كوالالامپور - ایرنا - اتحادیه روغن پالم اندونزی با اعلام اینكه طرح فرانسه برای كاهش استفاده از روغن پالم در سوخت های دوگانه باعث تحریك سایر كشورهای اتحادیه اروپا می شود، نسبت به آسیب رسیدن به صادرات این محصول اظهار نگرانی كرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، وزیر محیط زیست فرانسه گفت كه دولت این كشور اقدامات محدودكننده ای برای استفاده از روغن پالم در سوخت های دوگانه به دلیل كاهش جنگل زدایی در كشورهای مبدا تولید این محصول انجام می دهد.
به نوشته تارنمای روزنامه 'استار'، این طرح آخرین فشار بین المللی بر صنعت روغن پالم محسوب می شود.
چند ماه پیش، پارلمان اروپا خواست استفاده از روغن های گیاهی در سوخت های دوگانه كه می تواند بی ثباتی به وجود آورد، متوقف شود.
علاوه بر كشورهای اروپایی، آمریكا نیز صادرات سوخت های دوگانه اندونزی را به اتهام 'دامپینگ' مورد بررسی قرار می دهد.
'فزیل حسن' مدیر اجرایی اتحادیه روغن پالم اندونزی، گفت: اگرچه فرانسه از واردكنندگان اصلی روغن پالم نیست، اما این طرح می تواند توسط سایر كشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز مورد پیروی قرار گیرد.
به گفته وی، در صورتی كه سایر كشورها نیز از این رویه پیروی كنند، با توجه به اینكه بهانه های آنها نیز مشابه پارلمان اروپا است می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
اتحادیه اروپا با 4 میلیون و 370 هزار تن واردات روغن پالم از اندونزی سال گذشته پس از هند دومین مقصد صادراتی اندونزی بود.
اندونزی و مالزی به عنوان تولیدكنندگان اصلی روغن پالم در جهان با همكاری یكدیگر در تلاشند از اجرایی شدن قطعنامه اتحادیه اروپا مبنی بر گواهی متحد الشكل روغن پالم پایدار برای این اتحادیه جلوگیری نمایند.
این قطعنامه در ماه آوریل با هدف كسب اطمینان از تولید روغن پالم در یك روش پایدار در قبال محیط زیست توسط پارلمان اروپا صادر شده بود.
'كاریانتو سوپریح' دبیر كل وزرات تجارت اندونزی گفت كه دولت هر اقدامی از جمله مطرح كردن این مساله در سازمان تجارت جهانی را انجام می دهد تا از منافع ملی خود دفاع كند.
وی افزود كه فرانسه تلاش خود برای متوقف كردن استفاده از روغن پالم را پایان نمی دهد.
این مقام اندونزیایی با این عنوان كه كشورش تلاش زیادی برای رسیدگی به مسائل محیط زیست انجام داده است، گفت كه اگر اكنون مساله مربوط به محیط زیست باشد، ممكن است بعدها مساله دیگری مطرح شود.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی