تهران- ایرنا- رئیس مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: موارد ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو مانند هرسال و حتی كمتر از پارسال است و جای هیچگونه نگرانی نیست، فقط از مردم می خواهیم كه گوشت را از مراكز مورد تایید دامپزشكی خریداری كنند و از خرید دام كنار خیابانی بپرهیزند.

به گزارش روزیكشنبه ایرنا به نقل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، محمدمهدی گویا افزود: بیماری تب كریمه كنگو یك عفونت ویروسی است كه جزو دسته تب های خونریزی دهنده ویروسی محسوب می شود. این بیماری در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است و داروی درمان آن به میزان كافی در كشور موجود است.
وی گفت: عفونت تب كریمه كنگو از طریق تماس با حیوان آلوده به صورت مستقیم و غیر مستقیم، به انسان منتقل می شود.
وی اظهاركرد: زمانی كه انسان با ترشحات و خون بدن حیوان آلوده تماس پیدا می كند، بیماری به صورت مستقیم منتقل می شود. اما در روش غیر مستقیم، كنه ای كه روی بدن حیوانات اهلی وجود دارد، از خون دام آلوده تغذیه می كند و آلوده می شود و چنانچه این كنه، روی بدن انسان قرار گیرد، می تواند آلودگی را منتقل كند.
گویا افزود: راه سوم انتقال نیزاین است كه اگر انسانی كه ویروس را دریافت كرده، درمواجهه با انسان دیگری قرار بگیرد، از طریق ترشحات خونی و بدنی خود، بیماری را منتقل می كند كه این روش انتقال در بیمارستان ها رخ می دهد و كادر درمان در معرض این نوع ابتلا قرار دارند.
رئیس مركزمدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح كرد: بیماری تب كریمه كنگو در30 درصد موارد حتی با اقدامات درمانی منجر به مرگ می شود. البته این بیماری درمان دارد و داروی آن در كشور موجود است. چنانچه زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.
گویا درباره آمار ابتلا به این بیماری نیز در كشور گفت: از ابتدای امسال 28 مورد اثبات شده بیماری تب كریمه كنگو در كشور مشاهده شده است. دو نفر بر اثر این بیماری فوت كرده اند. یكی از آنها در كرمانشاه و دیگری در استان هرمزگان بود.
وی افزود: بر اثر یك اتفاق نادر و مشكل فنی در سردخانه كشتارگاه زاهدان، 19 نفر به بیماری تب كریمه كنگو مبتلا شدند. البته به دلیل اقدامات به موقع، همه این افراد درمان شدند.
وی اظهاركرد: علاوه بر آنها یك مورد در كرمانشاه، یك مورد زابل و دو مورد در ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان، یك مورد در هرمزگان و یك مورد نیز در استان اصفهان كه مربوط به شهرستان چادگان است به این بیماری مبتلا شده اند.
وی درمورد مبتلایان به این بیماری در استان اصفهان كه در اخبار و فضای مجازی مشاهده می شود، گفت: دراخبار، اشاره شده كه چهار نفر در اصفهان به بیماری تب كریمه كنگو مبتلا شده اند، اما ابتلای این چهار بیمار به تب كریمه كنگو قطعی نیست و فقط یك مورد آن تایید شده است.
گویا بیان داشت: قصاب ها و افرادی كه مستقیم با دام سر و كار دارند، یا در كار ذبح دام هستند، یا افرادی كه دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می كنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.
وی با توصیه به زنان خانه دار اضافه كرد: چنانچه گوشت ازمنبع نامطمئن تهیه شود، احتمال ابتلا به بیماری افزایش پیدا می كند. ذبح كنار خیابانی و خرید آن؛ خطرناك است. این گوشت ها مورد تایید سازمان دامپزشكی نیستند و ممكن است آلوده باشد بنابر این گوشت مورد تایید سازمان دامپزشكی و مراكز معتبر مشكلی ندارد.
وی با اشاره به اینكه بیماری تب كریمه كنگو با گرمای هوا رابطه مستقیم دارد، فصل تابستان و بهار را مولد بیشترین مبتلایان معرفی كرد و گفت: این بیماری از طریق گوشت پخته شده انتقال پیدا نمی كند. خوردن راه انتقال بیماری نیست.ضمن اینكه بعید است كه در كشور ما كسی گوشت خام بخورد.
گویا گفت: افرادی كه دركشتارگاه ها كار می كنند، باید از دستكش و چكمه و روپوش استفاده كنند، در واقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است. كادر بهداشتی و درمانی نیز كه با بیماران سر و كار دارند نیز باید بهداشت و حفاظت فردی را طبق دستورالعمل رعایت كنند.
وی افزود: علاوه بر پختن گوشت درصورتی كه گوشت دام، 24 ساعت در یخچال و سردخانه نگهداری شود، امكان انتقال ویروس تب كریمه كنگو از آن، بر طرف می شود.
دریافت خبر: افشین شاعری * انتشار: حسین فتح الهی
اجتمام/ 3063 /1724