به گزارش ايرنا، «خان جان الكوزي» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در كابل گفت كه 2 سال قبل نشستي در باره احياي جاده ابريشم موسوم به يك كمربند و يك راه در چين برگزار شد كه وي نيز در آن نشست حضور داشته، افغانستان مشمول اين طرح نمي شد.
وي افزود كه از يك سال پيش وزارت امور خارجه افغانستان تلاش هائي را آغاز كرده تا راه زميني جاده اي از چين وارد استان بدخشان واقع در شمال افغانستان شود و سپس به كشور تركمنستان امتداد يابد تا در آنجا به طرح يك كمربند و يك راه يا جاده ابريشم جديد وصل شود.
الكوزي گفت كه گزارش هائي وجود دارد كه كشور چين طرح اتصال افغانستان به جاده ابريشم را از طريق كوه هاي «پامير» در بدخشان، پيش بيني كرده، اما اين گزارش به صورت مستقل تائيد نشده است.
معاون اتاق تجارت افغانستان در عين حال اضافه كرد كه اگر چين پذيرفته باشد كه افغانستان از استان بدخشان در شمال نيز به جاده ابريشم وصل شود، مسيري كه اين جاده بايد از آن بگذرد، ناامن است و اجراي آن دشوار خواهد بود.
روزنامه «ماندگار» افغانستان روز گذشته نوشت راه تاريخي ابريشم بدون عبور از اين كشور احياء خواهد شد و 60 كشور شركت كننده در نشست راه ابريشم جديد در پكن، حاضر نشدند رضايت دهند كه سرمايه ميلياردي خود را در يكي از ناامن ترين كشورهاي جهان تلف كنند.
دولت چين قصد دارد «جاده ابريشم» را بازسازي كند. جادهاي كه آسياي ميانه را به اروپا از طريق بزرگراه ها و خط آهن وصل خواهد كرد. برخي رسانه ها از احياي جاده ابريشم به عنوان «طرح چين براي تسخير جهان» نام برده اند.
چين از سال 2013 ميلادي طرح راه اندازي جاده ابريشم دريايي قرن 21 و كمربند اقتصادي ابريشم موسوم به «يك كمربند و يك راه» را ارائه كرده است كه با تكميل آن، خطوط ريلي، جاده ها و فرودگاه هاي كشورهاي آسيايي به اروپا و آفريقا وصل خواهند شد.
بر اساس اسناد تاريخي، اين مسير در دوران باستان از كشور چين آغاز مي شد و پس از عبور از كشورهاي آسياي ميانه، به ايران، تركيه و اروپا مي رسيد.
راه ابريشم در واقع نام راه هاي تجارتي كاروان هاي بازرگانان در مسيرهاي غرب و شرق كره زمين از سده دوم پيش از ميلاد است كه امپراطوري چين را به روم وصل مي كرد. طول اين مسير با توجه به راه هاي متعددي كه براي عبور آن انتخاب مي شد، نزديك به 7 تا 10 هزار كيلومتر بود.
آساق*291*1610
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
كابل - ايرنا - معاون اتاق تجارت افغانستان اعلام كرد كه تا 2 سال قبل اين كشور در طرح يك كمربند و يك راه جائي نداشت، اما با تلاش وزارت امور خارجه، خبرهاي تائيد نشده اي از اتصال افغانستان به جاده ابريشم شنيده شده است.