تهران - ایرنا - رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: اینكه گفته می شود برخی از كودكان كار در كشور دستگیر شده اند صحت ندارد و فقط بهزیستی آنها را مورد پذیرش قرار داده است.

انوشیروان محسنی بندپی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در پاسخ به این سوال كه برخی از دستگیری كودكان كار در خیابان ها به ویژه در تهران خبر می دهند، افزود: عمده كودكان كار در استان تهران هستند و به همین منظور بهزیستی استان تهران در سه ماهه اول سال 96 حدود دو هزار نفر را پذیرش كرده است.
وی تصریح كرد: اینكه برخی موضوع دستگیری كودكان كار را مطرح می كنند را قبول نداریم و اعلام می كنیم كه سازمان بهزیستی این افراد را مورد پذیرش قرار داده است و در مكان هایی استاندارد با حضور مربیان آزموده و متخصص، آموزش لازم به آنها داده می شود و موضوع اجتماع پذیر كردن آنها صورت می گیرد.
محسنی بندپی درباره زمان نگهداری و پذیرش این افراد چه میزان است، توضیح داد كه به لحاظ قانونی اگر همان روز والدین این افراد برای تحویل فرزندان خود مراجعه كنند، البته اگر حكم قضایی داشته باشند ما موظف به تحویل آنها هستیم.
وی ادامه داد: برای موضوع رسیدگی به وضعیت كودكان كار تاكنون رایزنی ها و مذاكراتی ا مسئولان ذیربط صورت گرفته است تا بتوانیم بخشی از مشكلات آنها را حل كنیم، البته این مذاكرات همچنان ادامه دارد.


** بیش از 67 درصد كودكان كار از اتباع خارجی هستند
رئیس سازمان بهزیستی كشور با بیان اینكه عمده كودكان كار از اتباع خارجی هستند، افزود: حدود 67 تا 72 درصد از این كودكان از اتباع خارجی هستند كه برای همین موضوع با وزارت امور خارجه جلسات مختلفی برگزار شده است.
وی خاطرنشان كرد: البته ممكن است برخی از این كودكان كار به صورت مستمر این كار را انجام دهند و یا شاید هم گروههایی پشت این قضیه باشند و از این كودكان سو استفاده كنند، یا به صورت باند از آنها بهره برداری كنند، كه برای این موضوع با مسئولان ذیربط مذاكره می كنیم تا تدابیری با رعایت قوانین، ضوابط و حفظ حرمت ها اتخاذ شود و دیگر این گونه فعالیت ها تكرار نشود.
محسنی بندپی اضافه كرد: سازمان بهزیستی به همراه برخی نهادهای حمایتی فعالیت های مستمری برای جلوگیری از این گونه كار كردن كودكان انجام می دهد كه به عنوان نمونه با همكاری كمیته امداد امام خمینی (ره) به خانواده هایی كه به دلیل عدم تامین منابع مالی كودكان خودشان را برای كسب درآمد به خیابان ها هدایت كنند، هزینه معیشت آنها را می دهد.
وی با بیان اینكه در مجموع خانواده هایی كه از این مشكلات رنج می برند، را مورد حمایت مالی خودمان قرار می دهیم، ادامه داد: این اقدامات برای جلوگیری از فعالیت كودكان كار در خیابان ها است تا دیگر وارد این كار نشوند.
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: البته با دادستانی تهران هم برای رفع این مشكل مذاكراتی صورت گرفته است كه اگر افرادی بیش از سه بار پذیرش شدند، یك راهكاری اتخاذ كنیم كه از این كار صرفنظر كنند اما هنوز به یك جمع بندی نرسیده ایم.
محسنی بندپی اظهار داشت: نباید فعالیت كودكان كار به گونه ای باشد كه استمرار پیدا كند و اینكه ما پذیرش كنیم و آموزش بدهیم و هنگام بازگشت به خانه پدر، مادر یا خودشان در دام افراد سواستفاده گر قرار بگیرند.
وی درباره اینكه برخی بانوان به همراه فرزندان خود به خیابان ها می آیند، گفت: در این صورت هر دو را پذیرش می كنیم و این در واقع تكدی گری است.
محسنی بندپی ادامه داد: اگر حتی برخی از والدین، فرزندان خود را اجاره می دهند در واقع تكدی گری است و كودكان كار و خیابان نیست و تدابیری است كه ناجا ورود می كند، شهرداری مكان را تهیه می كند و سازمان بهزیستی نیز به آنها خدمات مددكاری ارائه می دهد، البته با همكاری كمیته امداد اعلام كردیم كه اگر محدودیت مالی این افراد را به این كار واداشته است حاضریم هزینه های آنها را تقبل كنیم و تحت پوشش قرار دهیم.
اجتمام ** 7268 ** 1418
خبرنگار: مهناز بیرانوند ** ناشر: مریم برزآبادی