۱۴ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83843237
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

فعالیت بیش از ۳۷ هزار دهیاری در روستاهای کشور

۱۴ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83843237
فعالیت بیش از ۳۷ هزار دهیاری در روستاهای کشور

تهران - ایرنا - معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها گفت: با دادن مجور فعالیت و تاسیس ۳۲ دهیاری در سال گذشته، شمار روستاهایی که دهیاری‌ها به عنوان مدیریت روستایی و محلی در آنها فعالیت می‌کند به ۳۷ هزار و ۸۰ روستا رسید.

سعیدرضا جندقیان بیدگلی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت گرامیداشت هفته دهیاری‌ها (۱۴ تا ۲۰ تیر ماه) افزود: همچنین در سال گذشته ۴۱۴۶ دهیاری در کشور در جه بندی شدند که با احتساب این رقم در مجموع ۲۷ هزار و ۷۱۰ دهیاری در کشور درجه بندی شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه هر دهیاری از یک تا ۶ درجه‌بندی می‌شود، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با توجه به اصلاح دستورالعمل نحوه درجه‌بندی دهیاری‌های کشور، از دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری خواسته تا اطلاعات دهیاری‌های واجد شرایط را احصا و بررسی کرده و طبق فرآیند مندرج در دستورالعمل، برای تعیین درجه و یا ارتقا درجه به این سازمان ارسال کنند.

جندقیان بیدگلی خاطر نشان کرد: با توجه به تنوع بسیار زیاد سکونتگاه‌های روستایی کشور و به تبع آن روستاهای دارای دهیاری، درجه‌بندی دهیاری‌ها می‌تواند نقش به‌سزایی در ساماندهی و انتظام‌بخشی دهیاری‌ها داشته و نحوه فعالیت دهیاری‌ها، نحوه جذب نیرو، شاخصه‌های انتخاب دهیار، ساختار سازمانی و تشکیلاتی این نهاد، نحوه توزیع منابع و اعتبارات را نظام بخشد.
وی درخصوص اصلاح ماده ۴۸ مکرر و به دنبال آن اصلاح دستورالعمل نحوه درجه‌بندی دهیاری‌های کشور تصریح کرد: در دستورالعمل جدید، دهیاری‌های کشور علاوه بر شاخص‌های‌ درآمد، جمعیت و وسعت، بر اساس شاخص‌های جدیدی از جمله  مرکزیت دهستان یا بخش (قبل از ایجاد شهرداری در مرکز بخش) و دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا، به درجات (۱) تا (۶) درجه‌بندی می‌شوند.
وی افزود: در دستورالعمل جدید درجه‌بندی دهیاری‌های کشور، امتیازدهی شاخص‌های پیشین تغییر یافته و نحوه امتیازدهی شاخص‌های جدید نیز مشخص شده که بر این اساس درجه دهیاری‌های کشور با دقت و واقعیت بیشتری تعیین خواهد شد.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها دهیاری ها درخصوص شاخص‌های جدید درجه‌بندی گفت: پس از تعیین درجه دهیاری‌ بر اساس سه شاخص درآمد، جمعیت و وسعت، درصورتی که دهیاری مربوطه مشمول بهره‌مندی از هر کدام از شاخص‌های «مرکزیت دهستان یا بخش (قبل از ایجاد شهرداری در مرکز بخش)» و «دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا»  باشد، یک درجه به درجه اولیه تعیین شده برای دهیاری اضافه خواهد شد.

 اقدامات ویژه در زمینه امنیت شغلی دهیاران

جندقیان بیدگلی در مورد اقدامات ویژه در زمینه امنیت شغلی دهیاران گفت: تهیه لایحه اصلاح و الحاق موادی به ماده واحده قانون تأسیس دهیاری‌های خودکفا در روستاهای کشور و ارسال آن به هیات دولت برای تصویب و ارسال به مجلس شورای اسلامی از جمله این اقدامات در سال گذشته بود.
وی ادامه داد: همچنین تهیه و ابلاغ اصلاحیه آیین‌نامه استخدامی دهیاران کشور در سال ۱۳۹۸ که از دستاوردهای آن می‌توان به، لحاظ سابقه خدمت دهیاران در دستگاه‌ها اجرایی، تعیین ساختار سازمانی برای دهیاری‌ها و تهیه و ابلاغ قرارداد تیپ دهیار و نیروهای دهیاری با دهیاری اشاره کرد که در سال گذشته انجام شد.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: ابلاغ آیین‌نامه اجرایی تشکیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی روستا و نحوه انتخاب دهیار اصلاحی سال ۱۳۹۸ که از دستاوردهای آن می‌ توان به کاهش حد نصاب جمعیت دهیاری‌های تمام‌وقت از ۱۵۰۰ نفر به ۱۰۰۰ نفر، اولویت انتخاب دهیاران سابق و نیروهای شاغل در دهیاری به‌عنوان دهیار توسط شوراهای اسلامی سایر روستاها و ایجاد تغییر در فرایند عزل دهیاران در سال گذشته اشاره کرد.
وی افزود: همچنین در سال ۱۳۹۸  آیین‌نامه انضباطی کارکنان دهیاری با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و ابلاغ شد.

چگونگی انتخاب دهیار

وی در مورد نحوه انتخاب دهیاران نیز تصریح کرد: به دنبال صدور مجوز فعالیت نهاد دهیاری با انتصاب دهیار، این نهاد توسط شورای اسلامی روستا به صورت قانونی آغاز به کار می‌کند و به جمعیت روستایی زیر پوشش خدمات ارائه می‌دهد.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها گفت: در صورتی که روستایی واجد شرایط جمعیتی برای تاسیس مجوز دهیاری باشد، شورای اسلامی روستا باید به نمایندگی از اهالی روستا برای این امر اعلام آمادگی کند.
وی اظهار داشت: شورا و دهیاری از طریق جلب مشارکت عمومی و خیرین، نقش موثری در کاهش هزینه‌های اجرای پروژه‌های عمرانی و خدماتی روستا دارند.
جندقیان بیدگلی نقش شورا و دهیاری در شناسایی ظرفیت‌های توسعه‌ای محلی با بهره‌گیری از دانش بومی و دانش زیست محیطی را قابل تامل ذکر کرد و افزود: دهیاری‌ها نقش موثری در هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و پیگیری امور آنها و تسهیل فرآیند انجام امور در سطح محلی دارند.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به تبیین نقش قابل پیش‌بینی دهیاری‌ها در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی پرداخت و نقش دهیاری‌ها در زمینه مدیریت و کاهش هزینه‌های مدیریت روستا را با اهمیت برشمرد.
جندقیان بیدگی، اهتمام در راستای ایجاد منابع درآمدی پایدار برای مدیریت روستایی را دیگر نقش قابل پیش‌بینی دهیاری‌ها در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: دهیاری‌ها درباره توانمندسازی جامعه محلی از طریق برنامه‌ریزی و اجرای آموزش‌های شغلی و مهارتی برای توسعه اشتغال در روستا و تشویق اهالی به راه‌اندازی صندوق‌های اعتباری خرد روستایی می‌توانند ایفای نقش کنند.
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ادامه داد: شناسایی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری روستا و کمک به ایجاد و توسعه بازارچه‌های محلی و مرزی را از دیگر نقش‌های قابل پیش‌بینی دهیاری‌ها در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha