به گزارش روز يكشنبه گروه اخبارعلمي ايرنا از مديكال اكسپرس، محققان با بررسي شرايط پزشكي 9 فضانورد زن و مرد كه حدود شش ماه در ايستگاه فضايي بين المللي حضور داشتند، دريافتند عملكرد قلب و رگهاي خوني به شدت تضعيف ميشود. اين مطالعه با مقايسه توانايي ورزش اين افراد قبل و پس از مسافرت فضايي نشان ميدهد ظرفيت ورزش در آنان 30 تا 50 درصد كاهش يافته است.
اين مطالعات نشان ميدهد مشكلات قلب و عروق فضانوردان هم به دليل تغييرات عملكرد قلب و هم تغييرات ميكروسيركولاسيون مويرگ هاست. به گردش خون در رگهاي بسيار كوچك در بافت ها ميكروسيركولاسيون گفته ميشود.
تابش هاي فضايي خطرات بسياري را براي فضانوردان به همراه دارند. كاهش حجم استخوان و عضله، قدرت باروري و پوكي استخوان تنها بخشي از مشكلات جسمي فضانوردان است.
مطالعات محققان دانشگاه ايالتي كاليفرنيا نشان مي دهد احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي در فضانورداني كه در ماموريت آپولو به اعماق فضا سفر كرده اند، نسبت به فضانوردان ديگر پنج برابر بيشتر است. اين افراد به دليل سفر به مدارهاي عميق، در مقايسه با فضانوردان ديگر، در معرض بيشترين تابش كيهاني قرار گرفته اند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Applied Physiology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني**انتشار:گلشن
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴
تهران - ايرنا - مطالعات محققان دانشگاه ايالتي كانزاس در آمريكا نشان ميدهد پس از مسافرت فضايي طولاني، عملكرد قلب و رگهاي خوني فضانوردان به ميزان قابل ملاحظهاي تضعيف ميشود.