علي ابراهيمي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: حصيربافان اين شهرستان در گذشته براي فروش محصولات خود با مشكل مواجه بودند و هم اكنون خريد تضميني حصير در قالب طرح پيوند موجب خوشحالي آنان شده است.
وي تصريح كرد: در قالب اين طرح، محصولات حصيري توسط بخش خصوصي و با حمايت اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خريداري و به ساير مراكز استان ها و تهران ارسال مي شود.
وي گفت: در مرحله نخست تعداد سه هزار قطعه از حصيرهاي بافته شده در انواع مختلف شامل سبد، سيچك، جاقندان، جاگلداني، جانماز و زيرانداز در اندازه هاي مختلف با طرح الگويي متنوع خريداري و براي عرضه در نمايشگاه هاي تهران ارسال شد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهنوج با بيان اينكه حصيربافي از صنايع دستي مهم در روستاهاست افزود: در اين زمينه برنامههايي را براي رونق بخشيدن به اين هنر در جهت ايجاد اشتغال در روستاها در دستور كار داريم.
وي خاطرنشان كرد: طرح خريد تضميني حصير براي جلوگيري از منسوخ شدن اين هنر، حمايت از هنرمندان حصيرباف و خريد تضميني اين محصولات شكل گرفته است.
ابراهيمي گفت: با نگاه ويژه اي كه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به حوزه صنايع دستي دارند در سال جاري شاهد تحولات خوبي در زمينه صنايع دستي جنوب كرمان خواهيم بود.
وي افزود: دولت تدبير و اميد اشتغالزايي در روستاها را به منظور رونق اقتصادي اين جوامع و جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهر در دستور كار قرار داده است، لذا اين سازمان امسال را سال حصير نامگذاري كرده است.
حصيربافي در بسياري از مناطق ايران وجود دارد، ولي نوار شمالي كشور (سواحل درياي خزر) و نوار جنوبي كشور (از جنوب كرمان تا سيستان و بلوچستان) مراكز عمده توليد محصولات حصيري هستند.
در مناطق جنوبي از برگ درخت خرما، برگ برخي از نخلهاي وحشي و ساقه ني هاي باتلاقي ويژه مناطق گرمسيري براي تهيه الياف حصيربافي استفاده ميكنند.
مركز شهرستان كهنوج در فاصله 330 كيلومتري جنوب كرمان است.
خبرنگار: هادي شفيعي مجاز ** انتشار دهنده: رسول محمدحسني
7450/3028
تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۰
جيرفت - ايرنا - رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان كهنوج گفت: محموله محصولات حصيربافي در قالب طرح كاروان پيوند نخستين بار در كشور خريداري و از كهنوج به تهران ارسال شد.