تهران – ایرنا - در آستانه اعزام كاروان ورزشی ایران به بیست و سومین دوره بازی های المپیك 2017 ناشنوایان در سامسون تركیه، ورزشكاران ناشنوا نارضایتی خود را نسبت به تبعیض در پرداخت پاداش قهرمانی و استخدام در مراكز دولتی اعلام كرده و از مسئولان خواستند تا به این تبعیض پایان داده شود.

در مراسم بدرقه رسمی كاروان ورزشی ناشنوایان ایران به المپیك 2017 در شهر سامسون كشور تركیه كه با حضور مسعود پزشكیان نایب ریئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، نماینده این ورزشكاران بیانیه ای را قرائت كرد كه بیان كننده مشكلات و خواسته های آنان بود و در پایان دست یاری به سوی مسئولان دولت، ‌نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مسئولان وزارت ورزش و جوانان دراز كرد تا گره كار به دست آنان باز شود.
مهران تیشه گران دبیر فدراسیون ناشنوایان در آستانه این اعزام در میزگرد تخصصی ایرنا به همراه دو تن از مربیان تیم های اعزامی به المپیك 2017 به تشریح مشكلات ورزش ناشنوایان و چگونگی روند اعزام كاروان ورزشی ناشنوایان پرداخت.
این مدیر ورزشی كشور گفت: ‌ناشنوایان چون سایر ورزشكاران جهان جدای از علاقه و تمایل درونی برای فعالیت در عرصه قهرمانی و حرفه ای نیاز به انگیزهایی دارند كه داشتن امكانات، تجهیزات مناسب، زیرساخت ها از جمله سالن ها و فضاهای ورزشی از مهم ترین آنان است.
به گفته این مسئول، ناشنوایان تنها یك مركز ورزشی اختصاصی در كشور دارند كه آن هم در تهران است و با توجه به تمركز آن در یك نقطه حتی همگی ورزشكاران ناشنوای تهران نیز برای حضور در این مركز با مشكلات عدیده ای مواجه هستند.
تیشه گران ناچیز بودن پاداش قهرمانان ناشنوا نسبت به سایر ورزشكاران را از مهم ترین مشكلات این قشر عنوان كرد و گفت:‌ هیچ فرقی بین مدال ناشنوایان در عرصه جهانی یا المپیك با مدال ورزشكاران توانمند یا معلول وجود ندارد و ضمن اینكه ما نیز به اندازه سایر ورزشكاران قهرمان در اردوها حضور داشته و تمرینات خود را با تلاش و توان بالا پیگیری می كنیم.
این كارشناس ورزشی ادامه داد: ‌چگونه ممكن است پاداش سایر قهرمانان 300 سكه باشد و به قهرمانان ناشنوا فقط 30 سكه پاداش تعلق بگیرد.
دبیر فدراسیون ناشنوایان گفت:‌ برخی بر این باور هستند كه فدراسیون ناشنوایان زیر مجموعه و عضو هیچ سازمانی از جمله كمیته بین المللی المپیك یا پارالمپیك نیست، بنابراین طبیعی است كه میزان پاداش آنان با سایر ورزشكاران متفاوت باشد.
وی اضافه كرد: ورزشكاران ناشنوا چون سایر ورزشكاران مدال كسب كرده و روی سكو می روند و با این قهرمانی پرچم ایران برافراشته و سرود جمهوری اسلامی نواخته می شود.
تیشه گران ادامه داد:‌ این ورزشكاران نیز برای حضور در رقابت های آسیایی، ‌جهانی و المپیك در اردوهای طولانی مدت حضور داشته و حدود هشت ساعت در روز تمرین می كنند و این درحالی است كه این ورزشكاران نیز گاهی به دلیل طولانی بودن اردوها در زندگی و شغل شان دچار مشكل می شوند.
تیشه گران افزود: متاسفانه نگاه به رشته های مختلف ورزشی در كشور یك نگاه متوازن نیست و برخی رشته ها گاهی به فراموشی سپرده می شود.
دبیر فدراسیون ورزش ناشنوایان، موضوع اشتغال را از دیگر مشكلات این عرصه عنوان كرد و گفت:‌ تبعیض دیگری كه جامعه ورزش ناشنوایان با آن روبرو است، امتیاز امكان استخدام كشوری برای قهرمانان ورزشی است كه این امتیاز به ورزشكاران ناشنوا داده نمی شود.
وی البته با تقبیح این اندیشه كه حضور در عرصه ورزشی و كسب قهرمانی با هدف پاداش و امتیاز های مختلف است، گفت:‌ عموما هیچ ورزشكاری با این اندیشه گام در عرصه قهرمانی نمی گذارد، اما همه ورزشكاران امیدوار هستند كه هیچ تبعیضی میان آنان وجود نداشته باشد.
تیشه گران افزود:‌ از سالیان گذشته تاكنون بسیاری از ورزشكاران ناشنوا به دلیل حضور در اردوهای آماده سازی مشاغل خود را در بخش های مختلف از دست داده اند كه این مساله موجب كاهش انگیزه حضور دوباره در اردوها شده است و لطمات جبران ناپذیری به ورزش قهرمانی در این حوزه و جایگاه جهانی ایران وارد می كند.
وی تصریح كرد: شانس استخدام كشوری می تواند انگیزه این ورزشكاران را برای كسب سكوها و مدال های خوشرنگ در رویدادهای بین الملی و المپیك در سطح قابل توجهی ارتقا دهد.
وی اضافه كرد : البته تعدادی از اعضا هیات رئیسه فدراسیون ناشنوایان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هستند و ما امیدواریم این مساله را با جدیت بیشتر دنبال كنند.
این مسئول ورزشی همچنین از رسانه ها خواست تا بیش از گذشته تلاش ورزشكاران ناشنوا را در عرصه های بین المللی پوشش دهند تا سهمی در افزایش انگیزه آنان داشته باشند.
دبیر فدراسیون ناشنوایان همچنین به تشریح برنامه آماده سازی تیم ها برای حضور در بیست و سومین دوره المپیك 2017 تركیه پرداخت و گفت:‌ برنامه های تمرینی این تیم ها برای حضور قدرتمند در المپیك باید از حدود یك سال قبل آغاز می شد، ‌اما به دلایلی این برنامه ها به تعویق افتاد و تقریبا دوماه پس از برگزاری مجمع انتخاباتی و انتخاب رئیس فدراسیون آغاز شد.
وی با اشاره به اینكه این تمرینات از اوایل دی ماه 95 با انجام رقابت های انتخابی و در برخی رشته ها با مسابقات قهرمان كشوری آغاز شد، افزود:‌ برای هر رشته بین هشت تا 11 اردوی آماده سازی برگزار شد و در این مدت به طور متوسط هر هفته 90 ورزشكار در اردوهای آماده سازی حضور داشتند.
پس از انتخاب نفرات برتر هشت رشته ورزشی تكواندو، جودو، ‌كاراته، فوتبال، والیبال، ‌دوومیدانی و كشتی آزاد و فرنگی، نفرات برتر پنج رشته ورزشی شنا، بولینگ، بدمینتون، تیراندازی و والیبال ساحلی نیز به اردو دعوت شدند.
تیشه گران با بیان اینكه كاروان ناشنوایان در مجموع با 13 رشته ورزشی در المپیك 2017 تركیه شركت خواهد كرد،‌ گفت:‌ با توجه به مشكل مالی كه فدراسیون با آن مواجه بود ،‌ از مسئولان وزارت ورزش و جوانان خواستیم تا 50 درصد از اعتبار دو میلیاردی فدراسیون در سال 96 را زودتر از موعد پرداخت كند تا در جهت آماده سازی تیم ملی هزینه شود كه خوشبختانه وزارت ورزش و جوانان با درخواست فدراسیون موافقت كرد.
تیشه گران اشاره به اینكه فدراسیون ناشنوایان حدود دو و نیم میلیارد تومان اعتبار برای اعزام كاروان ورزشی به بیست و سومین دوره بازی های المپیك 2017 سامسون هزینه كرده است، ‌افزود:‌حدود یك میلیارد این هزینه نقدی بوده و بقیه به صورت حمایتی شامل تامین فضاهای ورزشی توسط شهرداری و پرداخت هزینه بلیت از سوی سازمان بهزیستی تامین شده است.
دبیر كل فدراسیون ناشنوایان یاداورشد:‌ مربیان تیم های ملی نیز بدون هیچ حقوق و چشمداشتی و با دل و جان تیم های ملی را همراهی و آماده كرده اند.
وی اضافه كرد: ‌فدراسیون هیچ حامی مالی خاصی از بخش خصوصی ندارد اما روی كمك سازمان هایی چون بهزیستی، شهرداری ها و فدراسیون های ورزشی حساب كرده و از همراهی و همدلی آنان بهره مند شده است.
دبیر فدراسیون ناشنوایان ادامه داد:‌ كاروان ورزشی ناشنوایان متشكل از 107 ورزشكار از امروز - شنبه - در قالب 13 گروه به شهر سامسون تركیه اعزام می شود و هدف ما این است كه ورزشكاران چند روز پیش از آغاز رقابت ها در سامسون حضور یافته تا ضمن هماهنگی با شرایط آب وهوایی این كشور، بدون خستگی و با نشاط به مصاف حریفان بروند.
این مدیر ورزشی با یادآوری اینكه كاروان ایران در بیست و دومین دوره بازی های المپیك با 43 مدال رنگارنگ جایگاه هشتم جهان را به خود اختصاص داد، ‌گفت:‌ پیش بینی ها حكایت از موفقیت بیشتر ایران در چهار رشته كاراته، جودو، ‌تكواندو و والیبال در این رقابت ها دارد و امیدوارم كه ورزشكاران بتوانند جایگاه ایران تا دو پله افزایش دهند.
وی با بیان اینكه كاروان ایران در این دوره از نظر كمی و كیفی نسبت به دوره قبلی رشد داشته است، ‌افزود: ‌كاروان ایران از سال 1961 المپیك هلسینكی در این رقابت ها حضور جدی داشته و به طور مرتب تعداد مدال ها و جایگاه ایران روند رو به رشدی را نشان داده است كه امیدواریم این روند در تركیه نیز ادامه یابد
**
سرمربی تیم ملی پومسه زنان ناشنوا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار امیدواری نسبت به كسب مدال طلای این دوره از رقابت ها توسط پومسه كاران گفت: در دوره گذشته تكواندو زنان و مردان هریك در دو بخش پومسه و كیورگی سه مدال برنز كسب كردند و ما امیدواریم بتوانیم در این دوره رنگ مدال ها خوشرنگ تر شود و دست كم یك مدال طلا نیز بگیریم.
بدری اسدی اضافه كرد:‌ هنوز كشورهای شركت كننده در این رقابت ها مشخص نشده است اما از مهم ترین رقبای ما در این رقابت ها نمایندگان كره جنوبی، چین تایپه و تركیه هستند كه شرایط بسیار خوبی از نظر آمادگی دارند.
**
«محمد رضا لویی مقدم» مربی تیم جودو نابینایان ایران نیز گفت: در پنج ماه گذشته، اردوهایی مشتركی تیم ملی جودو ناشنوایان با تیم های ملی بزرگسالان و جوانان برگزار شد تا حریف تمرینی یكیدگر باشیم.
مربی تیم جودو نابینایان ایران با اشاره به استفاده از بازیكنان ناشنوا در رقابت های جام حدفی ورزشكاران شنوا، گفت: پس از رقابت های المپیك 2013 ناشنوایان در شهر صوفیه بلغارستان، فدراسیون جودو رقابت های جام حذفی را برگزار كرد و ما از 6 بازیكنان ناشنوا در این رقابت ها استفاده كردیم و كه سه نفر به مقام سوم كشور رسیدند.
وی افزود : این موفقیت سبب شد جودوكاران ناشنوا به خودشان امیداوار شوند كه بین آنان و بازیكنان شنوا فرقی وجود ندارد و حتی در بعضی از اوزان بهتر از آنان عمل كرده اند.
لویی مقدم ادامه داد: این وضعیت سبب شد به خودمان امیدواری بدهیم كه در رقابت های لیگ یك كشور شركت كنیم و حتی در دیدار پایانی با شكست 7 بر دو تیم پاس قوامین به مقام قهرمانی رسیدم.
مربی تیم جودو ناشنوایان از «مهرداد سیدی» به عنوان بهترین جودو كار كشور در وزن 100 كیلوگرم یاد كرد و گفت: اینكه یك ناشنوا به این مقام در كشور دست یابد جای خوشحالی است كه این ورزشكاران توانایی انجام كارهای نشدنی را نیز دارند.
وی گفت: جودوكاران ناشنوا دو سال است در لیگ برتر حضور دارند و از زمان موفقیت های آنان، همیشه از ورزشكاران ما برای شركت در این مسابقات دعوت می شود. این درحالی است كه جودوكاران ناشنوا در رقابت های قهرمانی كشور كه هفته گذشته به پایان رسید در بخش كاتا به مقام سوم كشوری دست یافتند. البته این مقام درحالی بدست آمد كه نفرت اول و دوم مقام های قهرمانی جهان را در كارنامه خود دارند.
لویی مقدم در خصوص موفقیت تیم ملی جودو ناشنوایان افزود: برای دومین دوره است كه تیم جودو ناشنوایان در رقابت های المپیك این گروه از ورزشكاران شركت می كند و نخستین حضور نیز در رقابت های المپیك 2013 بلغارستان رخ داد.
وی گفت: در آن دوره دو مدال برنز در بخش انفرادی و یك مدال برنز در بخش تیمی بدست آوردیم و در بخش كاتا نیز به مدال طلا رسیدیم تا با همین نشان رتبه كاروان ایران از یازدهم به هشتم ارتقا یابد.
مربی تیم جودو ناشنوایان با اشاره به تركیه، میزبان رقابت های المپیك 2017 ناشنوایان به عنوان اصلی ترین رقیب ایران گفت: به بازیكنان تیم ملی گوشزد كردیم كه تركیه به رقم صاحب سبك نبودن، قوی و خطرناك است كه می توان برای تیم ایران دردسر ساز باشد.
لویی مقدم درباره مهمترین حریفان ایران در رقابت های المپییك 2017 افزود: فرانسه، تركیه، ژاپن، كره جنوبی و روسیه از مهمترین حریفان ایران در بخش كاتای رقابت های المپیك ناشنوایان هستند.
وی درباره اینكه آیا فدراسیون جودو برای روند آمادگی ملی پوشان همكاری لازم را با تیم ناشنوایان داشت است یا خیر؟ بیان داشت: تمرینات تیم جودو ناشنوایان در سالن شهید افراسیابی برگزار می شد و در برنامه ریزی این تمرینات تیم های جوانان و بزرگسالان جودو شنوا نیز حضور داشتند. حتی سرمربیان این تیم ها علاقه مند بود كه برنامه تمرینی خود را با تیم ناشنوایان برگزار كند كه در مجموع می توان گفت همكاری خوبی فدراسیون جودو با تیم ملی ناشنوایان داشت.
مربی تیم جودو ناشنوایان ایران با اشاره به فعال بودن استعدادیابی استان های مختلف ایران در این رشته گفت: مربیان تیم جودو ناشنوایان دراستان های خراسان شمالی و رضوی، كرمانشاه و خوزستان كه جودو خیز هستند، بازیكنان مستعد خود را به تیم ملی معرفی می كنند. در همین روش بازیكن 15 ساله ای را شناسایی كردیم كه در رقابت های نوجوانان تهران به مقام نخست دست یافت.
برای آگاهی از آخرین اخبار ورزش ایران و جهان با كانال ورزشی ایرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شوید .
ورزشی **1828 **9029
خبرنگاران :‌خدیجه روزبهانی انتشاردهنده:علی خورسندی