ساده و MRI استفاده مي شود.
وي افزود: پس از تشخيص، درمان هاي علامتي مانند مسكن ها، داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي، پمادهاي موضعي و گاهي تزريق كورتون در داخل فضاي ساب آكروميال و در كنار آن فيزيوتراپي و توانبخشي در صورت نياز به كار برده مي شود و اگر بيمار با روش هاي معمول بهبود نيافت، درمان هاي جراحي شامل جراحي هاي بسته (آرتروسكوپي) يا جراحي هاي باز براي از بين بردن عارضه استفاده مي شود.
مومن زاده خاطرنشان كرد: افراد ميانسال براي اين كه دچار دردهاي مفصل شانه نشوند، بايد از حركت هايي كه مكانيك مفصل شانه به خوبي براي آنها طراحي نشده و كارهاي طولاني مدت و سنگين بالاي سر پرهيز كنند و همچنين عضلات شانه و گردن را با نرمش هاي متداول و سبك قوي نگه داشته تا از دردهاي مفصل شانه پيشگيري شود.
علمي **1834
تنظيم: ناهيد شفيعي **انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me