مشهد- ايرنا- دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي گفت: 700 مركز خود معرف ترك اعتياد بخش خصوصي و 6 مركز اجباري ترك اعتياد دولتي در اين استان در حوزه درمان معتادان فعاليت دارند.

ابراهيم قربانزاده روز يكشنبه در حاشيه كارگاه آموزشي براي سازمانهاي مردم نهاد در حوزه درمان اعتياد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مراكز خودمعرف ترك اعتياد بخش خصوصي به 50 هزار نفر تحت درمان به صورت روزانه خدمات ارائه مي دهند.
وي ادامه داد: 6 مركز اجباري ترك اعتياد و نگهداري از معتادان نيز در مشهد وجود دارد كه هزينه هاي درمان معتادن در آنها توسط دولت تامين مي شود.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي گفت: در اين مراكز افرادي بسر مي برند كه از درمان امتناع مي كنند يا كارتن خواب بوده و فاقد سرپناه و خانواده هستند. پارسال هفت هزار نفر در اين مراكز تحت درمان قرار گرفتند و هم اينك هزار و 200 نفر در آنها تحت درمان هستند.
وي افزود: هم اينك 120 سازمان مردم نهاد در حوزه پيشگيري و درمان اعتياد با شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي همكاري دارند. كارگاه آموزشي امروز براي آشنايي سازمانهاي مردم نهاد مرتبط با نگهداري و درمان مصرف كنندگان مواد مخدر در جهت حمايت اصولي از معتادان بهبود يافته برگزار شده است.
قربانزاده ادامه داد: مصرف مواد مخدر يك پديده اجتماعي است و بيشتر كشورهاي دنيا با اين مساله درگير هستند. مبارزه با اين پديده نيز ابعاد مختلفي دارد كه از مقابله با قاچاق و ورود آن به كشور گرفته تا درمان و بازگشت معتاد به جامعه را شامل مي شود.
وي گفت: خلائي كه در زمينه مقابله با مواد مخدر وجود دارد نبود حمايت بعد از درمان معتادان است كه در اين زمينه هنوز اقدام مطلوبي انجام نگرفته است. هدف از برگزاري كارگاه آموزشي براي سازمانهاي مردم نهادي كه در حوزه اعتياد فعاليت دارند اين است كه اين سازمانها اصول و مباني حمايت از بهبوديافتگان را آموخته و آنها را در مورد معتادان عملياتي كنند.
وي افزود: هم اينك تمركز اقدامات پيشگيرانه از اعتياد بر قشر دانش آموز، زنان و جوانان متمركز شده و در اين زمينه اداره كل آموزش و پرورش در راس ساير نهادها براي مقابله قرار دارد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي ادامه داد: با اقدامات پيشگيرانه و درماني براي معتادان و مقابله با مواد مخدر، شيوع اعتياد در اين استان در سنين 14 تا 60 سال از ميانگين كشوري پايين تر است.
وي گفت: 120 سازمان مردم نهاد در حوزه درمان و پيشگيري از اعتياد با شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي همكاري دارند.

* اشتغال بهبوديافتگان معضل اساسي
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي گفت: اشتغال يك معضل اساسي براي بهبود يافتگاني است كه به دليل عدم حمايت جامعه از آنان به چرخه اعتياد بازمي گردند.
قربانزاده افزود: حمايت از بهبوديافتگان از سوي خانواده و اجتماع مي تواند ثمربخش باشد. اين حمايت بايد همراه با درمان بهبوديافتگان انجام گيرد تا حداقل آمار بهبوديافتگاني كه به چرخه اعتياد بازمي گردند كمتر شود.
وي ادامه داد: در مراكز درماني معتادان طي تفاهمنامه اي كه با مركز آموزش فني و حرفه اي خراسان رضوي منعقد شده كساني كه به نوعي در آموختن يك رشته خاص توانمند هستند در اين مراكز تحت آموزش قرار مي گيرند تا بتوانند بعد از اتمام درمان در جامعه شغلي براي خود برگزينند.
او گفت: هم بهبوديافتگان و هم كساني كه براي اشتغال آنان اقدامي انجام مي دهند از طريق پرداخت تسهيلات مورد حمايت مالي قرار مي گيرند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي افزود: هم اينك هزار و 800 نفر از بهبوديافتگان در اين استان مشغول كار شده اند كه اين آمار در مقايسه با كل بهبوديافتگان نيازمند شغل ناچيز است زيرا بهبود يافتگان در اجتماع به سبب انگ اعتياد كمتر مورد پذيرش كارفرمايان در مقايسه با افراد سالم و جوان قرار مي گيرند.
وي ادامه داد: كساني كه به اعتياد رو مي آورند امكان ابتلا آنها به ساير آسيبهاي اجتماعي نيز بالاست زيرا اعتياد امكان ارتكاب فرد معتاد به جرائم ديگر نظير سرقت را فراهم مي كند. بهبوديافتگان هنوز به اين باور نرسيده اند كه سالم هستند و مي توانند نسبت به اشتغال خود همت گمارند ضمن اينكه بسياري از بهبوديافتگان از سوي خانواده هايشان مورد پذيرش قرار نمي گيرند در حالي كه بايد در ابتدا از سوي خانواده پذيرفته شوند.
خبرنگار: ميترا عبداللهي **انتشار: حسين كريم زاده
7489/1858