سعیدرضا جندقیان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: از این شمار دهیاری دارای مجور، تاكنون 19 هزار و 382 دهیاری درجه بندی شده اند.
وی ادامه داد: بیشترین شمار دهیاریهای دارای مجوز و درجهبندی شده مربوط به استان خراسان رضوی با 2 هزار و 494 مجوز و یكهزار و 733 دهیاری دارای درجه هستند.
جندقیان با اشاره به ماده 49 آیین نامه اجرایی قانون شوراها گفت: سطح تحصیلات دهیاران متناسب با درجه هر دهیاری تعیین میشود.
وی اضافه كرد: در دهیاریهای درجه یك و 2 سطح تحصیلات حداقل دیپلم، در دهیاریهای درجه 3 و 4 ، فوق دیپلم و در دهیاریهای درجه 5 و 6 سطح تحصیلات لیسانس برای احراز سمت دهیار تعیین شده است و همچنین درجه هر دهیاری یكی از عوامل تاثیرگذار بر میزان حقوق و مزایای دهیار ذیربط است.
جندقیان خاطر نشان كرد: از مجموع 19 هزار و 382 دهیاری درجهبندی شده تا پایان دولت یازدهم 14 هزار و 651 دهیاری دارای درجه 1 و 2 و 3 هزار و 943 دهیاری دارای درجه 3 و 4 و 788 دهیاری دارای درجه 5 و 6 هستند.
**درجهبندی دهیاریها
معاون امور دهیاری ها سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت : با توجه به وجود تفاوتهای بسیار از لحاظ جمعیت، وسعت و درآمد روستاها، درجهبندی دهیاریها كه پس از استقرار نهاد دهیاری در روستاها و فعالیت آن حداقل برای مدت 2سال انجام میگیرد، میتواند نقش بسزایی در ساماندهی و نظامبخشی دهیاریها داشته باشد و نحوه فعالیت دهیاریها، نحوه جذب نیرو، شاخصههای انتخاب دهیار، ساختار سازمانی و تشكیلاتی این نهاد، نحوه توزیع منابع و اعتبارات را نظام بخشد.
وی ادامه داد :به استناد ماده 3 اساسنامه، تشكیلات و سازمان دهیاری ها وزرات كشور موظف است هر دهیاری را بر اساس سه شاخص جمعیت، وسعت و درآمد از درجه یك تا شش، درجهبندی كند و در واقع این شاخصها، در 5 طبقه دستهبندی و به ترتیب از كوچك به بزرگ امتیاز دریافت خواهند كرد و مجموع كل امتیازات هر دهیاری، تعیینكننده درجه آن دهیاری خواهد بود.
جندقیان تصریح كرد: همزمان با صدور مجوز تاسیس دهیاری، درجه آن دهیاری به صورت موقت و با تشخیص و تایید استانداری ذیربط یك یا 2 تعیین میشود و 2سال پس از آغاز به كار دهیاری و ارایه تفریغ بودجه، درجه آن دهیاری تعیین خواهد شد.
وی اضافه كرد : در سال 1386 برای اولین بار، با پیگیری از استانهای مختلف، اطلاعات مربوط به درجهبندی دهیاریهای استانهای مختلف كشور جمعآوری و پس از بررسیهای كارشناسی و رفع نواقص مربوطه، درجههای مربوط به دهیاریهای 13 استان كشور در كمیته ملی تعیین درجه دهیاریها، تعیین و نهایی شد و به این ترتیب، در سال اول درجهبندی دهیاریها 4 هزار و 813 دهیاری درجهبندی شدند.
این مسئول سازمان شهرداری ها و دهیاری ها یادآوری كرد: این روند در سالهای 1387 تا 1392 ادامه یافت و در این مدت 16 هزار و270 دهیاری در كل كشور تعیین درجه شدند.
وی ادامه داد: از سال 1392 تاكنون نیز درجه مربوط به 3 هزار و 112 دهیاری كشور تعیین و به آنها ابلاغ شده است و همچنین با ارتقای درجه یكهزار و 764 دهیاری كه از قبل درجههایی را دریافت كرده و پس از 2 سال با ارسال مستندات قانونی متقاضی ارتقای درجه بودهاند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در زمان حاضر 21 میلیون 366 هزار و 914 روستایی در 61 هزار و 724 روستا در كشور زندگی می كنند كه 43/28درصد از جمعیت كشور را تشكیل می دهند.
از ابتدای فعالیت صدور مجوز تاسیس دهیاریها تاكنون، 33 هزار و 535 روستا دارای دهیاری هستند كه در مجموع بیش از 87 درصد جمعیت روستایی كشور، تحت پوشش مدیریت و خدمات نهاد دهیاری قرار گرفتهاند.
اجتمام **2181**1569**خبرنگار: ناهیدحاجی خانی **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۰
تهران - ایرنا - معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها از صدور مجوز به 32 هزار و 349 دهیاری تا پایان سال 95 خبرداد.