تهران- ايرنا- محققان دانشگاه صنعتي اميركبير كتاب 'خطوط انتقال فعال در مخابرات الكترونيكي' را منتشر كردند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير، تمايل روزافزون به پردازش و انتقال اطلاعات زياد با سرعت بيشتر باعث سوق دادن سيستم‌ هاي الكترونيكي آنالوگ و ديجيتال در فركانس‌هاي بالاتر يا سرعت كلاك بيشتر شده است.
در بخشي از اين كتاب به نوشته عبدالعلي عبدي پور و غلامرضا مرادي از اعضاي هيات علمي دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي اميركبير آمده است؛ در حال حاضر قطعات نيمه هادي با ابعاد چند ميكرون يا حتي زير ميكرون معمولا به عنوان ترانزيستورهاي فوق سريع در تكنولوژي نيمه هادي درنظرگرفته مي‌شوند؛ اين قطعات قابليت خاموش و روشن شدن در زماني در حدود پيكو ثانيه را دارد.
خطوط انتقال فعال كه با حضور ترانزيستور موج ميليمتري و فناوري MMIC مصداق پيدا كرده اند، عمدتا به ساختارهاي ادوات فعال موج ميليمتري اطلاق مي‎شود.
در فصل اول اين كتاب به روش‎ هاي مختلف تحليل و مدل‌سازي ترانزيستورهاي فركانس بالا، در فصل دوم به ترانزيستور مايكروويو/ موج ميلي‌متري به عنوان خطوط انتقال فعال، در فصل سوم مدل‌سازي و تحليل ميداني سيگنال و نويز FET در رژيم خطي و در فصل چهارم به تكنيك‌هاي CAD مربوط به تحليل موجي رفتار سيگنال و نويز FET مايكروويو پرداخته شده است.
در فصل پنجم نيز در مورد مدل‌سازي غيرخطي و شبه گسترده ترانزيستور FET و بكارگيري آن در طراحي چند نمونه مدار در رژيم غيرخطي، در فصل ششم درخصوص مدل‌سازي و تحليل غيرخطي خطوط انتقال فعال و در فصل هفتم در مورد مدل‌سازي و تحليل الكترونيكي-الكترومغناطيسي ترانزيستور FET مايكروويو و موج ميلي‌متري مطالبي آورده شده است.
علمي 9157**1834
دريافت كننده: منصوره شوشتري ** انتشار: ناهيد شفيعي