به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، حمید فخرانی روز سه شنبه اظهار كرد: كبك دری از پرندگان بومی ایران است و در گذشته فراوان بوده و به دلایل شكار بی رویه و غیره در حال حاضر از گونههای در معرض خطر انقراض است.
وی افزود: این پرنده كمیاب در ارتفاعات بلند مناطق كوهستانی كه ارتفاع آن در حدود 1800 تا 3000 متر است، زندگی میكند.
كبك دری لابه لای صخرهها و سنگها و در ارتفاعات لانه ساخته و هر بار 6تا9 تخم میگذارد.
پیشتر، سید اصغر مطهری مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اعلام كرده بود كه پرندگان بالابان، هوبره، كبك دری و كركس مصری استان در معرض خطر انقراض قرار دارند.
وی همچنین افزوده بود: این موضوع براساس راهنمای طبقه بندی نوین اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست از مناطق حفاظت شده اعلام شده و گونه های جانوری كل و بز، عقاب شاهی، پلیكان خاكستری، میش مرغ و لاك پشت جزو گونه های آسیب پذیر استان و یوزپلنگ آسیایی میاندشت جاجرم نیز در رده بحرانی است.
وی گفته بود: از 197 گونه پستاندار، 532 گونه پرنده، 223 گونه خزنده، 20 گونه خزنده دوزیست و 160 گونه ماهی موجود در كشور
به ترتیب 65 ،141 ،68 ،چهار و هشت گونه ماهی در استان خراسان شمالی زیست می كنند.
اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و دو پارك ملی سالوك و ساریگل، مناطق حفاظت شده قرخود،گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را با گستره 194 هزار و 141 هكتار مدیریت می كند.
6042 خبرنگار و انتشاردهنده: سیدحسین قدسی
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰
بجنورد- ایرنا- رئیس اداره حفاظت محیط زیست شیروان گفت: بتازگی 12 قطعه كبك دری در منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی این شهرستان مشاهده و از آنها تصویربرداری شد.