به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا، این آتش سوزی از منطقه حفاظت شده 'بوزین و مرخیل' در نقطه صفر مرزی شهرستان پاوه با كشور عراق آغاز شده و باتوجه به مهار نشدن آن، به حوزه شهرستان جوانرود نیز سرایت كرده است.
شهرستان پاوه در 120كیلومتری شمال غربی كرمانشاه و در منطقه ای كوهستانی واقع شده كه بیش از 77 هزار هكتار منابع ملی شامل جنگل و مرتع دارد، منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل حدود 23هزار 724هكتار مساحت دارد و در منطقه صفر مرزی در بخش باینگان واقع شده است.
فعالان محیط زیست شهرستان های پاوه و جوانرود از مسئولان ملی و استانی درخواست كمك دارند و معتقدند فاجعه محیط زیستی در این 2شهرستان در حال وقوع است.
'اسرافیل صالحی' كارشناس ارشد محیط زیست و از فعالان زیست محیطی شهرستان پاوه در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: منطقه حفاظت شده 'بوزین و مرخیل' با توجه به مرزی بودن و ساكن نبودن مردم در فصل تابستان و پوشش گیاهی خوب و نبود دام، هر سال مستعد حریق است و تقریباً هر سال آتش سوزی در این منطقه اتفاق می افتد اما حجم آتش سوزی در هر سال متفاوت است.
او حجم آتش سوزی این روزها در این منطقه را شدید دانست و افزود: این منطقه چون زیستگاه گونه 'شوكا' است و تنها نقطه ای از استان كرمانشاه است كه چندین بار پلنگ در آن رویت شده، حفاظت و حراست زیادی را می طلبد.
به گفته او باتوجه به سخت گذر بودن منطقه و حجم زیاد آتش، مهار آن بسیار سخت و نیاز به امكانات و تجهیزات دارد و متاسفانه چند سال پیش سه نفر بر اثر آتش سوزی فوت و چند نفر نیز مصدوم شدند.
'عمار قادری' دیگر از فعالان محیط زیست در شهرستان پاوه نیز در این ارتباط گفت: با توجه به اینكه چند روزی از شروع آتش سوزی می گذرد و چندین بار نیروهای مردمی با همكاری نیروی های محیط زیست اقدام به آتش بر و خاموش كردن آتش كردند اما با توجه به وسعت منطقه و پوشش غنی آن آتش بعد از چند ساعت دوباره از جای دیگری زبانه می كشد و مهار نشده است.
وی اظهار كرد كه باتوجه به سخت گذر بودن منطقه و پوشش گیاهی زیاد آن تمام تلاش های نیروی های امدادی بی نتیجه می ماند و از این رو نیاز به همكاری مسئولان ملی و استانی برای مهار آتش در منطقه را داریم.
وی گفت: با توجه مرزی بودن منطقه و اینكه یكی از بكرترین مناطق ایران از لحاظ پوشش گیاهی و جانوری است از این رو با اندك نیروی اعزامی نمی توان با همچنین حجم آتشی مقابله كرد و اگر افراد آگاه به منطقه و زبده نباشند، اعزام هر گونه نیروی نوعی بی تدبیری است و احتمال آسیب جانی فراتر از فاجعه اتش سوزی است.
او پیشنهاد كرد تعدادی زیادی از مردم منطقه در حد 200 الی 300 نفر باید بكارگیری شوند و با پرداخت حق الزحمه نسبت به آتش بر كردن منطقه و مهار آن از یك سمت و اقدام برای مهار كردن آن در دیگر سمت ها تلاش كنند و گرنه زیستگاه جانوری و گیاهی و طبیعی منطقه دچار بحرانی جبران ناپذیر خواهد شد همچنان كه الان هم عمق فاجعه كم نیست.
**نیاز شدید به امكانات و تجهیزات برای مهار آتش
رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاوه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه آتش سوزی از روز شنبه هفتم مرداد از منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل در بخش باینگان شروع شده است گفت: این منطقه دارای پوشش گیاهی غنی و درختان كهنسال و متعدد بلوط و ون است كه بیشتر آن در آتش سوخته است.
اخگرزاده به سخت بودن منطقه و شیب بین 80 تا 120درصدی آن اشاره كرد و افزود: این شرایط مهار آتش را برای نیروهای مردمی و امدادی بسیار دشوار كرده است.
وی با بیان اینكه میزان جنگل ها و مراتع آتش گرفته هنوز برآورد دقیق نشده اما به طور تقریبی گفت كه بیش از 130هكتار از جنگل ها و مراتع این منطقه در آتش سوخته است.
وی همچنین گفت: با وجود مهار آتش در چند مرحله اما به دلیل شرایط سخت منطقه آتش همچنان ادامه دارد و به حوزه استحفاظی شهرستان جوانرود نیز سرایت كرده است.
وی به حضور 100نفر از نیروهای مردمی و امدادی برای مهار آتش اشاره كرد و گفت: نیاز شدید به بالگرد، آتش خاموش كن و آتش كوب داریم چرا كه تعداد تجهیزات كنونی جوابگوی مهار این حجم از آتش نیست.
وی همچنین باتاكید بر نیاز به نیروی انسانی برای مهار آتش افزود: به حدود 150نیروی زبده و متخصص برای مهار آتش این منطقه نیاز داریم.
وی اظهار كرد كه امكانات و تجهیزات كنونی كم و جوابگوی مهار این حجم از آتش نیست و از مسئولان ملی و استانی درخواست كمك داریم.
وی افزود: درختان كهنسال بلوط و ون زیادی در این منطقه وجود دارد كه طعمه آتش شده است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان جوانرود نیز با بیان اینكه آتش به جنگل ها و مراتع این شهرستان رسیده است گفت: به شدت نیاز به نیروی انسانی و امكانات و تجهیزات مهار آتش داریم.
عطالله قادری در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر آتش مهار نشود حجم زیادی از جنگل ها و مراتع این شهرستان را در بر می گیرد و مهار آن غیرقابل ممكن می شود.
وی از مسئولان ملی و استانی خواست امكاناتی از جمله 'دمنده' را در اختیار نیروهای مردمی و امدادی قرار دهند تا آتش مهار شود.
3033/ 6075*خبرنگار : فرزاد نویدی** انتشار دهنده: زهرا هجینی نژاد
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷
كرمانشاه - ایرنا- آتش سوزی در ده ها هكتار از جنگل ها و مراتع مناطق مرزی شهرستان پاوه كه از شنبه هفتم مرداد آغاز شده همچنان ادامه دارد و اكنون آتش وارد جنگل ها و مراتع شهرستان جوانرود شده است.