به گزارش ايرنا، محمد مهدي بحرالعلوم سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در شيراز افزود: تاثيرگذاري انس با قرآن در رفتار و عملكرد دانشجويان در دانشگاه ها قابل تحسين است و كتاب معارف الهي جلوه هاي آموزه هاي دين را در جوانان و دانشجويان متبلور كرده است.
وي بيان كرد: اهميت و جايگاه كتاب وحي و انس با قرآن كريم در آيات وحياني، احاديث نبوي و اهل بيت عصمت و طهارت(ع) به دفعات ذكر شده است و رسالت امروز دانشگاه ها نهادينه كردن اهميت ارتباط با كلام وحي و افزايش نقش آفريني قرآن كريم در زندگي امت اسلامي در جامعه اسلامي است.
بحرالعلوم اضافه كرد: در صورت توجه به كاركردهاي فرهنگي قرآن كريم و آموزش مفاهيم قرآني، ميتوان با ارائه تفسير و تبييني زيبا از قرآن كريم، جوانان را به سمت اين كتاب آسماني جذب كرد.
وي ادامه داد: آموزش مفاهيم قرآني به درست و زيبا خواندن و تلاوت عميق قرآن كريم بازمي گردد، قرائت قرآن، خواندن قرآن است اما تلاوت قرآن، تدبّر و انديشه در معناي آن و عمل به احكام آن و اميد به وعدهها و هراس از تهديدها و عبرت از داستانهاي قرآن است.
بحرالعلومي بيان كرد: از سال 95، اداره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، برنامه پنج ساله اي را در عرصه ترويج فرهنگ قرآني تدوين كرده كه سه هدف كلي، جذب بالاترين مخاطبان به فعاليت هاي قرآني، ارتقاي كيفي اين فعاليت ها و توجه به تاثيرگذاري انس با قرآن در رفتار و عملكرد مخاطبان را در سه حيطه آموزشي، پژوهشي و ترويج و تبليغ، دنبال مي كند.
وي، با اشاره به برگزاري بيست و دومين جشنواره سراسري قرآن و عترت دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور كه از بيست و پنجم تا بيست و هشتم تيرماه 96 به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي شيراز برگزار مي شود، گفت: اين جشنواره اقدامي براي تعالي ديني و تبيين آموزه هاي قرآني و ديني در بين دانشجويان است.
بحرالعلومي كه براي نظارت بر نحوه ميزباني اين جشنواره به شيراز سفر كرده است، به افزايش تعداد رشته ها در اين جشنواره اشاره كرد و گفت: با توجه به معرفي دانشجويان برگزيده اين جشنواره به جشنواره ملي دانشجويان كل كشور كه آذرماه 96 برگزار مي شود، برخي رشته ها به صورت آزمايشي در بيست و دومين جشنواره سراسري قرآن و عترت دانشگاه هاي علوم پزشكي برگزار مي شود و در صورت موفق بودن، به ديگر دانشگاه ها نيز معرفي خواهد شد.
وي گفت: امسال، 49 هزار و 226 نفر در اين جشنواره نام نويسي كرده اند كه با توجه به امكان شركت هر مخاطب در سه رشته و سه بخش، 63هزار و 483 نفر رشته در اين جشنواره، با يكديگر رقابت مي كنند.
بحرالعلومي اظهار كرد: شركت كنندگان در 38 رشته، مانند رشته هاي آوايي از قبيل حفظ، قرائت، اذان، تواشيح، مداحي، همچنين رشته هاي كتابخواني و پژوهشي، در اين جشنواره حضور دارند و بيشترين تعداد شركت كننده با 40 هزار نفر مربوط به رشته معارف قرآني و سيره اهل بيت (ع) است.
به گفته رئيس اداره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، بخش فضاي مجازي و كانال هاي اجتماعي از جمله رشته هاي جديد اين جشنواره است كه مورد استقبال نيز قرار گرفته است.
بحرالعلومي بيان كرد: در بخش هنري نيز اسقبال به حدي بوده كه آثار به رشته هاي مختلف تقسيم بندي شده و در شيراز، به نحو شايسته اي مورد داوري قرار گرفته است.
وي، با اشاره به داوري بخش آوايي اين جشنواره با حضور 36داور شاخص كشور، اظهار داشت: اين داوران از شهرهاي تهران، مشهد، بوشهر، قم، البرز، يزد، جهرم و شيراز، در جشنوراه حضور دارند و در مجموع 350 مورد تجليل رتبه هاي برتر، در مدت چهار روز برگزاري جشنواره صورت مي گيرد كه در قالب سه برنامه اختتاميه انجام مي شود.
بحرالعلومي، سهم دانشگاه علوم پزشكي شيراز را در اين جشنواره چشمگير خواند و گفت: اميد است تجارب موفق اين دانشگاه در زمينه جذب مخاطبان قرآني، به ديگر دانشگاه هاي كشور نيز انتقال يابد.
وي گفت: پيش بيني مي شود برنامه هاي اين جشنواره در تالار حافظ شيراز و حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شود و در آيين اختتاميه، از پنج دانشگاه علوم پزشكي برتر كشور در زمينه فعاليت هاي قرآني تقدير خواهد شد.
خبرنگار: نيكنام خشنودي ** انتشار دهنده: مجيد ملازاده
6113 /6118/1772
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۵
شيراز- ايرنا- رئيس اداره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: گرايش جوانان، دانشجويان و جامعه اسلامي به قرآن كريم و معارف ديني رو به افزايش است.