تهران - ايرنا - بانك جهاني در تازه ترين گزارش خود اعلام كرد: آمار فقرا در تاجيكستان طي چند سال گذشته كاهش نيافته است و اكنون 13درصد جمعيت اين كشور نيز در «فقر شديد يا مطلق » به سر مي‌برند.

به گزارش منابع خبري محلي ، ارزيابي بانك جهاني از تاجيكستان نشان مي دهد كه از سال 2014 ميلادي به اين طرف شمار گسترده فقرا در اين كشور كاهش نيافته است .
در گزارش بانك جهاني، كه در حاشيه‌ تهيه راهبرد نو همكاري اين بانك با تاجيكستان ارائه شده است، گفته مي‌شود، كه از سال 2014 به اين سو ، ميزان محروميت در تاجيكستان كاهش نيافته و بي‌تغيير باقي ماند.
بانك جهاني معيار ميزان فقر را «هزينه كرد» هر فرد به ميزان سه دلار و 10 سنت در يك روز محسابه مي كند. بنا بر ارزيابي اين بانك هر نفر كه در يك روز كمتر از سه دلار و 10 سنت خرج مي‌كند، «ندار» و آنهايي كه در يك روز كمتر از يك دلار و 10سنت خرج مي‌كنند، «بسيار فقير» شناخته مي شوند.
بنابر ارزيابي بانك جهاني، تا سال 2014 دليل اصلي كاهش فقر در تاجيكستان، پولهاي انتقالي مهاجران كاري بود. اما با فرا رسيدن بحران اقتصادي در روسيه و محروم شدن بخشي از مهاجران از حق كار در آن كشور درآمد تاجيكستان را كاهش داد و خانواده‌هاي فقير همانگونه فقير ماندند.
بنا بر ارزيابي اين بانك در تاجيكستان، 13 درصد جمعيت در شرايط «فقر شديد»به سر مي‌برند و جمعيت فقيران از سال 2009 به اين سو كاهش نيافته است.
بانك جهاني، كه با شعار «جهان بدون فقر» برنامه هايش را در بيش از 180 كشور دنيا اجرا مي‌كند، در اين گزارش اين سوال را مطرح كرده است كه براي تاجيكستان در آينده نزديك چه عاملي مي‌تواند منبع درآمد اقشار ندار و كاهش محروميت گردد؟
اين بانك در نظر دارد قبل از تهيه راهبرد جديد همكاري اش با تاجيكستان با داير كردن جلسات با قشرهاي گوناگون و از جمله كارشناسان و اقتصاددانان به اين سؤال پاسخ دهد و راهبرد نو همكاري بر پايه همين تحليلها تهيه شود.
كشور فارسي زبان تاجيكستان واقع در آسياي ميانه با كشورهاي چين، قرقيزستان ، ازبكستان و افغانستان همسايه است و بيش از هشت ميليون نفر جمعيت دارد.
آساق**1663**گزارش:خسرو حسيني**انتشار دهنده: مريم شفيعي