به گزارش ايرنا ، علي جيرفتي دوشنبه شب در مراسم افتتاح شربت خانه ايراني در شهر تاريخي حريره در خصوص طرح هاي در دست اقدام دراين مجموعه تاريخي براي جذب گردشگر بيشتر گفت : اين شهر از آثار قديمي و ارزشمند كيش است و آثار ميراثي ،بهترين راه براي معرفي فرهنگ يك منطقه به گردشگران به شمار مي رود كه اگر بتوان آنها را در معرض بازديد قرار داد گردشگري رونق بيشتري پيدا مي كند.
وي اظهار كرد : در گذشته و در گشت هاي جزيره محلي براي استقرار بازديد كنندگان از اين شهر وجود نداشت كه با همت مجموعه معاونت گردشگري طرح جامعي براي جذب گردشگر و استقرار آنها در اين شهر تدوين شد كه با راه اندازي اين شربت خانه گام نخست در اين راستا برداشته شده است .
معاون اقتصادي و سرمايه گذاري منطقه آزاد كيش با بيان اينكه در مرحله نخست ،شربت خانه اين شهر به بهره برداري رسيده است ، افزود : بخش هاي ديگري بر اساس طرح جامع در اين شهر ايجاد خواهد شد كه برخي نياز به ايجاد زير ساخت دارد ، با اجراي كامل طرح، شهر تاريخي حريره در چرخه گردشگري كيش قرار خواهد گرفت .
جيرفتي با اعلام اينكه در آينده نزديك آب انبار سنتي حريره به مركز گردشگري تبديل خواهد شد اظهار كرد : اين بخش هم پاتوقي براي گردشگران خواهد بود كه در انتهاي بازديد از جاذبه هاي گردشگري كيش ،ضمن استراحت در آن با جاذبه هاي تاريخي اين جزيره بيشتر آشنا شوند.
وي گفت : بهره برداري از تمام طرح هاي مورد نظر يكسال زمان نياز دارد و فازهاي مختلف به مرور وارد چرخه گردشگري خواهد شد .
* شربت خانه حريره با الهام گرفتن از معماري سنتي ايجاد شده است
مدير توسعه گردشگري و ميراث فرهنگي سازمان منطقه آزاد كيش نيز در اين مراسم گفت :اين شربت خانه نمادي از شربت خانه هاي قديمي است كه با الهام گرفتن از معماري سنتي بازسازي شده است .
ماهان مدون افزود : ساختماني كه شربت خانه در آن راه اندازي شده معروف به پژوهشكده حريره و كاربري اصلي آن انجام فعاليت هاي پژوهشي ميراثي بود كه 3 سال قبل با همت مديران وقت ساخته شد اما فرصت لازم براي فعال شدن آن نبود.
وي با بيان اينكه با ايجاد اين مكان، گردشگران مي توانند در فضايي آرام و دلنشين ساعتي را به استراحت بپردازند اظهار كرد : اين فضا با همت سازمان و توسط بخش خصوصي همراه با استانداردهاي لازم راه اندازي شده است.
مدون گفت : اين شربت خانه داراي آشپزخانه و پذيرايي است و در بخش سايت موزه آن نيز فروشگاه صنايع دستي ايجاد شده است تا توليد كنندگان اين حوزه در كيش محصولات خود را براي فروش به گردشگران عرضه كنند .
وي با بيان اينكه ما شعار' كيش ايران كوچك 'را دنبال مي كنيم افزود : محصولاتي كه ارائه مي شود شربت هاي با طعم هاي خاص متعلق به شهرهايي از سراسر ايران است ، همچنين نان هاي محلي همراه با غذاهاي سنتي نيز در اين شربت خانه به مشتريان ارائه مي شود.
مدير توسعه گردشگري و ميراث فرهنگي سازمان منطقه آزاد كيش تصريح كرد : با پايان اكتشافات در اين شهر و اجراي طرح جامع ، حريره يك وزن قابل توجه براي جذب گردشگرخواهد بود .
* كيش جزيره اي امن همراه با آرامش است
بازيگر سريال راه بي پايان نيز در حاشيه اين مراسم،كيش را جزيره گنج ، امن همراه با آرامش عنوان كرد و به خبرنگار ايرنا گفت: راه اندازي اين شربت خانه به جذب بيشتر گردشگران كمك مي كند.
حميد ميهن دوست با بيان اينكه براي كار و تفريح به كيش زياد سفر مي كنم اظهار كرد: بايد بستري فراهم كرد كه مردم بتوانند بيشتر به اين جزيره مرجاني سفر كنند.
به گزارش ايرنا ،شهر تاريخي حريره با قدمتي بيش از 800 سال و در فضايي به وسعت 120 هكتار نشان مي دهد كه در روزگاران گذشته شهري آباد و بزرگ در اين منطقه وجود داشته و جمعيت زيادي در آنجا زندگي مي كردند.
اين شهر باستاني مربوط به سده پنجم تا دهم هجري قمري ( دوره ساسانيان و اوايل دوره اسلامي ) است كه در سال 1376 به عنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده و داراي مجموعه اي شامل خانه اعياني، مسجد، حمام و قنات هاي قديمي است .
1630*1641/ خبرنگار : مريم زبان دان - انتشار دهنده : امير برزي
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۹
كيش – ايرنا – سرپرست معاونت گردشگري سازمان منطقه آزاد كيش راه اندازي شربت خانه ايراني در شهر حريره را طرحي براي معرفي هرچه بيشتر آثار تاريخي جزيره عنوان كرد و از تبديل شدن اب انبار سنتي به مركزي گردشگري خبر داد.