تهران - ایرنا - رئیس فدراسیون وزنه برداری گفت: وزنه برداری دنیا اكنون در پرتگاهی قرار گرفته كه نیازمند تغییرات و اصلاحات است.

«علی مرادی» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در واكنش به فرصت شش ماهه كمیته بین المللی المپیك به فدراسیون بین المللی وزنه برداری برای حل مشكل دوپینگ گسترده در این ورزش افزود: هیات اجرایی كمیته ملی المپیك هشدار جدی در خصوص دوپینگ داده و حتی منجر به كاهش یك وزن رشته وزنه برداری در المپیك شده است.
وی با اشاره به حضور در انتخابات فدراسیون بین المللی وزنه برداری اظهار داشت: یكی از برنامه های اصلی كه در انتخابات ارایه كردیم ایجاد اصلاحات و مبارزه جدی با دوپینگ (آنتی دوپینگ پلیسی) بود كه خوشبختانه بیش از 60 كشور از برنامه های ما حمایت كردند.
مرادی ادامه داد: اعتقاد داریم كه وزنه برداری ایران می تواند به فدراسیون بین المللی كمك كند و تا شش ماه آینده باید وضعیت این رشته در رابطه با دوپینگ مشخص شود و گرنه خطر حذف این رشته از بازی های المپیك وجود خواهد داشت.
وی با تاكید بر اینكه مدیریت 40 ساله فدراسیون بین المللی نیازمند تغییرات جدی است، گفت: نظارت بر منشور المپیك و حفظ شعائر این رشته در سطح دنیا اكنون مورد خدشه واقع شده كه نمونه آن كم لطفی فدراسیون بین المللی نسبت به بهداد سلیمی در بازی های المپیك 2016 ریو بود و اینكه زن و شوهری (جلود دبیر كل كنفدراسیون آسیا و اولگا همسر ازبكستانی وی) در كنار یكدیگر با رای خود و ناداوری قلب بسیاری از ایرانیان را جریحه دار كردند.
رئیس فدراسیون وزنه برداری ادامه داد: یكی از برنامه های اصلی ما برای حضور در انتخابات فدراسیون بین المللی وزنه برداری مبارزه جدی با دوپینگ به عنوان معضل اصلی این رشته و همچنین ارتقا وزن های وزنه برداری بود و این در حالی است كه روز گذشته كمیته بین المللی المپیك در حالی یك ماده به رقابت های دوچرخه سواری در المپیك افزوده است كه دو وزن از رشته وزنه برداری مردان و زنان را كاهش داد.
وی بیان داشت: متاسفانه در سال های گذشته گروهی كه سال ها هدایت فدراسیون بین المللی وزنه برداری را برعهده دارند، برای كسب آرا حدود پنج میلیون دلار به كشورهای آفریقایی پرداخت كرده اند؛ حال چه زمانی ایران و یا كشورهای همسو با ما كه خواستار اصلاحات در وزنه برداری دنیا هستند دست به چنین كاری زدند؟ و این در حالی است كه در همین انتخاباتی كه چندی پیش در تایلند برگزار شد برنامه هایی را برای نجات وزنه برداری جهان از پرتگاه ارایه كردیم و به هیچ وجه بحث تقابل و یا جنگ با شخص یا گروه خاصی نیست.
مرادی تصریح كرد: گروه مقابل كه توانستند در انتخابات اكثر قریب به اتفاق كرسی های بین المللی را تصاحب كنند برای پیروزی خود یك میلیون دلار هزینه كرد.
دبیر كل سابق كنفدراسیون وزنه برداری آسیا بیان داشت: ایران این آمادگی را دارد تا با همكاری سایر كشورها برای رفع معضلات موجود كمك كند چرا كه وزنه برداری ایران در سال های اخیر علی رغم وجود مشكلات زیاد، پاك بوده و ما می توانیم توانمندی های خود را در راه مبارزه با این پدیده با همكاری ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران (نادو) و فدراسیون پزشكی - ورزشی در اختیار سایر كشورهای جهان قرار دهیم.
هیأت اجرایی كمیته بین المللی المپیك در جلسه ای كه روز جمعه در شهر لوزان سوئیس برگزار شد به فدراسیون بین المللی وزنه برداری هشدار داد اگر گزارش رضایت بخشی درباره رسیدگی به مشكل دوپینگ تا ماه دسامبر سال جاری ارائه نكند، این ورزش با خطر حذف از بازی های المپیك 2024 روبرو خواهد شد.
توماس باخ رئیس كمیته بین المللی المپیك گفت: فدراسیون بین المللی وزنه برداری تا دسامبر 2017 فرصت دارد گزارش رضایت بخشی در باره معضل بزرگ دوپینگ كه این رشته با آن دست به گریبان است، ارائه كند.
باخ گفت كه ارائه این گزارش شرط باقی ماندن رشته وزنه برداری در میان 28 رشته در المپیك 2024 است.
موارد مثبت دوپینگ در رشته وزنه برداری در بین نمونه هایی كه از بازی های المپیك 2008 و 2012 مجددا آزمایش شده بود، بسیار بالا بوده است.
بر اساس قوانین جدید فدراسیون بین المللی وزنه برداری و به دنبال آزمایش مجدد نمونه های ورزشكاران در بازی های المپیك 2012 لندن و 2008 پكن، هر كشوری كه سه نمونه آزمایش دوپینگ مثبت داشته باشد، برای 12 ماه از شركت در رقابت ها محروم می شود.
كمیته بین المللی المپیك تاكنون فقط اسامی 9 كشور از 47 كشور را به طور رسمی تایید كرده است.
قزاقستان (10 دوپینگ)، روسیه (9 دوپینگ)، بلاروس (7 دوپینگ)، آذربایجان (5 دوپینگ)، تركیه، ارمنستان، اوكراین، چین و مولداوی (3 دوپینگ) 9 كشوری هستند كه اسامی آنان اعلام شده است.
با توجه به نتایج دوپینگ برخی از ورزشكاران در بازی های المپیك 2012 لندن، مدال برنز كیانوش رستمی و مقام پنجمی سعید محمدپور به ترتیب به مدال نقره و طلا ارتقا یافت.
انتخابات فدراسیون بین المللی وزنه برداری 8 و 9 خرداد در بانكوك پایتخت تایلند برگزار شد كه علی مرادی در پنج پست دبیركلی، نائب رئیس اول، نواب رئیس و هیات رئیسه فدراسیون بین المللی نامزد شده بود، اما با انصراف از چهار پست، فقط در انتخابات نواب رئیس شركت كرد كه به رغم كسب 60 رای در جایگاه پنجم قرار گرفت.
«تاماش آیان» كه از سال 2000 میلادی ریاست فدراسیون بین المللی را برعهده دارد یك بار دیگر سكاندار این فدراسیون انتخاب شد.
همچنین علیرضا قریشی نیز از حضور در انتخابات كمیته فنی انصراف داد و داود باقری نیز در انتخابات كمیته پزشكی با كسب 75 رای و دو رای كمتر نسبت به نفر آخر نتوانست توفیقی داشته باشد و فقط محسن بیرانوند با كسب 65 رای در این انتخابات توانست به عنوان تنها ایرانی به عضویت كمیته مربیان و تحقیقات فدراسیون بین المللی وزنه برداری درآید.
برای آگاهی از آخرین اخبار ورزش ایران و جهان با كانال ورزشی ایرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شوید.
ورزشی**1067**
خبرنگار: رضا رمضانی انتشاردهنده:علی خورسندی