نسرين يادگاري روز يكشنبه در آستانه روز جهاني غذا (24 مهرماه) در گفت و گو با ايرنا افزود: در سند امنيت غذايي استان مركزي تكاليف دستگاه هاي متولي در زنجيره توليد، توزيع و مصرف مواد غذايي از مزرعه تا سفره تعيين شده و مفاد آن بايد تا پايان برنامه ششم توسعه بتواند در كيفيت محصولات غذايي، بهبود دسترسي و توزيع و رفتارهاي تغذيه اي مردم اثر ملموس بگذارد.
وي اظهار كرد: شعار امسال روز جهاني غذا 'تغيير آينده مهاجرت با سرمايه گذاري بر امنيت غذايي و توسعه روستايي' تعيين شده و نياز است كه مولفه هاي توانمندسازي فكري و عملي در حوزه توسعه روستايي با امنيت غذايي در استان نهادينه شود.
كارشناس مسئول واحد تغذيه مركز بهداشت استان مركزي توضيح داد: توسعه روستايي نبايد تنها بر محور فرصت تجاري ديده شود و اگر برنامه كارآمد در توليد منابع غذايي در روستاها داشته باشيم ضمن اشتغالزايي و توليد ثروت، امنيت غذايي، معيشت پايدار، حمايت اجتماعي و كاهش معضلات زيست محيطي و تغييرات آب و هوايي محقق مي شود.
يادگاري ادامه داد: بسيج آموزش در تغيير رفتارهاي تغذيه اي در استان آغاز شده و مي طلبد كه با تغيير اساسي در الگوي غذايي ضريب سلامت خانوارها بهبود يابد.
وي گفت: مطالعات بيانگر آن است كه مصرف ميوه ها و سبزي ها در بين مردم استان پايين تر از حد استاندارد است و به ازاي آن مردم اين استان دو برابر حد مجاز نمك و حدود دو بربر مواد قندي را در رژيم روزانه خود دارند.
كارشناس مسئول واحد تغذيه مركز بهداشت استان مركزي اضافه كرد: تنها 60 درصد از مردم اين استان روغن مايع در رژيم غذايي خود دارند و هنوز 30 درصد از مردم اين خطه روغن جامد مصرف مي كنند و با وجود اينكه از رسانه هاي جمعي مضرات مصرف روغن حيواني بارها گفته شده چهار درصد مردم استان نيز اين توع روغن را در سبد غذايي خانوار دارند كه به دليل داشتن چربي اشباع بالا عامل بروز بيماري قلبي و عروقي است.
يادگاري اظهار كرد: درصد بالايي از مردم استان در مصرف مواد لبني شير و فراورده هاي پرچرب را در رژيم غذايي دارند كه اين مهم مانع از جذب كلسيم مي شود و خود عاملي در بيمايي زايي است و اين درحاليست كه مصرف مواد لبني نيز از حد استاندارد در استان مركزي پايين تر است.
وي افزود: نيروي انساني سالم و ماهر سرمايه اصلي كشور است و دستيابي به اين مهم با عادات غذايي درست گره خورده و نياز است كه متوليان غذا از مزرعه تا سفره با حساسيت و تعهد سند امنيت غذايي استان را اجرايي كنند.
بر اساس آمار موجود 23 و 9 جمعيت 30 تا 59 سال استان مركزي به عارضه چاقي مبتلا هستند و 42 و 2 درصد نيز اضافه وزن دارند.
56 و 3 جمعيت ميانسال استان مركزي الگوي تغذيه نامطلوب دارند و 30 درصد اين قشر به چاقي شكمي كه عامل بيماري هاست مبتلا مي باشند.
6013/3075/خبرنگار:مژگان حيدري ***انتشاردهنده:حسين مهدي زاده اصفهاني
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۱
اراك - ايرنا - كارشناس مسئول واحد تغذيه مركز بهداشت استان مركزي گفت: تضمين سلامت و مهار مشكلات تغذيه اي در اين استان با اجراي صحيح سند امنيت غذايي توسط دستگاه هاي اجرايي گره خورده است.